Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ

Ο ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ

ΜΕΛΑΣ ΛΕΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 0550-0068




Παρουσίαση

Ο Γεροστάθης, ο κύριος ήρωας του έργου, προσπαθεί με την καθημερινή διδασκαλία του προς τα παιδιά της κωμόπολης όπου μένει, να τους αναπτύξει την πίστη προς τον Θεό, τη λατρεία προς την πατρίδα, το σεβασμό προς τους γονείς, την αγάπη για την καθαριότητα, την όρεξη για εργασία, τη φιλοτιμία, την εγκράτεια κλπ. Και η διδασκαλία αυτή γίνεται όχι ξερά και σχολαστικά, αλλά με συζητήσεις, με αφηγήσεις προσωπικών αναμνήσεων του Γεροστάθη ή με ανέκδοτα από την πλούσια παρακαταθήκη της ένδοξης ιστορίας μας. Το ηθικό δίδαγμα κάθε κεφαλαίου συνοψίζεται σε ένα δίστιχο, εύκολο να το απομνημονεύσει κανείς, έστω και αν το διαβάσει μόνο μια φορά. Αυτός είναι ο «Γεροστάθης» και αυτή είναι η αξία του. (...) Μια λοιπόν απλούστευση της γλώσσας του θα ξανάφερνε τον «Γεροστάθη» στα χέρια των σημερινών παιδιών, χαρίζοντας σ' αυτά έναν αγέραστο δάσκαλο του αγαθού, του καλού, του ωραίου, του συνετού, του πατριωτικού - εκείνο ακριβώς που απαιτείται σήμερα από κάθε άλλο. Αυτήν ακριβώς την απλούστευση της γλώσσας, αυτόν τον «συγχρονισμό» ετολμήσαμε, σεβόμενοι το ίδιο το έργο, και με σεμνότητα υπερηφανευόμεθα ότι με την προσφορά μας συντελούμε στην ελληνοποίηση και χριστιανική διάπλαση της ελληνικής νεολαίας. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΣΤΗΡ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2001
Αριθμός σελίδων282
Διαστάσεις24x17
Προτεινόμενες ηλικίες6-9 ετών
ΕικονογράφησηΜΑΛΑΜΟΥ ΚΛΕΑΡΕΤΗ
Κωδικός Πολιτείας0550-0068
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sisi.311

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ELSA_2007

Κριτικές για το προϊόν

[29/06/2014] Greveniotis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα άριστο βιβλίο,που κάθε Ελληνόπουλο θα πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του.Από τα λίγα βιβλία που μπορούν να μεταδόσουν μια σωστή παιδεία στα Ελληνόπουλα.Αξίζει να διαβαστεί απ'όλους,μικρούς και μεγάλους!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
TAYLOR CHARLES
€43.00 €21.50
(-50%)
Κερδίζετε €21.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS