Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

+
-
FALLADA HANS
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0384
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€17.50
(-30%)
Κερδίζετε €7.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βερολίνο 1940. Τα γερμανικά στρατεύματα έχουν κατακτήσει τη Γαλλία και ο ναζισμός περνά μέρες δόξας. Πίσω όμως από τη θριαμβευτική πρόσοψη, κρύβονται η αθλιότητα και ο τρόμος.
Σε μια λαϊκή πολυκατοικία της οδού Γιαμπλόνσκι, διώκτες και διωκόμενοι συγκατοικούν. Είναι η κυρία Ρόζενταλ, Εβραία, την οποία καταδίδουν (και καταληστεύουν) οι γείτονές της. Είναι ο Μπαλντούρ Περζίκε, ομαδάρχης της Χιτλερικής Νεολαίας που τρομοκρατεί την ίδια του την οικογένεια. Είναι οι Κβάνγκελ που, απελπισμένοι από τον θάνατο του γιου τους στο μέτωπο, διανέμουν προκηρύξεις εναντίον του Χίτλερ.
Με ρεαλισμό και ειλικρίνεια ο Φάλαντα περιγράφει την καθημερινή ζωή των Γερμανών πολιτών, Εβραίων και μη, και την αντίσταση που πρόβαλαν στον ναζισμό κάποιοι -λίγοι- συνηθισμένοι άνθρωποι. Ο Πρίμο Λέβι χαρακτήρισε το "Μόνος στο Βερολίνο" ένα από τα ωραιότερα βιβλία για τη γερμανική αντίσταση κατά του ναζισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το μυθιστόρημα του Φάλαντα είναι μια αριστουργηματική ανατομία του πανικού, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο εγκαθίσταται στις ανθρώπινες συνειδήσεις ο ολοκληρωτισμός, απειλώντας με πλήρη αφανισμό τόσο την ψυχή όσο και το σώμα. Με μια πλοκή η οποία έχει στοιχεία έντονης αστυνομικής ίντριγκας, ο Φάλαντα καταφέρνει να φτιάξει και μια σειρά από σπουδαίους χαρακτήρες: χαρακτήρες οι οποίοι θυσιάζουν τη ζωή τους όχι για να ανατρέψουν το παντοδύναμο ναζιστικό κράτος, που παρ’ όλα αυτά θορυβείται τα μάλα από τη στάση τους, αλλά για να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο ποσοστό πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας». (Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ελευθεροτυπία)
«Καταπληκτική πλοκή, καταπληκτικοί χαρακτήρες, μοναδικός τρόπος γραφής, καταπληκτικά μεταφρασμένο». (Δημήτρης Γερμενής, Index)
«Τον αναγνώστη θα συναρπάσει όχι μόνο η πλοκή αλλά κυρίως η ψυχολογική κατάσταση των πρωταγωνιστών, μέσα σε σκηνικά που γεμίζουν φρίκη, πόνο και θάνατο». (Αναστάσιος Δ. Καραγιάννης, Διαβάζω)
«Δεξιοτεχνική πλοκή, δουλεμένοι και πειστικοί χαρακτήρες, σαφή και καθαρά (και διόλου απλοϊκά) μηνύματα και συμβολισμοί. Ειδικά η πλοκή και η απόδοση των γεγονότων είναι υποδειγματικά». (Χρήστος Ζαρίφης, in2life.gr)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςJEDER STIRBT FUR SICH ALLEIN
ISBN139789604351954
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων672
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ ΑΝΤΖΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΑΛΑΝΤΑ ΧΑΝΣ
Κωδικός Πολιτείας3520-0384
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[15/07/2022] spstrouzas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μέσα στην απόλυτη υποτίμηση στις έννοιες "άνθρωπος" και "ανθρωπισμος",που επέφερε ο ναζισμος, ένα ζευγάρι Γερμανών αποφασίζει να αντιδράσει απεναντι στο καθεστώς του Χίτλερ.
[12/05/2022] kikitsa26.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο, απλή γραφή που σε μεταφέρει πολύ εύκολα στο Βερολίνο του 1940. Η περιγραφές των σκέψεων και των συναισθημάτων των ηρώων είναι τόσο ουσιαστική και η κριτική (ενίοτε και ειρωνική)ματιά του συγγραφέα σε πολύ διακριτική, όμως είναι σαν να φωνάζει...
[29/09/2021] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολυ καλο βιβλίο, πολυ καλή ιστορία. Πως ηταν αραγε οιο Γερμανοί πολίτες στη Ναζιστική Γερμανία? Τους εχουμε ξεχάσει γενικά τους ίδιους τους Γερμανους που διαφωνούσαν με το Ναζισμό. Ωραία γραφή ,λόγος ,πλοκή, σκιαγράφηση χαρακτήρων.
[06/06/2021] S.miter.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν έχει σημασία, ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος.
Σημασία έχει ότι ο Ditzen, γράφει και περιγράφει με ένα τρόπο μαγευτικό.
Ο άνθρωπος έχει μια μαγική σχέση με το αντικείμενό του.
[01/03/2017] sailing.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο βιβλίο. Η ανατομία της ανθρώπινης ψυχής σε μια περίοδο όπου το αξιακό και ηθικό υπόβαθρο του ατόμου δοκιμάστηκε σκληρά. Σε προβληματίζει έντονα για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος σε δεδομένες συνθήκες και καταστάσεις. Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS