Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

JIM MORISSON ΤΑ ΝΕΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

JIM MORISSON - ΤΑ ΝΕΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

MORRISON JIM
Κωδ. Πολιτείας: 2290-0034




Παρουσίαση

Ο Τζιμ Μόρισον, είχε δημοσιεύσει όσο ζούσε δύο ποιητικές συλλογές: "Σημειώσεις για την όραση" (ελλ. έκδοση Ερατώ) και "Τα νέα πλάσματα".
Τις είχε εκδόσει στα 1969 σε εκατό αντίτυπα την καθεμιά και τα είχε μοιράσει σε φίλους του. Μετά το θάνατό του, στα 1971, εκδόθηκαν σε περισσότερα αντίτυπα και πουλήθηκαν πολύ, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Η μετάφραση έγινε από την αμερικάνικη έκδοση του 1985. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σ' ολόκληρη τη συλλογή "The New Creatures" λέξεις και φράσεις σεξουαλικής διαμάχης συμπλέκονται με εικόνες πόνου και θανάτου. Υπάρχουν δολοφονίες, λυντσαρίσματα, σεισμοί, φαντάσματα παιδιών, γονόρροια, φιδόχορτο, άνθρωποι που χορεύουν σε σπασμένα κόκκαλα, λεηλασίες, επαναστάσεις και καλλιτέχνες στην κόλαση. Υπάρχει μια γκροτέσκα αλλόκοσμη ατμόσφαιρα, η απόκοσμη παρουσία του Λόβερκραφτ και του Μπος. Οι αναφορές στα ζώα είναι συχνές: έντομα, σαύρες, φίδια, αετοί, ψάρια, χέλια, σαλαμάνδρες, σκουλίκια, αρουραίοι, άγρια σκυλιά.
Το τελικό ποίημά του είναι το ίδιο απελπισμένο όσο και τα υπόλοιπα. Σ' αυτό, μια άτιτλη περιγραφή του τι θα ακολουθήσει την αποκάλυψη, γίνεται μια περιπλάνηση στην έρημο.
Τα ποιήματα αυτά δίνουν την ευκαιρία για μια βαθιά, επίμονη ματιά στις ανοιχτές πληγές της απόγνωσης του Τζιμ, μια απόγνωση που ίσως ποτέ δεν θα εξηγηθεί ή κατανοηθεί ικανοποιητικά, μα που στην ποίησή του διαγράφεται με οδυνηρή καθαρότητα. (Εφημερίδα Folling Stones)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΚΑΤΣΑΝΟΣ
Σειρά
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΤΟΜΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΡΙΣΟΝ ΤΖΙΜ
Κωδικός Πολιτείας2290-0034
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

spyrkokks, jimbo83h

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS