Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΡΕΛΑΣ

ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΡΕΛΑΣ

+
-
ΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7910
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€8.54
(-30%)
Κερδίζετε €3.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις 28 Δεκέμβρη του 2008, στις τρεις τα χαράματα, ο μεγαλύτερος φόβος μου έγινε πραγματικότητα: κατά το κοινώς λεγόμενον, τρελάθηκα.
Το μυαλό μου -ο κόσμος μου- γκρεμίστηκε και τη θέση του πήρε μια παντοδύναμη ψύχωση, που σαν παράσιτο με ξενιστή τον ίδιο μου τον εαυτό τρεφόταν και θέριευε με τις παρανοϊκές ιδέες που γεννούσε ασταμάτητα: ήμουν ο νέος Δαλάι Λάμα, ο Φύλακας στη σίκαλη, πληρωμένοι δολοφόνοι παραμόνευαν στο κατόπι μου.
Σ' αυτό μου το παραλήρημα, ολοζώντανο ακόμα στη μνήμη μου, στη σύντομη νοσηλεία μου και στην κατοπινή, θανατερή μου κατάθλιψη παρέσυρα κι οδήγησα στην απόγνωση όλους τους ανθρώπους της καρδιάς μου, που μ' έβλεπαν άξαφνα κατακερματισμένο από μιαν ανεξέλεγκτη ψυχική ασθένεια.
Ο ζοφερός Δεκέμβρης του '08 στη μουδιασμένη Αθήνα. Το ιερό κόκκινο χρώμα. Κι η αυτόχειρας μάνα μου, που χρόνια μετά επιστρέφει από τον Άδη.
Στο βιβλίο αυτό έγραψα όλα όσα θυμάμαι, χωρίς ν' αλλάξω τίποτα και μην κρατώντας τίποτα κρυφό. Γιατί χάρη σ' αυτές τις αδιανόητες μέρες κατάφερα, μες στα συντρίμμια του μυαλού μου, να βρω έναν νέο εαυτό και τον δύσκολο δρόμο που οδηγεί στην ψυχική γαλήνη. Κι ενώ η ιστορία μου μοιάζει μοναδική, το τέρας της ψυχικής αρρώστιας και του φόβου που σκορπάει είναι κοινό για όλους μας, όπως και το θηρίο της αγάπης και της κάθε ανθρώπινης δύναμης.
Γιατί η ψυχή μας δεν είναι φτιαγμένη ν' αρκείται στη δυστυχία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601670836
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 391
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Κωδικός Πολιτείας3330-7910
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[08/05/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το μικρό χρονικό τρέλας είναι ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, εντελώς ανεπιτήδευτο, που σοκάρει, συγκινεί και προβληματίζει με την αυθεντικότητά του και τη γνησιότητά του.
Πρόκειται για μια περιήγηση σε ένα οξύ ψυχωτικό επεισόδιο που πέρασε ο ίδιος. Ο αναγνώστης που έχει περάσει κάποιο ψυχωτικό επεισόδιο ή που κάποιος από τον κύκλο του έχει περάσει, θα συγκινηθεί διπλά και θα βρει πολλές ομοιότητες με την εξομολόγηση του Κορτώ. Ο «αμύητος» θα προβληματιστεί για την ψύχωση, τις επιπτώσεις της, θα κατανοήσει ότι το ψυχολογικό πρόβλημα και η κατάθλιψη δεν είναι κάτι γενικό, αλλά κάτι μοναδικό που ο ψυχωτικός και ο καταθλιπτικός βιώνει μοναδικά. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ταυτίζουμε την κακία και τα δεινά του κόσμου με την ψυχική ασθένεια, που έχει συγκεκριμένες αιτίες και συμπτώματα.
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όχι τόσο το ίδιο το παραλήρημα, αλλά το πώς οι διάφορες ενοχές διείσδυσαν σε αυτό. Οι ενοχές για την αυτοχειρία της μητέρας του, επίσης ψυχωτικής και οι ενοχές για τις παθογένειες του κόσμου. Μου έκανε επίσης εντύπωση το πώς του στάθηκαν του Κορτώ οι φίλοι του και οι συγγενείς που είχαν απομείνει, κυρίως ο πατέρας του, καθώς και ο σύντροφός του. Αυτό σε μια εποχή που η ψυχική ασθένεια είναι ακόμα κάτι το «μιαρό» και «ντροπιαστικό». Τέλος, ο ίδιος ο Κορτώ, ο συγγραφέας, με κάποια χρονική απόσταση από το συμβάν, το αντιμετωπίζει με χιούμορ και ειλικρίνεια. Ανακατεύεται η τραγωδία με την κωμωδία.
Θα έλεγα ότι το έργο είναι μια καλή εισαγωγή για την ψυχική ασθένεια, την ανθρωπιά, τη φιλία, την αγάπη για τη ζωή και την αλήθεια. Λογοτεχνικά, είναι καλό, δεν κουράζει καθόλου, το ξεκινάς και θέλεις οπωσδήποτε να το ολοκληρώσεις. Τα κεφάλαια είναι μικρά, ο τρόπος γραφής δεν στοχεύει στον εντυπωσιασμό, την αυτολύπηση ή τη συμπάθεια, αλλά την αγάπη για το πιο ιερό και απρόβλεπτο πράγμα στον κόσμο: τη ζωή, αλλά και την υγεία.
[13/02/2018] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Για ακόμη μια φορά, συνταρακτικός ο Κορτώ. Ειλικρινής, τολμηρός, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ευαισθησία. Όλα αυτά, πάνω στο ευαίσθητο θέμα των ψυχικών ασθενειών. Με μοναδικό παράδειγμα την αποτόλμηση της γλαφυρότατης αυτοβιογραφίας. Το διάβασα με μια ανάσα. Ελάχιστα σημεία ήθελα να τα προσπεράσω. Μπράβο στον Κορτώ. Ένας από τους λίγους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΕΓΕΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΑΛΑΓΓΑΣ
COLE MYKE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
HILL JOE
€23.30 €11.65
(-50%)
Κερδίζετε €11.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS