Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΤΟ ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΚΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4350-0048




Παρουσίαση

"Θέλω να γκρεμίσω το μύθο που θέλει τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων να τρέχουν μηχανικά. Στην πραγματικότητα, αυτός ο μύθος δεν είχε ποτέ καμία βάση, ιδιαίτερα σε μας τους δρομείς, στους οποίους είναι εμπεδωμένο ότι είναι εκ των πραγμάτων γκρεμισμένος. Επειδή, όμως, ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης έχει δεχτεί την αντίληψη του "μηχανικού τρεξίματος", προσπαθώ να ανατρέψω αυτή την ιδέα, όχι μόνο γιατί δε συμβαίνει, αλλά και για να πάρει ο ενδιαφερόμενος μια γεύση από τα εσωτερικά δρώμενα, τα οποία εκφράζω από ψυχολογική κυρίως σκοπιά: όταν πάψει ο νους να σκέφτεται και να αντλεί δυνάμεις εμπνεόμενος, και ιδιαίτερα όταν το κορμί "τα έχει μπήξει", μόνο βουλητικά μπορεί να κινητοποιηθεί. Αψήφησα πολλές συστολές και αναστολές για να ξεπεράσω τη σιγή μου και να περιγράψω τις εσωτερικές συγκρούσεις, για να μπορέσει να συλλάβει ο "απ' έξω", ο θεατής-αποδέκτης ή ο αναγνώστης τι διαδραματίζεται στο νου και στην ψυχή -αισθήσεις, υπεραισθήσεις- ενός δρομέα από τις αρνήσεις του κορμιού." (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Για προθέρμανση
Προσωπικός πρόλογος
Επεξηγήσεις
- Ο ενθουσιώδης καλπασμός και η απόπειρα αυτοκτονίας
- Ο θάνατος
- Αναστάσιμο φως
- Παλεύοντας με τα σκουλήκια γνώρισα τη λάμψη
- Σκιρτήματα μιας άλλης ζωής
- Η απίστευτη μετουσίωση
- Η επιστροφή στο κορμί
- Προσγείωση αετού - σπάσιμο φτερών και χαντάκωμα
Σημειώσεις - παραπομπές
Χρονολογικός πίνακας τραγουδιών - ποιημάτων
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SIX DAY RUN OF THE CENTURY
ΕκδότηςΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2013
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας4350-0048
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

[28/04/2022] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Κούρος είναι ο μεγαλύτερος υπερμαθωνοδρόμος όλων των εποχών. Στην καριέρα του έσπασε περισσότερα από 160 παγκόσμια ρεκόρ. Κέρδισε τους μεγαλύτερους διεθνείς αγώνες. Τον εκθειάζουν πολύ οι Noakes και Jurek στα best seller βιβλία τους.Όταν έτρεξα τον μαραθώνιο του Βουκουρεστίου πριν λίγα χρόνια, ένας Ρουμάνος μου μιλούσε με συγκίνηση και θαυμασμό για τον Κούρο.Το βιβλίο αφορά την υπερπροσπάθεια του Κούρου στον αγώνα των 6 ημερών της Νέας Υόρκης το 1984.Ο Κούρος θριάμβευσε καλύπτοντας 1.022 χλμ και καταρρίπτοντας πολλά παγκόσμια ρεκόρ. Παράλληλα όμως μαθαίνουμε για τη δύσκολη και γεμάτη στερήσεις ζωή του. Μέχρι την ανάγνωση του βιβλίου αυτού λυπόμουν μόλις σκεφτόμουν τον Γιάννη. Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών στις υπεραποστάσεις ,αλλά κέρδισε ψίχουλα σε σχέση με τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες ή ποδοσφαιριστές, που κερδίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τώρα όμως ξέρω πως είναι κούφιοι εσωτερικά αυτοι. Αντίθετα ,ο Γιάννης έχει βάθος, περιεχόμενο, ουσία. Είναι ποιητής, συνθέτης, συγγραφέας.Εχει γνώσεις πάνω στη Φιλοσοφία, τη Λογοτεχνία, την Ιστορία .Αντλεί έμπνευση από τους ήρωες της Ελλάδας μέσα στους αιώνες .
Είναι πολύ καλλιεργημένος ώστε να λυπάται για τα χρήματα.
Να τον ευλογεί ο Θεός.
[28/10/2021] chroikonomou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο Κούρος είναι ένας θρύλος για τις μεγάλες αποστάσεις και απολαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση.
Το βιβλίο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποκαλύπτει οτι ο συγγραφέας διακατέχεται από κοινωνικούς προβληματισμούς και προβαίνει σε πνευματικές αναζητήσεις.
Προσωπικά όμως, όσο και αν θαυμάζω τον συγγραφέα για τα επιτεύγματά του στις μεγάλες αποστάσεις, το βιβλίο με κούρασε σε πολλά σημεία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ. . . ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ
SCHULZ M. CHARLES
€14.20 €6.39
(-55%)
Κερδίζετε €7.81
Βωβός θάνατος
KUTSCHER VOLKER
€19.89 €9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS