Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ. 1080 Ο ΔΟΚΙΜΟΣ ΗΖΥ // ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

Ο ΔΟΚΙΜΟΣ ΗΖΥ

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ΤΕΥΧΟΣ 1080

+
-
MARRYAT FREDERICK, HALL JAMES-NORMAN
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0239
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο δόκιμος Ήζυ ήταν ο καλομαθημένος γιος μιας πλούσιας αγγλικής οικογένειας. Τόσο ο καπετάνιος όσο και το πλήρωμα του πλοίου «Χάρπυ», στο οποίο μπαρκάρησε αμφέβαλλαν αν ο νέος δόκιμος αντέξει στη σκληρή θαλασσινή ζωή. Και όταν σε λίγο η φουρτούνα έδερνε το «Χάρπυ», όλοι γελούσαν εις βάρος του. Γρήγορα όμως έμαθαν ότι η γροθιά του Ήζυ δεν αστειευόταν...
Στην πρώτη συμπλοκή του «Χάρπυ» με ισπανικά πλοία, ο δόκιμος Ήζυ ενεργώντας με δική του πρωτοβουλία, και αντίθετα μάλιστα από τη διαταγή του πλοιάρχου του, μπόρεσε να καταλάβει ένα ισπανικό κανονιοφόρο και να ελευθερώσει μερικές, φυλακισμένες εκεί, οικογένειες.
Ύστερα από τις πρώτες αυτές περιπέτειες, η ζωή της ρουτίνας πάνω στο «Χάρπυ» φαινόταν ανιαρή. Έτσι, όταν σε λίγο το πλοίο έπιασε στη Μάλτα, ο Ήζυ μαζί με άλλον ένα φίλο του, τον δόκιμο Νεντ, αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη τους αταξία: Νοίκιασαν ένα καΐκι για ένα ταξίδι μέχρι τη Σικελία. Οι άνθρωποι του καϊκιού όμως αποπειράθηκαν τη νύχτα να δολοφονήσουν τους Εγγλέζους για να τους πάρουν τα λεφτά. Πλήρωσαν όμως με τη ζωή τους την απόπειρα και έτσι κύριοι του καϊκιού και μόνοι επιβάτες παρέμειναν οι δυο δόκιμοι. Σε λίγο, το καΐκι τους παρασυρμένο από τη φουρτούνα, συντριβόταν πάνω στα βράχια και οι νεαροί θαλασσινοί χτυπούσαν μια πόρτα ζητώντας τροφή. Βρέθηκαν όμως μπροστά σε κάποιον άνθρωπο, τον δον Σύλβιο, που με το σπαθί του ορμούσε να σφάξει έναν ηλικιωμένο κύριο, τον δον Ρεμπιέρα. Έσωσαν τη ζωή του δον Ρεμπιέρα, που τους κράτησε στο σπίτι του αρκετές μέρες φιλοξενούμενους.
Εκεί έμαθε ο Ήζυ ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έσωζε την οικογένεια του δον Ρεμπιέρα. Θυμήθηκε ότι ήταν μεταξύ των φυλακισμένων που είχε τότε ελευθερώσει. Ανάμεσα στον δόκιμο Ήζυ και στην Αγνή, την κόρη του δον Ρεμπιέρα, αναπτύχθηκε μια βαθειά συμπάθεια, που έκανε τον Ήζυ να υποσχεθεί στην Αγνή, ότι θα ξαναγυρίσει σύντομα.
Στο γυρισμό οι δυο νεαροί δόκιμοι συνελήφθηκαν από ένα εγγλέζικο πολεμικό για λιποταξία. Ο πλοίαρχός τους όμως έχοντας υπ' όψη του την γενναιότητα που είχαν επιδείξει πριν, τους συγχώρεσε.
Συνεχίζοντας το ταξίδι του το «Χάρπυ», επιτέλεσε και νέα αξιοθαύμαστα κατορθώματα, με πρωταγωνιστή τον Ήζυ. Ο πλοίαρχος του «Χάρπυ», ύστερα από την δράση του πλοίου του, προήχθηκε σε ναύαρχο και ανάλαβε τη διοίκηση άλλου πλοίου παίρνοντας μαζί του τους δυο δόκιμους. Λίγο καιρό αργότερα, κοντά στις ακτές της Σικελίας, έσωζαν ένα κάτεργο γεμάτο κατάδικους, που είχε εγκαταλειφθεί εκεί για να βουλάξει. Ανάμεσα στους κατάδικους ήταν και ο δον Σύλβιο, που είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον δον Ρεμπιέρα. Ο Ήζυ κατάλαβε ότι ο δον Σύλβιο θα πήγαινε κατ' ευθείαν, να σκοτώσει τον δον Ρεμπιέρα.
Χωρίς να χάσει καιρό έσπευσε, μαζί με τον Νεντ, στο σπίτι του δον Ρεμπιέρα για να τον βοηθήσει. Πράγματι σε λίγο κατέφθασε ο δον Σύλβιο με άλλους κατάδικους αλλά ύστερα από τρομακτική συμπλοκή οι κακοποιοί κατατροπώθηκαν. Μετά απ' αυτά τα γεγονότα ο Ήζυ αποφάσισε ν' αποσυρθεί από το ναυτικό και να παντρευτεί την Αγνή.
Ένα καινούργιο, δικό του πια πλοίο, μετέφερε τους δύο νέους στην Αγγλία... (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις25x18
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΙΑΤ ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ (ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ), ΧΟΛ ΤΖΕΙΜΣ-ΝΟΡΜΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0590-0239
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ - ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΓΤΖΙΔΗΣ ΒΛΑΣΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€15.00 €3.75
(-75%)
Κερδίζετε €11.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS