Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ // ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

MACHIAVELLI NICOLLO
Κωδ. Πολιτείας: 0574-0000




Παρουσίαση

Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ του ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ είναι ένα έργο που έχει επηρεάσει όσο λίγα την πολιτική σκέψη και τις εφαρμογές της στην εξουσία. Το βιβλίο, ηλικίας 500 ετών σήμερα, έχει αποτελέσει εργαλείο άσκησης εξουσίας. Δεν πρόκειται για βιβλίο που αφορά την ηθική ή μη θεώρηση της πολιτικής, αλλά ουσιαστικά μια επιτομή αυτών που γνώρισε ο Μακιαβέλι ως πρακτική των μεγάλων ηγεμόνων της εποχής. Η σκέψη του Μακιαβέλι δέχθηκε είτε σημαντικές επικρίσεις είτε πλήρη αποδοχή. Είναι πολλοί εκείνοι που τον θεωρούν πατέρα της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης και επίσης αρκετοί εκείνοι που τον χαρακτηρίζουν απλά κυνικό, διεφθαρμένο και αυταρχικό. Ο Ηγεμόνας επηρέασε την πολιτική σκέψη πολλών πολιτικών και στοχαστών και άσκησε σημαντική επίδραση σε πολιτικές εξελίξεις της εποχής του και μεταγενέστερων περιόδων. Γι' αυτό, μπορεί να θεωρηθεί ως ένα εγχειρίδιο άσκησης εξουσίας για τους εξουσιάζοντες ή ένα εργαλείο αναγνώρισης των τεχνικών της εξουσίας για τους εξουσιαζόμενους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIL PRINCIPE
ΕκδότηςARS BREVIS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2013
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΣΠΥΡΟΥ ΑΛΚΙΝΟΟΣ, ΕΥΠΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΝΙΚΟΛΟ
Κωδικός Πολιτείας0574-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Gre

Κριτικές για το προϊόν

[14/01/2022] Gre.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Ηγεμόνας του Μακιαβέλι είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα πολιτικής θεωρίας στην ιστορία του κόσμου. Είναι ένα βιβλίο που επαινείται ως ένα ειλικρινές εγχειρίδιο για έναν σταθερό κανόνα, που αποδοκιμάζεται ως έργο ενός κυνικού αυταρχικού ή ακόμη και επανερμηνεύεται ως ένα κομμάτι προσεκτικά καλυμμένης σάτιρας.

Για μένα το βιβλίο ήταν μια διαφωτιστική και ταυτόχρονα οικεία εμπειρία. Διότι βρήκα τον εαυτό μου να έχει εσωτερικεύσει πολλά από τα μαθήματα του Μακιαβέλι παρατηρώντας τον κόσμο γύρω μου.

Η έκδοση που κρατούσα στα χέρια μου παρέλειψε πολλές από τις ιστορικές αναφορές που υπήρχαν στο πρωτότυπο έργο, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν μια συλλογή από επουσιώδη αποσπάσματα, αυτό δεν με εμπόδισε να κατανοήσω την αξία τους ακόμη και εκτός του πλαισίου τους.

Πάνω απ 'όλα, Ο Ηγεμόνας είναι ένα έργο που δεν πτοείται από τα απαραίτητα κακά της διακυβέρνησης ενός εγγενώς διεφθαρμένου πληθυσμού, και πώς ένας καλός ηγεμόνας δεν χρειάζεται να είναι καλός άνθρωπος, αλλά τουλάχιστον να φαίνεται ότι είναι. Η ειλικρίνεια και η παρουσίαση θεμάτων, που έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων πολύ πριν και μετά το θάνατο του συγγραφέα, εξακολουθεί να καταφέρνει να τα ξεπερνάει και να προσφέρει ένα αφιλτράριστο μάθημα για την πραγματικότητα του να είσαι διαχειριστής, είτε είσαι πρόεδρος, βασιλιάς ή διευθύνων σύμβουλος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
ΠΕΡΑΝΘΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
€22.16 €11.08
(-50%)
Κερδίζετε €11.08
ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS