Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ - ΤΑΞΙΔΙΑ ( ΠΡΟΛΟΓΟΣ : ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ )

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ - ΤΑΞΙΔΙΑ

ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΧΡΟΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0770-0146




Παρουσίαση

Είμαι ανίκανος να τραβήξω μια γραμμή έστω. Έτσι θαυμάζω απεριόριστα τον ζωγράφο που μπορεί και γράφει. Ο θαυμασμός αυτός είναι, σταθερά παιδικός, δηλαδή ανιδιοτελής πάντα.
Έχω μπροστά μου τα ημερολόγια και τα ταξίδια του Χρόνη Μπότσογλου. Αμφιβάλλω βέβαια αν πρόκειται για ημερολόγια με την τρέχουσα έννοια, της καταγραφής, ας πούμε, περιστατικών, ποικίλων και ποικίλου χαρακτήρα, κατά την ακολουθία του χρόνου. Αμφιβάλλω ακόμα αν πρόκειται για ταξίδια, για ό,τι τέλος πάντων τόσο κοινότατα και συμβατικά θα μπορούσαμε να στριμώξουμε κάτω από την ετικέτα της εκδρομικής λογοτεχνίας. Στην πραγματικότητα βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα τραχύ οδοιπορικό που ανατρέχει στην ηλικία του οδοιπόρου, προσπαθώντας να φτάσει έως τις ρίζες της ύπαρξής του και που, στιγμές-στιγμές, γίνεται ανελέητο όχι μόνο γι' αυτόν. Αλλά και για τον αναγνώστη του. Ήδη η διάταξη του υλικού, προοιμιακά, υποψιάζει : Ισπανία, Άγιον Όρος, Βενετία, Σαντορίνη, Κύπρος, Ισπανία. Και ο κύκλος κλείνει.
Μια οριοθέτηση σημαδιακή από μόνη της. Τόποι, που τους δοκιμάζει το φως, συχνά τους κατακαίει, αλλά επίσης τους δυναστεύει, με την δική της κλιμάκωση και η σκιά του θανάτου.
Ένα οδοιπορικό απελπισίας εν τέλει; Ίσως ναι - αν δεν υπήρχε αυτή η αστόμωτη αναζήτηση του έρωτα, που δεν είναι πάντως μια βιολογική λειτουργία ή ένας λυρικός ψυχικός κυματισμός αλλά η σκληρή διαδικασία κατάκτησης της ακατανόητης ζωής. Φυσικά η Άλτις αυτού του αγώνα είναι η τέχνη. Το οξύμωρο δεν ακυρώνει την ουσία: η κατάκτηση της ζωής μέσα από τα απεικάσματά της. Στο σημείο αυτό ο χαρακτήρας του σπαραγμού γίνεται τραγικός.
Πολλοί -και ανυποψίαστοι- θεωρούν ότι η τέχνη είναι χάρις. Ελάχιστοι το ξέρουν ότι πρόκειται για μαρτύριο. Φυσικά, τα ελιξίριά της παρηγορούν τους πάντες. Αυτά που μπορούν να συγκεντρωθούν στάλα-στάλα στην ανάλαφρη γλυφή του αφαλού μιας μαρμάρινης -και διάφανης- Αφροδίτης. Μόνο. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Ισπανία Α'
Μαδρίτη - Τολέδο
Θεσσαλονίκη - Άγιον Όρος
Θωμάς - Vicente - Χρόνης
Βενετία
Σαντορίνη
Τουριστικός οδηγός
Κύπρος
(προϋπόθεση λόγου)
Ισπανία Β'
Σεβίλη - Κόρδοβα
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 1994
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΒΑΛΤΙΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0770-0146
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βωβός θάνατος
KUTSCHER VOLKER
€19.89 €9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΑΝΤΙΟ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ
CHANDLER RAYMOND
€16.45 €8.22
(-50%)
Κερδίζετε €8.23

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS