Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ // ΚΟΡΣΙΚΗ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ

ΚΟΡΣΙΚΗ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ

+
-
ΜΑΛΛΩΣΗΣ ΗΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3360-0112
Τιμή Έκδοσης
€5.30
Τιμή Πολιτείας
€4.24
(-20%)
Κερδίζετε €1.06


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Ίων Δραγούμης αποδιωγμένος, ή έστω λησμονημένος, από την επίσημη πολιτεία, έχει διατηρήσει τα μηνύματά του στην μνήμη του λαού μας χάρις στην σειρά των προσεγμένων εκδόσεων των έργων του, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Όμως η μορφή του Ίωνα και η μοναδική προσφορά του παρουσιάζεται στον ερευνητή και αναγνώστη μονάχα μέσα από τις επανεκδόσεις των ιδικών του βιβλίων. Η παρουσίαση της περιπετειώδους και πολυτάραχης ζωής του, που προχώρησε παράλληλα με την αγωνία και τους αγώνες του γένους μας, αποτυπώνεται και στα έργα συνεργατών (στενών και μη).
Το ανά χείρας βιβλίο αποτελεί πόνημα που εξεδώθη το 1920 από τον συνεξόριστο δημοσιογράφο και συγγραφέα Ι. Μάλλωση και αναφέρεται στην περίοδο της εξορίας του στην Κορσική όπου βρέθηκε το 1917 μαζί με τους Δημ. Γούναρη, Ι. Μεταξά, Σπ. Μερκούρη, Γ. Πεσματζόγλου, Κ. Έσσλιν, Β. Δούσμανη και στην συνέχεια στην Σκόπελο των Βορείων Σποράδων, λόγω της ανοικτής πολιτικής αντιθέσεώς του με τον Ελ. Βενιζέλο, αντίθεση, η οποία εκφράσθηκε μέσα από τις στήλες της "Πολιτικής Επιθεωρήσεως" (μέχρι και τον Μάϊο του 1917) όπου ο Ίωνας προσπάθησε να δώσει το στίγμα μιας νέας πολιτικής, και για πολλούς ιστορικούς μελετητές αυτής της περιόδου, μια νέα ανανεωτική προοπτική (αναθεώρηση της πολιτικής της ουδετερότητος με ταυτόχρονο εξευμενισμό της ΑΝΤΑΝΤ που να μην θίγη όμως την εθνική αξιοπρέπεια).
Η προσπάθεια για την ανανεωτική αυτή προοπτική, δυστυχώς για τον τόπο, έσβησε μαζί με την πνοή του, από τις σφαίρες και τις λόγχες των ταγμάτων του Γύπαρη...
Στην έκδοση του 1920, την μαρτυρική μορφή του Ίωνα, συνοδεύει η άγνωστη στο κοινό μορφή του Έσσλιν και επιγράφεται "ΜΑΡΤΥΡΕΣ".
Με την ανά χείρας έκδοση, η οποία αποτελεί απολύτως πιστή επανέκδοση του βιβλίου του 1920, οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΠΕΛΑΣΓΟΣ" ξεκινούν την σειρά "ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" με σκοπό την παρουσίαση αγνώστων και μη, μορφών της Ελληνικής ιστορίας, είτε με την έκδοση νέων εργασιών ή με την ανατύπωση παλαιοτέρων έργων. (Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας, από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εκδοτικό σημείωμα - Ιω. Χ. Γιαννάκενας
Ιωάννης Στεφ. Δραγούμης
Αντί Προλόγου
Εισαγωγή
Κεφ.Α΄
Το μάθημα των πραγμάτων
Αι σχέσεις προς τας αρχάς
Ο πατριώτης
Κεφ.Β΄
Αι διαμαρτυρίαι του
Το Υπόμνημα
Μια προσθήκη
Η εκτύπωσις και η αποστολή
Κεφ.Γ΄
Η επιστροφή
Κεφ.Δ΄
Η ζωή του εν Σκοπέλω
Εις τας Αθήνας
Μια αυθεντική αφήγησις
Παροράματα
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΕΛΑΣΓΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων60
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3360-0112
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΑΙΜΙΛΙΟΣ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98
Η φίλη
DRISCOLL TERESA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS