Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

+
-
NAJEMY ROBERT-ELIAS
Κωδ. Πολιτείας: 0455-0005
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δύο είναι τα κύρια συναισθήματα που με έσπρωξαν να γράψω αυτές τις σκέψεις. Το ένα είναι η ευγνωμοσύνη για τον τρόπο που οι σκέψεις αυτές με βοήθησαν στη ζωή μου. Το δεύτερο είναι, η ελπίδα ότι θα μπορέσουν να είναι τόσο χρήσιμες στους άλλους, όσο ήταν και σε μένα.
Δε νιώθω φιλόσοφος, ούτε συγγραφέας, παρόλο που μ αρέσει να γράφω. Είμαι ένας πρακτικός άνθρωπος που διαρκώς αναζητάει αυτό που θα κάνει τη ζωή πιο ευχάριστη, πιο χαρούμενη, πιο ικανοποιητική, πιο ενδιαφέρουσα και θα της δώσει περισσότερο νόημα. Αν οι σκέψεις που θα βρείτε σ' αυτό το βιβλίο δεν το είχαν κάνει αυτό για μένα, δε θα τους είχα δώσει σημασία, ούτε θα είχα προσπαθήσει να τις μοιραστώ μαζί σας. Στην αναζήτηση μου για το κλειδί της ζωής, βρήκα ότι η πνευματική προσέγγιση είναι και η πιο πρακτική. Αυτό είναι απλό και αρκετά φανερό αν το σκεφτεί κανείς. Αφού το πνεύμα είναι η αιτία όλων αυτών που υπάρχουν και συμβαίνουν, το πιο πρακτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να "κατακτήσουμε" τον εσωτερικό μας πνευματικό κόσμο τότε όλα τ' άλλα θα γίνουν δικά μας.
Ακούστε μια παραβολή ενός σοφού ανθρώπου που περιγράφει ακριβώς αυτό: "Υπάρχει μια καρυδιά και ψηλά στα κλαδιά της κρέμεται μια καρύδα. Ο ήλιος είναι πίσω από το δέντρο και ρίχνει τη σκιά της καρύδας στην άμμο μπροστά μας. Βλέπουμε τη σκιά, νομίζουμε ότι είναι η καρύδα και προσπαθούμε να την αρπάξουμε, αλλά πιάνουμε μόνο αέρα. Όσες φορές κι αν προσπαθήσουμε να την πιάσουμε, να την κρατήσουμε, ξεφεύγει μέσα απ' τα χέρια μας. Ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε ότι η αληθινή καρύδα βρίσκεται πάνω στο δέντρο. Αρχίζουμε να προσπαθούμε ν' ανεβούμε στο δέντρο. Χρειάζεται πολύς χρόνος. Ήταν πολύ πιο εύκολο ν' αγγίζεις τη σκιά. Αλλά τελικά τα καταφέρνουμε. Φτάνουμε στην κορυφή του δέντρου και κατεβάζουμε την καρύδα. Καθώς φεύγουμε παρατηρούμε κάτι: όπου και να πάμε η σκιά μας ακολουθεί. Τώρα είναι δικά μας και η καρύδα και η σκιά της. Τώρα ελέγχουμε και την καρύδα και τη σκιά της. Σ' αυτό το παράδειγμα η καρύδα, που είναι δύσκολο ν' αποκτήσουμε, είναι ο πνευματικός μας εαυτός. Η σκιά της καρύδας αντιπροσωπεύει όλα τ' αντικείμενα, τις καταστάσεις και τους ανθρώπους απ' τους οποίους προσπαθούμε να κρατηθούμε και να κρατήσουμε. Αλλά όλα αυτά είναι προσωρινά και φεύγουν μέσα απ' τα χέρια μας. Δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε και, ακόμα κι αν το καταφέρουμε αυτό, δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε, έτσι ώστε να μπορέσουν να μας κάνουν ευτυχισμένους όπως θα θέλαμε. Μετά από χρόνια προσπάθειας να βρούμε την ευτυχία μέσα σ' αυτόν τον "κόσμο των σκιών", συνειδητοποιούμε ότι ο μόνος δρόμος για την αληθινή ευτυχία είναι να σκαρφαλώσουμε στο δέντρο της πνευματικής ανάπτυξης, που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε αρκετή πνευματική προσπάθεια. Μ' αυτόν τον τρόπο θ' αποκτήσουμε τελικά εσωτερική γαλήνη, εσώτερη πνευματική γνώση και δύναμη και η ζωή στον υλικό κόσμο θα είναι άνετη και ευχάριστη, γιατί δε θα εξαρτιόμαστε πια απ' αυτόν και δε θα προσπαθούμε να κρατηθούμε απ' όλα όσα μας προσφέρει" και τότε θα μπορούμε να τ' απολαμβάνουμε. Όταν έχεις την καρύδα, ελέγχεις και τη σκιά της. Όταν έχεις επαφή με τον πνευματικό σου εαυτό, η ζωή είναι χαρούμενη, εύκολη. Γι' αυτό λέω ότι είμαι ένας πρακτικός άνθρωπος κι όχι ένας φιλόσοφος. [. . .] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
2. Η ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
3. ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΝΩΣΗΣ
4. ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΑΛΗΘΙΝΟ.
5. ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΕΙΔΗ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
6. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
7. Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.
8. ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ.
9. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
10. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ
11. ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ
12. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΩΝ
13. ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ -Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
14. ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΟ
15. Ο ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΗΛΩΤΟ ΘΕΟ.
16. Η ΓΕΝΝΗΣΗ, Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
17. ΑΥΤΟΑΝΑΛΥΣΗ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.,.
18. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ.
19. ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ.
20. Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ - ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1991
Αριθμός σελίδων3112
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΣΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΑΤΖΕΜΙ ΡΟΜΠΕΡΤ-ΗΛΙΑΣ
Κωδικός Πολιτείας0455-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

antplaw, eleutheriakos7

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

antplaw, Kt.pap, ΑΙΓΑΙΑΣ, giannismastakas, anticuario90, krystallena, alexa, Ltrip, manf7551, ΒανεσσαΚ, mariaparoussi, amersa

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΖΑΜΠΕΛ
TABUCCHI ANTONIO
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
NILSSON MARTIN-PERSSON
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS