Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΙΚΕΣΙΕΣ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΙΚΕΣΙΕΣ

GAMBOA SANTIAGO
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0725




Παρουσίαση

Κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και προφυλακισμένος στην Μπανγκόκ, ο Μανουέλ Μανρίκε, Κολομβιανός φοιτητής φιλοσοφίας, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο, αν δεν παραδεχτεί στο δικαστήριο την ενοχή του. Θα εμπιστευτεί την ιστορία του στον πρόξενο της Κολομβίας που έχει αναλάβει να χειριστεί την υπόθεσή του, θα του εξομολογηθεί τη μοναχική ζωή του και τη φυγή από την αβάσταχτη καθημερινότητα μέσα από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, που του αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι σαν κι αυτόν, «μοναχικοί μέσα σε πόλεις-φαντάσματα, άνθρωποι εύθραυστοι σε λεωφόρους και καφετέριες, με μια τεράστια ανάγκη να επινοούν κίνητρα για να συνεχίζουν να ζουν και με την αίσθηση πως έχουν χάσει πριν καν μπουν στο παιχνίδι, ότι κάτι πήγε εντελώς λάθος ευθύς εξαρχής».
Το μόνο πρόσωπο που αγάπησε ο Μανουέλ, η αδελφή του Χουάνα, εξαφανίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια, κι εκείνος, ακολουθώντας τα ίχνη της, πέρασε από την Μπανγκόκ με τελικό προορισμό το Τόκιο, όπου έχει μάθει ότι ζει μπλεγμένη σε ένα κύκλωμα πορνείας. Όσα αγνοεί ο Μανουέλ θα τα αφηγηθεί η αδελφή του, ενώ ο πρόξενος, συγκλονισμένος από την περιπέτεια της ζωής τους, είναι η τρίτη φωνή της αφήγησης. «Θα σας πω κάτι: αυτό το μυθιστόρημα δεν θα είναι αστυνομικό, αλλά μια ιστορία αγάπης», δηλώνει ο ρομαντικός Μανουέλ, κάτοικος των ονείρων, που, όπως και η κυνική πραγματίστρια Χουάνα, θα συγκρουστεί με δυνάμεις πιο ισχυρές από τον ίδιο.
Τελικά, αυτό το μυθιστόρημα είναι και αστυνομικό και ιστορία αγάπης που ενώνει δύο αδέλφια. Και πολιτική καταγγελία του καθεστώτος της Κολομβίας, και ποιητική προσέγγιση. Με λογοτεχνικές και κινηματογραφικές αναφορές, με διαδρομές ανάμεσα στην Μπογκοτά, το Δελχί, την Μπανγκόκ, το Τόκιο και την Τεχεράνη. Μιλώντας για την αγάπη, την οδύνη, την εξέγερση, τη βία, τη μοναξιά, τον φόβο, την ενοχή. Με ένα όραμα ως το τέλος απλησίαστο: «Την αυγή, οπλισμένοι με φλογερή υπομονή, θα μπούμε σε πολιτείες μεγαλόπρεπες» (Α. Ρεμπώ). (Α. Κ., από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Οι "Νυχτερινές ικεσίες" είναι ένα εκπληκτικό πολυφωνικό μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται σε πολλούς τόπους και σε πολλές εποχές. Ο συγγραφέας αναμειγνύει στην αφήγησή του την κοινωνική κριτική, την πολιτική βία, το σεξ, το χρήμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τις μεγάλες ελπίδες που διαψεύστηκαν. Περιγράφει με κλινική ακρίβεια την Κολομβία στην εποχή της διακυβέρνησης Ουρίμπε, τους συμβιβασμούς της εξουσίας και τη συμμαχία της με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις. Παρουσιάζει μια κοινωνία βαθιά διεφθαρμένη και διαβρωμένη εκ των έσω, τόσο που ακόμα και όσοι την πολεμούν καταλήγουν οδυνηρά κυνικοί. Σίγουρα δεν πρόκειται για έναν ωραίο κόσμο.
Παρ' όλα αυτά, το μυθιστόρημα είναι παρηγορητικό για τον αναγνώστη. Υπάρχει μια συγκινητική και μεταδοτική πίστη στη σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια, που πηγάζει από τις κοινές τους αναγνώσεις, αυτές τις "νυχτερινές ικεσίες", από τα τόσα βιβλία που μοιράστηκαν. Η λογοτεχνία είναι αυτή που ανοίγει την πόρτα στην ελπίδα και στα όνειρα. Στις μεγάλες αποδράσεις. (Le Monde)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPLEGARIAS NOCTURNAS
ISBN139789604355457
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2017
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΝΗΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΜΠΟΑ ΣΑΝΤΙΑΓΟ
Κωδικός Πολιτείας3520-0725
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Nash, ΦΜ70, lefterisa, De savillionle , nikopoulouevang, Μενέλαος, charoup

Κριτικές για το προϊόν

[27/02/2020] iceage2609.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο είναι υπέροχο και καταφέρνει αποστασιοποιημένα, χωρίς υπερβολές ή φθηνούς συναισθηματισμούς να δώσει ένα κράμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της Κολομβίας μέσα απο την ιστορία με τα δύο αδέρφια.
Εξαιρετική η μετάφραση κ προσεγμένη έκδοση, ο γκαμπόα ακολουθεί την παράδοση των σπουδαίων λατινοαμερικάνων συγγραφέων.
[25/09/2017] mar_andreadou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα! Μέσα από την ιστορία αγάπης των δύο αδερφών, που πάλεψαν για ένα καλύτερο μέλλον, πληροφορείται ο αναγνώστης για την πολιτική κατάσταση της Κολομβίας της προηγούμενης δεκαετίας! Υπέροχο βιβλίο, δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
WELLS HERBERT-GEORGE
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS