Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 2018 // ΛΕΞΕΙΣ, ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 2018

ΛΕΞΕΙΣ, ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

+
-
ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ [Αρχιμανδρίτης]
Κωδ. Πολιτείας: 2095-0023
Τιμή Έκδοσης
€5.00
Τιμή Πολιτείας
€4.00
(-20%)
Κερδίζετε €1.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Η πνευματική ζωή είναι μεν ανθρώπινη, αλλά έχει άκτιστον χαρακτήρα, καθώς έχει ο άνθρωπος κοινήν ζωήν μετά του Θεού.»
Αυτό σημαίνει πώς κάθε δευτερόλεπτο η χάρη του Θεού κάνει έργο στην ψυχή μας. Δεν φαίνεται, αλλά γίνεται. Όταν τρίβουμε ένα μάρμαρο, κάθε στιγμή το γρατζούνισμα στην επιφάνειά του είναι ανεπαίσθητο, σαν ανύπαρκτο, αλλά αυτό κάνει τη δουλειά του: λίγο-λίγο λειαίνει το μάρμαρο. Το ίδιο, όταν σκαλίζουμε ένα ξύλο. Σιγά-σιγά βγαίνει ένα τέλειο έργο: ένα άγαλμα από τον ακατέργαστο όγκο του μαρμάρου ή ένα σκεύος από την άμορφη μάζα του ξύλου. Έτσι και με τον λόγο του Θεού. Εφόσον τον μελετούμε χωρίς προκατάληψη -και με υπομονή μέχρι να καρποφορήσει μέσα μας σωτηρία- τη στιγμή που δεν μας προσφέρονται οι αλήθειες του Θεού αποδυναμωμένες, έτσι δηλαδή που να μας αποκοιμίζουν ή να μας καλοπιάνουν, αυτές μέσα μας προκαλούν σεισμό και κάνουν έργο αφυπνίσεως και εγρηγόρσεως. Γι' αυτό, όπως και να αισθανόμαστε, να προσεγγίζουμε τα του Θεού -μελέτη του θείου λόγου, προσευχή, λατρεία- με μια τέτοια διάθεση: Σαν να είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε αυτό, καθώς με όλα αυτά αποβλέπουμε στο να γίνει βαθύτερη και πιο ουσιαστική η κοινωνία μας με τον Χριστό, με τον εαυτό μας, με τον πλησίον. Κάθε φορά που διαβάζουμε κάτι ή πάμε να προσευχηθούμε, να έχουμε την αίσθηση ότι πάμε να χτυπήσουμε πιο βαθιά εκεί που θέλουμε ν' ανοίξουμε "πηγάδι". Χτυπάς στο ίδιο σημείο πάλι, αλλά κάθε φορά πας πιο βαθιά. Έτσι γίνεται και με την κοινωνία μας με τον Χριστό. Με ένα "Κύριε, ελέησον" ανοίγει η γραμμή με τον ουρανό. Μα όσο επιμένεις, τόσο πιο ουσιαστική είναι η "κοντάκτ": ακούς, καταλαβαίνεις όλο και πιο σωστά τον Θεό, του μιλάς όλο και πιο ώριμα, όλο και πιο πλήρως ανταποκρίνεσαι. Αν, τάχα για ποικιλία, κάθε φορά χτυπάς κάπου αλλού, δεν θα ανοίξεις πηγάδι, παρά μόνο λάκκους.
Οι απλές αλήθειες του βιβλίου αυτού, καθώς λίγο-λίγο κάθε μέρα τρυπούν την κρούστα της ράθυμης ψυχής μας, για να εισρεύσει μέσα μας η χάρη, μας ξυπνούν με τις ευχές του Πατρός προς μια προθυμότερη και βαθύτερη αναζήτηση και κατανόηση του Θείου θελήματος στη ζωή μας. (Πανόραμα 2018, από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ "ΤΟ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ"
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις17x11
Κωδικός Πολιτείας2095-0023
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

collector_gr, thanmos, mroussos, georgianoti, ThanosNN, mickarako, ΚΟΣΜΑΣ Δ, rouser, qurashee

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η υπόσχεση
GALGUT DAMON
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS