Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΕΣ

ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΕΣ

+
-
NOOTEBOOM CEES
Κωδ. Πολιτείας: 2730-0036
Τιμή Έκδοσης
€14.31
Τιμή Πολιτείας
€10.02
(-30%)
Κερδίζετε €4.29


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΕΣ: "Ανάλαφρο σαν πούπουλο, συμπαγές σαν γρανίτης", έτσι χαρακτηρίζει ένας κριτικός το μυθιστόρημα του Κέες Νόοτεμποομ που "όπως και η ζωή, είναι διαδοχικά ανατριχιαστικό, λυρικό, κωμικό, τρυφερό, σκληρό - και χυδαίο".
Ο Νοότεμποομ, πικρός ποιητής της παρακμής, μας προσφέρει με τη λεπτότητα μεγάλου Ιάπωνα τεχνίτη -αλλά και με ένα αδιόρατο χαμόγελο- μια ιριδίζουσα εικόνα της παροδικότητας του κόσμου. Θέματά του είναι ο έρωτας και ο θάνατος, η τέχνη και οι θρησκείες, δοσμένα όμως με τρυφερή ειρωνεία, μέσα από την προσωπική ιστορία του ήρωα, του Ίννι Βίντροπ, που γνωρίζει ότι η ζωή είναι ταυτόχρονα χαώδης και συμπτωματική κι ακόμη ότι υπάρχουν δυο τρόποι να την αντιμετωπίσεις. Όπως ο ίδιος, νωθρά και ληθαργικά, απολαμβάνοντας ότι σου φέρνει η μέρα. Ή, όπως ο Άρνολντ και ο Φίλιπ Τάαντς, ο πατέρας και ο γιος, οι δυο φίλοι του, που ο καθένας με τον τρόπο του δημιουργούν ένα δικό τους φονικό τελετουργικό σύστημα για να προφυλαχτούν από το κενό του σύμπαντος.
Οι "Ιεροτελεστίες" δημοσιεύτηκαν το 1980 και τιμήθηκαν το 1982 με το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Ολλανδίας, το βραβείο «Πήγασος», που απονέμεται στο καλύτερο μυθιστόρημα κάθε δεκαετίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ι. Ιντερλούδιο - 1963
ΙΙ. Άρνολντ Τάαντς - 1953
ΙΙΙ. Φίλιπ Τάαντς - 1973
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRETUALS
ΕκδότηςΜΕΔΟΥΣΑ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΒραβείοΠΗΓΑΣΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις19x13
ΜετάφρασηΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΟΟΤΕΜΠΟΟΜ ΣΕΙΣ
Κωδικός Πολιτείας2730-0036
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

starshine_92100, geogatz, something, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kantath

Κριτικές για το προϊόν

[15/10/2014] Magda1990.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πικρός ποιητής της παρακμής [...] του κόσμου. Ο χαρακτηρισμός απο την παρουσίαση ταιριάζει γάντι. Στο συγκεκριμένο "παράξενο" βιβλίο υπάρχουν 3 ιστορίες με τον ίδιο πρωταγωνιστή και την απίστευτα μονότονη, επίπεδη και για κάποιο λόγο ενδιαφέρουσα ζωή του. Άδεια και άνοστη, δεν της βρίσκει τίποτα ουσιώδες και την ζει με μια δόση ειρωνίας. Ο συγγραφέας καταφέρνει με πολυ όμορφο τρόπο να μας ταξιδέψει σε ένα Άμστερνταμ της παρακμής. Σκηνές απόγνωσης, με την απάθεια, τον πόθο και την απέχθεια να παίζουν τραγικό ρόλο στην ζωή του πρωταγνωνιστή. Ανθρώπινα συναισθήματα και η απουσία τους. Άνθρωποι που απλα τυχαίνει να μπλέκονται στην ζωή του. Περίεργος κεντρικός χαρακτήρας. Θα το χαρακτήριζα σκοτεινό μυθιστόρημα, δοσμένο με πολλές πικρές αλήθειες και γεγονότα που μπορεί να συμβούν στον καθένα. Υπέροχα και πολλά μηνύματα και ιδεολογίες. Μπόλικη τροφή για το μυαλό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΑΣΕΣ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
NICK CAVE AND THE BAD SEEDS -  NO MORE SHALL WE PART
ROKOS STEFANOS
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS