Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΕΛΑΣ: ΦΙΛΙΚΟΙ // ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ

ΦΙΛΙΚΟΙ

ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ

+
-
ΜΕΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0730-0205
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€9.00
(-25%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για τη Φιλική έχουν γίνει ως τώρα υποθέσεις διάφορες. Η ουσία όμως είναι μια: Ότι έκαμε το θαύμα ν' ανεβάσει με μιας τους Έλληνες από τη θέση του ραγιά στην ανώτατη βαθμίδα του ανθρώπου, όπως η φύση τον έχει φτιάσει: Πλάσμα λεύτερο και δημιουργικό.
Τρεις άντρες, από τ' ανώνυμο πλήθος, απλοϊκοί και σχεδόν αμόρφωτοι, κατάφεραν το απίστευτο, να λευτερώσουν τους Έλληνες, δεκαπέντε ολάκερα χρόνια πριν καταχτήσουν την εθνική τους λευτεριά. Με ποιο τρόπο μαγικό πέτυχαν τέτοιο λαμπρό αποτέλεσμα; Οι απλοί αυτοί άνθρωποι, που δεν είχανε διακριθεί ούτε προ, ούτε κατά, ούτε μετά τον αγώνα, για τίποτα άλλο, μπόρεσαν ωστόσο να συλλάβουν αυτή τη ζωντανή και βαθύτατη αλήθεια, που αποτελεί και τη μόνη αξία τους: Ότι ο άνθρωπος είναι ή δεν είναι λεύτερος - μέσα του.
Αυτή την εσωτερική λευτεριά, τη μόνη πραγματική, που απ' αυτήν πηγάζει και κάθε άλλη, μπόρεσαν να τη φυσήξουν και να τη ριζώσουν στην ψυχή των Ελλήνων. Αυτό είναι το κύριο, το μεγάλο τους έργο. Κι από ιστορία σίγουρα δε νιώθει τίποτα όποιος δε μπορεί να κάνει αυτό το πρώτο ξεκαθάρισμα. Από τη στιγμή που η Φιλική Εταιρία λευτέρωσε την ψυχή των Ελλήνων, η συμβίωση με τον καταχτητή δεν ήτανε πια δυνατή. Κι η προσφυγή στα όπλα πρώτη κι απλούστατη συνέπεια. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Νικόλαος Σκουφάς
Θανάσης Τσακάλωφ
Μανώλης Ξάνθος
Παναγ. Αναγνωστόπουλος
Παναγιώτης Σέκερης
Νικόλαος Γαλάτης
Αλέξανδρος Υψηλάντης
Γεωργάκης Ολύμπιος
Θανάσης Καρπενησιώτης
Σάββας Φωκιανός
Γεώργιος Λασσάνης
Λυκούργος Λογοθέτης
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΔΕΛΦΟΙ ΒΛΑΣΣΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0730-0205
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

john_ziakos

Κριτικές για το προϊόν

[03/05/2022] Andy1979.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει τις βιογραφίες των 12 κορυφαίων μελών της Φιλικής Εταιρείας. Από τους ιδρυτές Σκουφά, Ξάνθο, Τσακάλωφ, μέχρι τον αρχηγό της Επανάστασης Αλέξανδρο Υψηλάντη. Ο συγγραφέας, ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς δεν παραλείπει να εξιστορήσει τη ζωή και δύο ανθρώπων που εξελίχθηκαν σε προδότες: του Νικολάου Γαλάτη και του Σάββα Φωκιανού. Το βιβλίο συμπληρώνουν οι βιογραφίες "μυθικών" μορφών όπως οι Αναγνωστόπουλος, Σέκερης, Ολύμπιος, Λασσάνης, Λογοθέτης και Καρπενησιώτης. Στην ουσία ο αναγνώστης μαθαίνει πως προετοιμάστηκε και από ποιούς η Επανάσταση του 1821. Εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να κάνει μια πρώτη γνωριμία με τη Φιλική Εταιρεία.
[05/04/2022] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετική ιστορία των γεγονότων της ελληνικής επανάστασης στη Μολδοβλαχία αλλά και των γεγονότων και προσώπων που την προετοίμασαν.Στο βιβλίο περιέχονται άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για τις προσωπικότητες των "φιλικών", γραμμένα με με εξαιρετικό τρόπο, που σε κάνει να μην μπορείς να σταματήσεις την ανάγνωση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βίοι ελάσσονες
MICHON PIERRE
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΜΑΡΚΟΣ, Ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€15.90 €5.56
(-65%)
Κερδίζετε €10.34

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS