Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛ

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1920-1922 ΚΑΙ 1934-1936

+
-
ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΦΑΙΔΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 0070-0534
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€19.88
(-25%)
Κερδίζετε €6.62


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Επιστολές του Ελευθερίου Βενιζέλου και προς αυτόν ή άλλα ανέκδοτα έγγραφα κατά την διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, μάλιστα στον εκτός της Κρήτης Ελλαδικό χώρο, όσα διασώζονται, είναι, ως γνωστόν, διεσπαρμένα σε διάφορες συλλογές και κατά καιρούς έχουν γίνει αντικείμενο κάποιας ερευνητικής προσπάθειας, δεν κατεγράφησαν όμως συστηματικά, ώστε να είναι ευχερέστερα προσιτά στους μελετητάς της σημαντικής από ιστορικής πλευράς περιόδου του 1910 μέχρι του 1936.
Άγνωστη ωστόσο και πολύ αξιόλογη είναι η Συλλογή αντιστοίχων κειμένων, που εφυλάσσετο από την αείμνηστη Μαρίκα, σύζυγο του Κυριάκου Ε. Βενιζέλου (τα οποία με την χαρακτηριστική του ευγένεια μου εμπιστεύθηκε ο Πρόεδρος της "Λέσχης Φιλελευθέρων" κ. Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος για μελέτη και κατ' επιλογήν έκδοσι).
Τα κείμενα αυτά εντάσσονται κατά χρονολογική σειρά σε δύο ομάδες: Η πρώτη περιλαμβάνει όσα αναφέρονται στην περίοδο από του Δεκεμβρίου του 1920 μέχρι του Δεκεμβρίου του 1922 και παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις αντιδράσεις εκκλησιαστικών και πολιτικών εκπροσώπων του ελλαδικού χώρου ή του Εξωτερικού στην εκλογική ήττα του Ελ. Βενιζέλου της 1 Νοεμβρίου 1920, για την ανάπτυξι της δραστηριότητος της "Εθνικής Αμύνης" Κωνσταντινουπόλεως, κατά την χρονική αυτή περίοδο, για την στάσι των Ευρωπαϊκών Κρατών απέναντι της Ελλάδος, για τις πληροφορίες, που περιέχονται στην αλληλογραφία εκπροσώπων του Κόμματος των Φιλελευθέρων και για την γενικωτέρα πολιτική κατάστασι της Ελλάδος και τέλος για τις αγωνιώδεις προσπάθειες, που κατέβαλλε στο Εξωτερικό ο Ελ. Βενιζέλος ως προσωπικότης διεθνούς κύρους και πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος προς αντιμετώπισι τεραστίων προβλημάτων, όσα ανεφύησαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και πριν από την Συνθήκη της Λωζάννης.
Η δευτέρα ομάς των Εγγράφων περιλαμβάνει όσα αναφέρονται στην κρίσιμη χρονική περίοδο 1934-1936: Μέσα από την αλληλογραφία κυριωτάτων παραγόντων του Κόμματος των Φιλελευθέρων διαγράφεται η πολιτική σκηνογραφία της εν λόγω περιόδου και αποκαλύπτονται πτυχές ποικίλων ενεργειών, με παράλληλη προβολή του χαρακτήρος διαφόρων προσωπικοτήτων, κατά την ανάπτυξι δραστηριοτήτων, στις οποίες κάποτε εμπλέκονται και ποικίλες πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι πάντως ενδεικτική της ακτινοβολίας του Ελ. Βενιζέλου, την οποίαν ασκούσε στους Αρχηγούς ή Εκπροσώπους των επί μέρους "Δημοκρατικών Κομμάτων", η εκάστοτε αναμενομένη από αυτόν καθοδηγητική γραμμή, την οποία έπρεπε να ακολουθήσουν κατά τις ποικίλες φάσεις του αντιπολιτευτικού των αγώνος κατά της Κυβερνήσεως του Λαϊκού Κόμματος ή τις διαγραφόμενες απειλές εκτροπής από των Συνταγματικών θεσμών.
Τα κείμενα της περιόδου αυτής είναι επίσης αποκαλυπτικά του ενδιαφέροντος του Ελ. Βενιζέλου για όσους έλαβαν μέρος στην αποτυχημένη επαναστατική προσπάθεια και ευρίσκοντο έγκλειστοι στις φυλακές ή αυτοεξόριστοι στο Εξωτερικό, και χαρακτηριστικά των αντιδράσεων πιστών οπαδών του Κόμματος των Φιλελευθέρων [...]. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΘΗΝΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2000
Αριθμός σελίδων690
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0070-0534
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ANAF

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΑ
MANN THOMAS (NOBEL 1929)
€19.00 €9.50
(-50%)
Κερδίζετε €9.50
ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
LINHART ROBERT
€9.01 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.51

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS