Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ; // ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

+
-
ΜΠΟΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-2827
Τιμή Έκδοσης
€7.42
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-20%)
Κερδίζετε €1.48


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ορθοδοξία είναι η Ιερή παράδοση της Εκκλησίας μας, η αλήθεια για το Θεό, τον άνθρωπο και τον κόσμο, όπως μας την παρέδωσε ο ίδιος ο σαρκωμένος Θεός. Ορθοδοξία είναι η ορθή πίστη και η ορθή λατρεία του Θεού, ο ανόθευτος χριστιανισμός, η αληθινή Εκκλησία που ίδρυσε και συντηρεί ο Χριστός για τη σωτηρία του ανθρώπου.
Ο άνθρωπος μετά την πτώση του έχασε τη χάρη του Θεού, έχασε δηλαδή την επικοινωνία του με το Θεό, την Αλήθεια. Και ο απόγονος του πρώτου εκείνου Αδάμ, για να αποκαταστήσει την επικοινωνία του με το Θεό πρέπει να έρθει σ' επαφή με το νέο Αδάμ, το Χριστό. Η σωτηρία του ανθρώπου είναι δυνατή μόνο μέσα στο Χριστό.
Ποια όμως είναι η Αλήθεια που μας πρόσφερε ο Χριστός; Και που διατηρείται η Αλήθεια αυτή ανόθευτη και απαραχάρακτη όπως μας την παρέδωσε;
Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην ίδια την Αγία Γραφή, όπου "στύλος και εδραίωμα της αληθείας" (Α' Τιμ. γ', 15) ονομάζεται η Εκκλησία.
Ο άνθρωπος έρχεται στην αλήθεια, δηλ. στο Χριστό - τη σαρκωμένη Ορθοδοξία - μόνο μέσα από το σώμα Του, την Εκκλησία. Η αποκατάσταση του ανθρώπου, η επιστροφή και η ένωσή του με το Θεό και τελικά η σωτηρία του πραγματοποιούνται μόνο στην Εκκλησία. Η Εκκλησία Ιδρύθηκε στον κόσμο γιατί μόνο μέσα σ' αυτήν ξαναβρίσκει ο άνθρωπος την αληθινή του ύπαρξη και κοινωνία με το Θεό και τον υπόλοιπο κόσμο. Μέσα στην Εκκλησία ξαναβρίσκει ακόμα ο άνθρωπος την έννοια της ζωής του, το σκοπό του, και προ πάντων την ορθή αναφορά του στην υπόλοιπη ανθρωπότητα και κτίση. Κατά τον απόστολο Παύλο, η Εκκλησία είναι "το πλήρωμα του τα πάντα εν πάσι πληρουμένου". (Απόσπασμα από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
Σειρά
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1985-2827
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

xadamalas

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΜΟΣ, Mariam44, xadamalas

Κριτικές για το προϊόν

[16/11/2022] xadamalas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όσοι γνωρίζουν τον Πέτρο Μπότση μέσα από τα βιβλία του γνωρίζουν και την συγγραφική του δεινότητα. Το βιβλίο μέσα σε λίγες σελίδες λέει τόσα πολλά όσα θα έλεγε ένα αντίστοιχο του από άλλον συγγραφέα στις διπλάσιες σελίδες. Αρκετά κατατοπιστικό σχετικά με τις πλάνες του Ρωμαιοκαθολικισμού και των προτεσταντών απαντώντας μέσα από την Πατερική και Αγιογραφική Γραμματεία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS