Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ // (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ Θ

ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ

(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ)

MOLIERE JEAN-BAPTISTE. DE
Κωδ. Πολιτείας: 0341-0004




Παρουσίαση

Το βιβλιαράκι - πρόγραμμα που εκδόθηκε για την παράσταση του Αμφι-θεάτρου Σπύρου Ευαγγελάτου, περιλαμβάνει ολόκληρο το θεατρικό έργο.
Τον Απρίλιο 1664, με το άκουσμα του νέου ότι ο Μολιέρος ετοιμαζόταν "να περιπαίξει τους θρησκόληπτους", τα μέλη της Εταιρείας της Αγίας Κοινωνίας, συγκεντρωμένα στου μαρκησίου de Laval, συζήτησαν πολύ πάνω στο "να πετύχουν την απαγόρευση της κακόβουλης κωμωδίας Ταρτούφος". Στις 12 Μαΐου προτελευταία μέρα των γιορτών στις Βερσαλλίες που ήταν αφιερωμένες στις "Απολαύσεις του Μεγεμένου Νησιού", ο Μολιέρος ανέβασε μπροστά στο Λουδοβίκο 14ο τον ημιτελή "Ταρτούφο" του. Μετά απ' αυτήν την παράσταση το έργο απαγορεύτηκε και δεν εμφανίζεται ούτε στη σκηνή ούτε σε βιβλιοπωλείο. Γι' αυτό άλλωστε δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα γι' αυτή την πρώτη μορφή του έργου. Οι χρονικογράφοι δεν αναφέρουν τίποτα συγκεκριμένο γι' αυτήν και μόνο η μαρτυρία του La Grange, ηθοποιού του Μολιέρου, αναφέρει ότι επρόκειτο για τις τρεις πρώτες πράξεις της κωμωδίας. Στις 4 Αυγούστου ο Μολιέρος διάβασε τον "Ταρτούφο" στο Φονταινεμπλώ μπροστά στον απεσταλμένο του Πάπα, ο οποίος επιδοκίμασε το έργο. Αλλ' αυτόν τον ίδιο μήνα, ο ιερέας του Αγίου Βαρθολομαίου Pierre Roulle δημοσίευσε ένα δριμύτατο λίβελλο κατά του έργου. Ο μονάρχης έδειξε δυσαρέσκεια μπροστά στην υπερβολή του λίβελλου που έλεγε για τον Μολιέρο: "Είναι άνθρωπος ή μάλλον δαίμονας ντυμένος με ανθρώπινη σάρκα, ο πιο σπουδαίος άπιστος και άθεος απ' όσους πέρασαν στους αιώνες.... του αξίζει γι' αυτήν την ιερόσυλη και άπιστη απόπειρα ένα τελευταίο μαρτύριο παραδειγματικό και δημόσιο και η φωτιά, που θα προαναγγέλει την φωτιά της Κόλασης, για να εξιλεωθεί για το τόσο βαρύ του έγκλημα προσβολής του θείου προσώπου του Βασιλέως". (...) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ ΣΠΥΡΟΥ Α. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1978
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις30x12
ΜετάφρασηΜΑΤΕΣΙΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΕπιμέλειαΣΑΣΙΝΙ-ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΑΝΣΟΥΑΖ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΛΙΕΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0341-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
WOHLLEBEN PETER
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS