Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΡΙΩΔΙΟΥ // ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΡΧΗ - ΑΠΟΜΑΓΝΗ

ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΡΙΩΔΙΟΥ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΡΧΗ - ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

+
-
ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ [Αρχιμανδρίτης]
Κωδ. Πολιτείας: 2095-0009
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€6.40
(-20%)
Κερδίζετε €1.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σήμερα, αδελφοί μου, που μας αξίωσε ο Θεός και μπήκαμε στην αγία αυτή περίοδο του Τριωδίου, θα ήθελα να τονίσω στην αγάπη όλων μας ότι πρέπει να προσέξουμε λιγάκι, ότι πρέπει να πάρουμε λίγο στα σοβαρά τα πράγματα. Βλέπετε, οι άλλοι με τι ζήλο κάνουν ό,τι κάνουν! Με ζήλο, με κέφι, με διάθεση, με όρεξη, με τόλμη...
Γιατί εμείς οι χριστιανοί να είμαστε ψευτοχριστιανοί; Να είμαστε αληθινοί χριστιανοί. Όπως ο καθένας σ' αυτό που πιστεύει προσπαθεί να είναι εντάξει, γιατί κι εμείς οι χριστιανοί να μην είμαστε σύμφωνοι με την πίστη μας, εντάξει με την πίστη μας; Γιατί να μην πάρουμε την αλήθεια την χριστιανική και τη ζωή τη χριστιανική στα σοβαρά, με κέφι, με τόλμη; Να δώσουμε όλο τον εαυτό μας, να μας πονέσει λιγάκι, να αγρυπνήσουμε, να ξυπνήσουμε ο ένας τον άλλο.
Ο Κύριος όλους τους έχει στα χέρια του και βέβαια θέλει όλοι να επιστρέψουν σ' αυτόν. Αλλά όσοι δεν επιστρέψουν σ' αυτόν, όσοι θέλουν να έχουν τη δική τους πίστη και τον δικό τους δρόμο, "καλώς" τους αφήνει. Όμως στρεφόμενος σ' εμάς λέει: "Εσείς οι οποίοι ισχυρίζεσθε ότι με αγαπάτε, ισχυρίζεσθε ότι με αναγνωρίζετε ως Κύριό σας, ως Θεό σας, εσείς λοιπόν τί κάνετε; Μην κοιτάτε τι κάνουν οι άλλοι. Μην κοιτάτε τι παραλείπουν οι άλλοι. Μην κοιτάτε πόσο οι άλλοι αμαρτάνουν απέναντί μου. Εκείνοι αυτόν τον δρόμο διάλεξαν και προσπαθούν να ζήσουν κατά την πίστη τους. Εσείς που διαλέξατε τον δικό μου δρόμο, όπως λέτε, εσείς που διαλέξατε εμένα, πως ζείτε;" Οπωσδήποτε, ο Κύριος στρεφόμενος σ' εμάς, μας λέει αυτά τα λόγια και κατά κάποιον τρόπο μας ελέγχει.
Την περίοδο του Τριωδίου με λαχτάρα να την περιμένουμε πότε να έλθει, και όταν έρχεται αυτή η αγία περίοδος, όπως λένε και τονίζουν τα τροπάρια, να μπαίνουμε μέσα σ' αυτήν με ζήλο, με χαρά και όχι βαρυεστημένα. Δεν μπορεί να δουλέψει ο Θεός με βαρυεστημένο άνθρωπο, με οκνηρό άνθρωπο, με άνθρωπο που νυστάζει, με άνθρωπο ο οποίος βαρυέται που ζει. Δεν μπορεί να δουλέψει ο Θεός μ' αυτόν τον άνθρωπο. Ο Θεός θέλει ζηλωτή, θέλει ξύπνιο άνθρωπο, θέλει άνθρωπο που δεν διστάζει να δώσει όλο τον εαυτό του, θέλει άνθρωπο ο οποίος αυτές τις όσες δυνάμεις κι αν έχει τις δίνει στον Θεό και συνεργάζεται με τον Θεό. (...) (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Αντί προλόγου
Τι σημαίνει "περίοδος Τριωδίου";
Το τελευταίο Τριώδιο
Η θύρα της μετανοίας
Γίνε όπως ο τελώνης
Από το χειρότερο στο καλύτερο
Σύντομος οδός σωτηρίας
Λίγα λόγια για την αγάπη
Μπροστά στο κριτήριο του Θεού
Οι εν ασκήσει λάμψαντες και οι εξόριστοι πρωτόπλαστοι
Αυτοί που θα μας ενθαρρύνουν στον αγώνα μας
Λίγο πριν ανατείλει η Σαρακοστή
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ "ΤΟ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ"
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 1999
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2095-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

collector_gr, thanmos, mroussos, georgianoti, ThanosNN, mickarako, ΚΟΣΜΑΣ Δ, rouser, qurashee

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΡΥΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
KADARE ISMAIL
€11.66 €4.66
(-60%)
Κερδίζετε €7.00
ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΑΝΑΛΥΣΗ
BOURDIEU PIERRE
€12.64 €4.42
(-65%)
Κερδίζετε €8.22

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS