Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

MAO TSE-TUNG
Κωδ. Πολιτείας: 0570-0065




Παρουσίαση

"Οι αισθήσεις δεν μπορούν να λύσουν παρά το πρόβλημα των εξωτερικών όψεων των φαινομένων το πρόβλημα της ουσίας όμως δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με τη θεωρητική σκέψη. Η λύση των προβλημάτων αυτών σε καμιά βαθμίδα δεν μπορεί να αποκοπεί από την πράξη." (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Οι εκδόσεις Α/συνέχεια επανεκδίδουν το έργο του Μάο Τσε Τούννκ "Για την πράξη" σε μια εποχή που συγκλονιστικά πολιτικά γεγονότα σ' όλο τον κόσμο συσσωρεύονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια και μυαλά των ανθρώπων. Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, ακόμα κι αυτοί που θεωρούν ότι η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις απόψεις τους, απορούν μπροστά στα απρόβλεπτα, αντιφατικά, αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία μιας πραγματικότητας που δεν ξέρει κανείς πώς να την μεταχειριστεί είτε σαν πηγή γνώσης είτε σαν ανπκείμενο μετασχηματισμού.
Το έργο αυτό γράφτηκε τον Ιούλιο του 1937 και αποτελεί μια "εύχρηστη" σύνοψη της Μαρξιστικής θεωρίας της γνώσης που αποσκοπούσε να αντιμετωπίσει λαθεμένες απόψεις που αναπτύσσονταν μέσα στο Κινέζικο επαναστατικό κίνημα και προκαλούσαν ζημιές στο δύσκολο έργο του. Δεν έχουμε καμία δυσκολία να επαναλάβουμε, όσο κοινότυπο κι αν είναι αυτό, ότι και σήμερα μετά από μισό αιώνα το έργο αυτό όπως και όλα άλλωστε τα έργα του Μάο διατηρούν όλη τους την φρεσκάδα, την επικαιρότητα και την εμβέλειά του. Αλλά η σκοπιμότητα της επανέκδοσής του είναι πολύ ευρύτερη.
Η κεντρική σκέψη του Μάο σ'αυτό το έργο, απ' όπου άλλωστε βγαίνει και ο τίτλος του, είναι ότι η γνώση πηγάζει από την πράξη και έχει σαν μοναδικό λόγο ύπαρξης την πράξη. Σήμερα ανάμεσα στην αποθέωση της επιστημονικής γνώσης και στην διάθεση για τρομακτικού μεγέθους μετασχηματισμούς στην φυσική και ανθρώπινη πραγματικότητα, η σκέψη αυτή θεμέλιο άλλωστε της υλιστικής θεωρίας, θάβεται, παραχαράζεται ή συσκοτίζεται ανάλογα με τις ειδικές επιδιώξεις και συμφέροντα, από διάφορους "εκσυγχρονισμένους" ιδεαλιστές ή εκχυδαΐζεται σε διάφορους βαθμούς από τους βελτιωμένους "υλιστές". [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑ/ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων32
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΟ ΤΣΕ-ΤΟΥΝΓΚ
Κωδικός Πολιτείας0570-0065
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, gyras, spbozas, kzacharakis, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ_ΚΟΥΤΣΕΛΛΗΣ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimos, krok, gyras, antonis.sot, Παρασκευάς1918, spbozas, Karantinias, tsoudimi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΚΡΕΚΟΥ ΑΓΟΡΗ
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78
ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
HILL STEPHEN
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS