Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΑ // ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΣΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΣΑ

+
-
ΜΠΟΡΜΠΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 6429-0010
Τιμή Έκδοσης
€5.00
Τιμή Πολιτείας
€3.50
(-30%)
Κερδίζετε €1.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο τρίκλιτος με τρούλλο ναός της Παναγίας Κεράς, αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που βρίσκεται στη θέση Λογάρι στον κάμπο της Κριτσάς, φαίνεται πως απαρτίστηκε σταδιακά όπως έδειξε η συνεξέταση της οικοδομικής ιστορίας του μνημείου, της αρχιτεκτονικής μορφής των μερών του, των εικονογραφικών κύκλων της διακόσμησης και ακόμη της τεχνοτροπίας των τοιχογραφιών που απλώνονται στις επιφάνειες των τοίχων των τριών κλιτών.
Το κεντρικό κλίτος στον τύπο του μονόχωρου ναού με τρούλλο που στηρίζεται σε τέσσερις ορθογώνιες παραστάδες προσκολλημένες στους πλάγιους τοίχους, αποτελούσε την αρχική αυθύπαρκτη εκκλησία και διαφέρει στην αρχιτεκτονική του μορφή από τα πλάγια κλίτη που ανήκουν στον αρχιτεκτονικό τύπο της μονόχωρης καμαροσκέπαστης εκκλησίας, και αποτελούν μεταγενέστερη προσθήκη στον αρχικό ναό. Οι μακρόστενες διαστάσεις των κλιτών αυτών που δεν εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες καθώς και η επικάλυψη της φωτιστικής θυρίδας στο τύμπανο του νότιου τόξου στήριξης του τρούλλου από την πρόσθετη καμάρα επιβεβαιώνουν τη μεταγενέστερη προσθήκη των πλάγιων κλιτών. Την άποψη αυτή ενισχύει ακόμη και η επιλογή των εικονογραφικών κύκλων: του Βίου της Αγίας Άννας στο ομώνυμο νότιο και της Δεύτερης Παρουσίας στο βόρειο κλίτος του Αγίου Αντωνίου, που διαφέρουν από τη διακόσμηση του κεντρικού με Ευαγγελικά θέματα, όπως προβλέπεται σε κάθε αυθύπαρκτη βυζαντινή εκκλησία. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςHANNIBAL
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2016
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας6429-0010
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
Η φίλη
DRISCOLL TERESA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS