Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΜΑΡΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0770-0020




Παρουσίαση

Ο αστυνόμος Χαρίτος προσφέρει μεγάλη απόλαυση στους αναγνώστες που ξέρουν να εκτιμούν τις μικρές έξυπνες κακίες... (Buchjournal Frankfurt)

Ένα μυθιστόρημα γοργό, τραχύ, αστείο χωρίς να το δείχνει, σκιαγραφεί τον κεντρικό ήρωα, τον αστυνόμο Χαρίτο, απογοητευμένο, γκρινιάρη, δύστροπο κι απίστευτα μισογύνη. Η αστυνομική πλοκή είναι έξοχα συγκροτημένη με μια σειρά από φόνους, συνδεδεμένους με το λαθρεμπόριο με τις πρώην ανατολικές χώρες αλλά και τον κόσμο των ΜΜΕ. Αλλά το "Νυχτερινό Δελτίο" αξίζει κυρίως για το οξυδερκές πορτρέτο που σκιαγραφεί γύρω από τη σημερινή, καθημερινή, οικεία Αθήνα: από τη μόλυνση και τα εμπόδια στην κυκλοφορία έως τα προβλήματα που απορρέουν από τη συρροή των ξένων μεταναστών. (Εφημερίδα Le Monde)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0770-0020
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

anestis, g_lakkas, TSIPITORISOFIA

Κριτικές για το προϊόν

[10/04/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αποφάσισα να διαβάσω το βιβλίο του Μάρκαρη, αφού είδα την σειρά στη τηλεόραση. Το θέμα του βιβλίου παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον και εκφράζει την εποχή του (μέσα της δεκατίας του '90) με το έντονο 'κύμα' μετανάστευσης στην Ελλάδα από Βαλκανικές χώρες, ωστόσο η συγγραφική του 'γλώσσα' είναι αποστειρωμένη και υπερβολικά λαική σε πολλά σημεία. Κρίνοντας από τον τίτλο του βιβλίου, ο στόχος του συγγραφέα είναι περισσότερο από προφανής, γιατί, όντως, ο αναγνώστης έχει την αίσθηση ότι παρακολουθεί ένα νυχτερινό δελτίο ειδήσεων ή την περιγραφή των γεγονότων μιας υπόθεσης από την καθημερινότητα ενός αστυνομικού. Ο ήρωας-αστυνομικός Χαρίτος έχει ιδιαίτερα στοιχεία σαν προσωπικότητα, αλλά το μυθιστόρημα δεν διαθέτει ατμόσφαιρα, ούτε προβάλει επαρκώς τη σοβαρότητα του 'κεντρικού' θέματος.
[04/11/2015] Σίκαλη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μου αρέσει ο Μάρκαρης, η γραφή του, η ματιά του, η αποτύπωση της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από τον ανθρώπινο αστυνόμο Χαρίτου, χωρίς πομπώδεις εκφράσεις ή περιγραφές και χωρίς να αυτοπεριορίζεται μέσα σε εγωμανείς εσωστρέφειες. Δεν διστάζει να αναφερθεί στο παρελθόν και στις ανοικτές πληγές, με μια δόση συμφιλίωσης αλλά και πίκρας. Θεωρώ πως είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός έλληνας λογοτέχνης αυτή την στιγμή, που αποδίδει την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας χωρίς ισοπεδωτισμούς αλλά χωρίς να χαρίζεται σε καμία τάση εξωραϊσμού και πατριδοκαπηλείας με ένα ανηλεές χιούμορ. Αν και τα τελευταία του δεν είναι εξίσου καλά, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
[10/08/2015] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικό βιβλίο.Είναι από τα αστυνομικά μυθιστορήματα με φοβερή δράση και πολλές ανατροπές.Έτσι και αρχίσεις να το διαβάζεις δεν μπορείς να σταματήσεις.
[22/06/2015] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Διαβάζεται πολύ εύκολα. Ανυπομονούσα για κάθε σελίδα, όχι τόσο για την πλοκή, (που δεν είναι κακή) όσο για να παρακολουθώ τον Χαρίτο αυτόν τον τόσο συμπαθή αντιήρωα. Επιπλέον στο βιβλίο υπάρχουν συντομα αλλά εύστοχα σχόλια για τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής
[03/01/2013] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η πρώτη ιστορία που εμφανίζεται ο αστυνόμος Χαρίτος. Εξαιρετικό φινάλε- αποκάλυψη ενόχου. Ελληνική αστυνομική λογοτεχνία σε πολύ καλές στιγμές. Ο Χαρίτος γίνεται μάλλον συμπαθής ως περσόνα, αν και δεν έχει την έμφυτη ευγένεια και την μετριοπάθεια του αστυνόμου Μπέκα (του οποίου θεωρείται τρόπον τινά "συνέχεια").

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΜΠΑΜΠΙΤ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS