Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η΄Τ. ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ( ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ /ΣΕΙΡΑ )

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΟΓΔΟΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0810-0311
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Λουκιανός, ο περιώνυμος ρήτωρ και συγγραφεύς, που "είχε για επάγγελμά του την κοροϊδία" όπως έγραψαν γι' αυτόν, γεννήθηκε στα Σαμόσατα της Κομμαγηνής το 120 μ.Χ. Γνώρισε την Ελληνική όχι στην αγκαλιά της μητέρας του, αλλά στο σχολείο, μέσα από τα βιβλία. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνη εξαίρετος ρήτωρ και να τηρήση στο λόγο του το μέτρο μεταξύ της καθαρογλωσσίας και της χυδαιότητος. Το ελκυστικώτατο γλωσσικό του ύφος, η οξύνοιά του και το απαράμιλλο φιλοσκώμμον πνεύμα του, τον κάνουν ακόμα και σήμερα δημοφιλέστατο, όπως και στα χρόνια των Αντωνίνων. Με τα έργα του μας προσφέρει μια δροσερή εικόνα της εποχής του, ιδωμένης τις περισσότερες φορές μέσα από ένα πρίσμα ανηλεώς σατιρικό, χωρίς να παύη να αποτελεί και σημαντική πηγή για ορισμένες εκφάνσεις του βίου κατά τον 2ον αιώνα. Πάνω απ' όλα, όμως, δεν σταματά να μας δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ουσία της Ελληνικής Παιδείας, πέρα από κάθε υπερβολή και απειροκαλία.
Στον όγδοο τόμο περιέχονται τα εξής έργα: "Τόξαρις ή Φιλία", ένας διάλογος ανάμεσα σε ένα Έλληνα και ένα Σκύθη σχετικά με την φιλία, όπου απαριθμούνται διάφορα συγκλονιστικά παραδείγματα φιλίας. Στο "Ζευς ελεγχόμενος", ένα έργο κριτικό για την θρησκεία, ο Ζευς αντιμετωπίζει την Μοίρα. Ο "Ζευς τραγωδός" μας παρουσιάζει την ανησυχία των θεών, διότι μια φιλοσοφική αντιπαράθεση πρόκειται να αποδείξη την ανυπαρξία τους! Το έργο "Λούκιος ή Όνος", μια μυθιστορία σχετικά με την μεταμόρφωσι ενός άνθρωπου σε όνο, είναι από τα αξιόλογα ψευδεπίγραφα που αποδόθηκαν λανθασμένα στον Λουκιανό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Τόξαρις ή Φιλία
Λούκιος ή Όνος
Ζεύς ελεγχόμενος
Ζεύς τραγωδός
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΝΔΥΛΑΚΗΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0810-0311
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS