Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ

ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ

+
-
ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2274-0107
Τιμή Έκδοσης
€11.50
Τιμή Πολιτείας
€8.05
(-30%)
Κερδίζετε €3.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας πατέρας κι ο ανάπηρος γιος του, με όπλο την αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, παλεύουν να επιβιώσουν σ' ένα χωριό που ερημώνει, στα βουνά της Ηπείρου. Γύρω τους έχει συντελεστεί μια οικολογική καταστροφή το νερό πλέον δεν πίνεται, τα ζώα και τα φυτά είναι δηλητηριασμένα.
Ο αγώνας τους δίνεται με λόγο λιτό και ποιητικό στο Μαύρο νερό.
"Περίμενε υπομονετικά ήξερε ότι αργή ή γρήγορα κάποιο ζώο θα κατέβαινε να ξεδιψάσει στο νερό, που ξεγελούσε με τον γάργαρο ήχο του. Πενήντα μέτρα παραπίσω ήταν η παλιά δεξαμενή, με μισοσβησμένα πάνω τα γράμματα της RIPOIL, ενώ τα πλατανόφυλλα βάθαιναν με τον ίσκιο τους το καφεκόκκινο χρώμα της σκουριάς. Τρύπες είχαν ανοίξει στο μέταλλο, ένα παχύ στρώμα από σάπια φύλλα είχε γίνει χούμος μέσα, και η παλιά δεξαμενή ήταν γεμάτη ζωή: έντομα, τρωκτικά, πουλιά που μπαινόβγαιναν. Το πλατανόδασος δίπλα στο ποτάμι είχε δεχτεί με συγκατάβαση τον μεταλλικό ξένο, τον είχε κυκλώσει σκιάζοντάς τον, και κλαριά ακουμπούσαν πάνω του και τον διαπερνούσαν". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η νουβέλα του Μιχάλη Μακρόπουλου δεν δίνει απαντήσεις. Θέτει το αυστηρό τοπίο της Ηπείρου σε πρώτο πλαίσιο, όπως και στο Δέντρο του Ιούδα, βάζει τους ήρωές της να ακολουθούν μια ενσυνείδητα καθορισμένη ζωή, χωρίς να αναζητούν την ευτυχία αλλού, και μεταξύ των λόγων και των σιωπών αφήνει κενά για να εισχωρήσει ο αναγνώστης. Ο τελευταίος δεν έχει εύκολες εξηγήσεις, αλλά πλησιάζει το κλίμα του βιβλίου πιο πολύ με το συναίσθημα παρά με τη λογική. Σαν άλλος πεζογραφικός Καβάφης ο συγγραφέας επιβραβεύει την επιμονή των ηρώων του: «Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει / όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) / πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, / κι οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε». Με άλλα λόγια, η αντίσταση είναι μάταιη ως προς το εξωτερικό αποτέλεσμα, αλλά μάλλον δεν είναι άσκοπη ως προς τους κραδασμούς που προκαλεί». (Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, bookpress.gr - 21/11/2019)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185004927
ΕκδότηςΚΙΧΛΗ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2019
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις22x15
ΕπιμέλειαΚΡΙΤΣΕΛΗ ΓΙΩΤΑ
Κωδικός Πολιτείας2274-0107
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[08/01/2023] VS.mlmd.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μια νουβέλα με πολύ ωραία και δυνατή γραφή που σε βάζει χωρίς δυσκολία και περιττή φλυαρία στην ιστορία. Όμορφες εικόνες που δημιουργουν γύρω σου την ανατριχιαστικη, δυστοπικη ατμόσφαιρα.
[15/03/2022] Emmanouil Sar..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μία φοβερή ατμόσφαιρα, ένα ηπειρωτικό τοπίο που εμφανίζεται μπροστά στα μάτια του αναγνώστη ολοένα και πιο ζοφερό, ολοένα και πιο μεγαλειώδες. Εξαιρετικό.
[17/08/2020] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στο «Μαύρο νερό» του Μιχάλη Μακρόπουλου παρακολουθούμε τη ζωή των λιγοστών κατοίκων σ' ένα χωριό απ' όπου οι περισσότεροι έφυγαν λόγω του μολυσμένου νερού που προκάλεσε μία γεώτρηση. Πολλοί αρρώστησαν και πέθαναν, άλλοι έφυγαν για να σωθούν. Και σαν να μην είναι αρκετό αυτό, η εταιρεία και η Πολιτεία τους πιέζουν με όποιο τρόπο μπορούν, να φύγουν κι αυτοί, δυσκολεύοντας τη ζωή στο χωριό ακόμα περισσότερο.
Το βιβλίο εστιάζει ιδιαίτερα σ' έναν πατέρα και το γιό του. Τι κάνει κάποιος και πώς ζει, όταν διαλέγει τον δύσκολο δρόμο; Όταν κάθε ελπίδα έχει χαθεί, αλλά εσύ διαλέγεις να επιμείνεις σε μια επιλογή που πολλοί θα χαρακτήριζαν παράλογη;
[18/07/2020] Φωτεινη_Δ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Μακρόπουλος μας μεταφέρει σε μια ερημωμένη Ήπειρο, όπου ένας πατέρας παλεύει να επιβιώσει μαζί με τον ανάπηρο γιο του.
Μεστή γραφή, βαριά ατμόσφαιρα, η ζοφερή καταχνιά της ηπειρώτικης επαρχίας και vibes από το The Road του Cormac MacCarthy αποτελούν τα σωστά, όπως αποδείχθηκε, υλικά για να πετύχει αυτή η νουβέλα η οποία διαβάζεται απνευστί.
Τέλος, δεν μπορώ να μη σταθώ στην πίστη στην ανθρωπιά και την αγάπη που φαίνεται να διαποτίζει τις σελίδες του βιβλίου. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι να μας θυμίζουν να βλέπουμε την - κρυμμένη - ομορφιά του κόσμου.
[13/09/2019] Ypapanti28.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια συγκλονιστική ιστορία που εκτυλίσσεται στα ερημωμένα χωριά της Ηπείρου με κεντρικό θέμα την οικολογική καταστροφή που συντελείται και πως αυτή με τη σειρά της μπορεί να καταστρέψει τον ίδιο τον άνθρωπο που την προκαλεί.
Με το Μαύρο νερό συστήθηκε μαζί μου ο Μιχάλης Μακρόπουλος αποτελώντας μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Λιτή γραφή αλλά απόλυτα περιγραφική και ουσιώδης που συγκινεί και προβληματίζει.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
COOK KENNETH
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS