Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΠ' ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΩΡΑ»

+
-
ΜΕΡΑΚΛΗΣ Γ. ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4599-0000
Τιμή Έκδοσης
€13.28
Τιμή Πολιτείας
€5.98
(-55%)
Κερδίζετε €7.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Θα μπορούσε κανείς να ονομάση τη Λαογραφία ρομαντική επιστήμη: Το γεγονός, ότι γεννήθηκε στα μέσα του αιώνα του Ρομαντισμού -του περασμένου αιώνα- τη σημάδεψε με μια διαρκή ανησυχία, με ένα συνεχή προβληματισμό για το ζωτικό θέμα της ίδιας της ύπαρξής της, του προορισμού της. Μπορεί να είναι αυτό πρόβλημα των πνευματικών επιστημών γενικά -μια ρευστότητα στη διαγραφή των ορίων, μέσα στα οποία κινείται η καθεμιά η ρευστότητα όμως αυτή αποκορυφώνεται στη Λαογραφία, η οποία ύστερα από ατελείωτες συζητήσεις, επί δεκαετίες πριν από τον πόλεμο, σχετικά με την κεντρική έννοιά της, την έννοια του λαού, ξαναβρέθηκε σε ανάλογη "κρίση" περιεχομένου μεταπολεμικά.
Ξεχωρίζουν σήμερα τέσσερεις βασικές κατευθύνσεις -ας τις πούμε "σχολές"- στην περιοχή της λαογραφικής έρευνας: η παραδοσιακή, η γερμανική, η αμερικανική, η δομική. [...]
Το βιβλίο αυτό (το αποτέλεσαν εφτά μαθήματα που έδωσα τον περσινό χειμώνα στο πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο "ΩΡΑ", μεταπλασμένα εδώ), είναι μια προσπάθεια να δοθή κυριολεκτική σημασία στον προσδιορισμό "σύγχρονος" του λαϊκού πολιτισμού.
Όσοι συμφωνούν, δε θα παραξενευτούν από την πλατιά χρήση υλικού εφημερίδων. Οι δημοσιογράφοι αποτυπώνουν στις ειδήσεις, τις καμπάνιες και τα άρθρα τους τον παλμό της σύγχρονης ζωής είναι πολύτιμος συνεργάτης του λαογράφου. Και θεώρησα ευτυχισμένη συγκυρία το ότι, ακριβώς πέρυσι, μια αθηναϊκή εφημερίδα έστειλε ομάδα συντακτών της στο ύπαιθρο και την επαρχία, για να δουν και να περιγράψουν τα προβλήματά τους φυσικά έσπευσα να επωφεληθώ από τη σπουδαία για μένα ευκαιρία. Μ.Γ.Μ. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΡΗΤΗ
ΑΙΓΑΙΟ
ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
ΙΟΝΙΟ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΩΡΑ (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 1987
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας4599-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Syntactician

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

CRUDE
SHAH SONIA
€19.59 €9.80
(-50%)
Κερδίζετε €9.79
ΦΟΒΟΣ
ROBIN COREY
€29.68 €14.84
(-50%)
Κερδίζετε €14.84

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS