Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ, ΕΠΙΔΑΥΡΙΑ 1980 // (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, Π

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ, ΕΠΙΔΑΥΡΙΑ 1980

(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ)

ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0341-0065




Παρουσίαση

Ο Μένανδρος γεννήθηκε το 342 (ή 341 π.Χ.) στην Αθήνα και καταγόταν από εύπορη οικογένεια. Σύγχρονοί του συγγραφείς τον περιγράφουν πολύ όμορφο και πλούσιο. Με τον συνομήλικό του Επίκουρο υπηρέτησαν μαζί στο στρατό, μοιάζει όμως πιο επηρεασμένος από τον Θεόφραστο που ήταν μαθητής του Αριστοτέλη. Φαίνεται πως η πρώτη στενότερη γνωριμία του με το θέατρο έγινε με τη βοήθεια του θείου του Άλεξι, ενός απ' τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της "Μέσης" κωμωδίας που τα έργα του δεν μας έχουν σωθεί. Το πρώτο - χαμένο του- έργο η "Οργή", παρουσιάσθηκε το 321 π. Χ. χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τιμήθηκε όσο λίγοι σύγχρονοί του και λέγεται ότι αρνήθηκε πρόσκληση του Πτολεμαίου να πάει στην Αίγυπτο, για να μην εγκαταλείψει τη Γλυκέρα, που μ' αυτήν συζούσε σε μια έπαυλή του στον Πειραιά.
Έγραψε περισσότερα από 100 έργα και είναι ο αναμφισβήτητος κορυφαίος ποιητής της Νέας Αττικής Κωμωδίας. Από τα έργα του αυτά ολόκληρο έχει σωθεί μόνο ο "Δύσκολος", κατά τα τρία τέταρτα περίπου οι "Επιτρέποντες" (= αυτοί που αναθέτουν σε κάποιον διαιτησία) και σχεδόν μισά σώζονται οι κωμωδίες "Ασπίς", "Σαμία", καθώς και πολλά μικρότερα αποσπάσματα από άλλα έργα του.
Ο Μένανδρος πέθανε -λέγεται ότι πνίγηκε κολυμπώντας- το 293 ή 292 π.Χ. Μετά το θάνατό του τα έργα του παίζονταν για πολλές δεκαετίες σ' όλο τον ελληνικό χώρο κι έγιναν τα βασικά πρότυπα των Λατίνων κωμωδιογράφων. Μέσω του Πλούτου και του Τερέντιου ο Μένανδρος επηρέασε βαθειά όλο το νεώτερο ευρωπαϊκό θέατρο. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEPITREPONTES (THE ARBITRATION), EPIDAVRIA 1980
ΕκδότηςΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ ΣΠΥΡΟΥ Α. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 1980
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις29x12
ΕπιμέλειαΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ-ΜΠΟΥΡΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0341-0065
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

thanuser, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
KHADRA YASMINA
€18.70 €8.41
(-55%)
Κερδίζετε €10.29
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS