Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΑΥΑΓΙΑ - ΕΝΑΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

ΝΑΥΑΓΙΑ

ΕΝΑΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

+
-
CABEZA-DE VACA ALVAR-NUNEZ
Κωδ. Πολιτείας: 3980-0037
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"... Κι όσο δε για τις γυναίκες, άμα έχουν τα ρούχα τους, δεν κοιτάνε για φαΐ παρά μόνον σ' ό,τι αφορά την πάρτη τους, γιατί κανείς άλλος δεν τρώει απ' ό,τι του πάνε. Τον καιρό δε που πέρασα ανάμεσα τους, πήρε το μάτι μου κάτι βρωμιές: είδα λοιπόν που λέτε, έναν άντρα παντρεμένον μ' άλλον, κι ήτανε γυναικωτοί οι άντρες αυτοί, κι ανίκανοι και κυκλοφορούν ντυμένοι γυναίκες και κάνουνε ό,τι κάνουν κι οι γυναίκες, και ρίχνουνε και με το τόξο και κουβαλάνε μεγάλα φορτία. Και πήρε το μάτι μου ανάμεσα τους πολλούς από δαύτους, ήταν δε, όπως σας έχω πει, γυναικωτοί, κι είναι πιο γεροδεμένοι από τους άλλους άντρες και πιο ψηλοί και σηκώνουνε και μεγάλα φορτία...
... Μας έλαχε ακόμη, μ' αυτούς μαζί και με τους παραπάνω, να βρούμε ένα μεγάλο κομμάτι κρέας και να το φάμε ωμό όπως ήταν, γιατί αν το βάζαμε να ψηθεί, ο πρώτος ινδιάνος που θα 'φτανε θα το 'παιρνε για να το φάει..."
Τα Ναυάγια περιγράφουν τις περιπέτειες κάποιου Ισπανού που επέζησε από μια εξερευνητική - κατακτητική αποστολή που ναυάγησε. Αντίθετα από την πλειοψηφία των χρονικών των ανακαλύψεων, δεν είναι ο λευκός αυτός που σκλαβώνει τον Ινδιάνο αλλά το αντίθετο. Κι αυτή είναι μια μόνον από τις αρετές που κάνει ιδιαίτερα πρωτότυπο το βιβλίο αυτό.
Πρόκειται για την αυθεντική μαρτυρία ενός ξεπεσμένου ευγενή που παίρνει μέρος στην αποτυχημένη εκστρατεία κατάκτησης της Φλόριδας (1527), Πέρα από την αξία του - σαν γεωγραφική, εθνολογική και ιστορική μαρτυρία - το έργο είναι και μια εκπληκτική περιπέτεια στο έδαφος που σήμερα καλύπτουν το Β. Μεξικό και οι Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ. Κι ακόμη, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις της κλασικής ιστοριογραφίας του 16ου αιώνα, ακολουθεί πιστά τον κανόνα: συνδυάζει μυθιστορία και χρονικό, φανταστικό και πληροφορία, αληθοφανή τερατολογία και απίστευτη πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που προκύπτει από τις Ανακαλύψεις. Μισόν περίπου αιώνα πριν από τον Δον Κιχώτη, μοιάζει να προοιωνίζει το απόγειο του Χρυσού Αιώνα των Ισπανικών Γραμμάτων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNAUFRAGIOS
ISBN139789603030324
ΕκδότηςΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
ΣειράΤΑΞΙΔΙΑ / ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1995
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΡΑΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜετάφρασηΠΡΑΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΑΞΕΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΜΠΕΘΑ-ΝΤΕ ΒΑΚΑ ΑΛΒΑΡ-ΝΟΥΝΙΕΘ
Κωδικός Πολιτείας3980-0037
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

[25/02/2017] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Εξεζητημενη και σχοινοτενης εισαγωγη, ακαταλαβιστικη μαλλιαροτατη μεταφραση,κουραζει τον αναγνωστη. Κριμα γιατι το εργο ειναι πολυ ενδιαφερον.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Λεξικό της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας
SCHMIDT JOEL
€19.70 €7.88
(-60%)
Κερδίζετε €11.82
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS