Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗ

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

+
-
ΝΥΣΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΕΛΕΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3196-0064
Τιμή Έκδοσης
€2.12
Τιμή Πολιτείας
€1.70
(-20%)
Κερδίζετε €0.42


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα Γιάννενα γιορτάζουν σήμερα την 68η επέτειο της απελευθέρωσής τους από τη μακρόχρονη σκλαβιά. Στις 21 Φεβρουαρίου 1913 ο ελληνικός στρατός, μετά την άλωση του Μπιζανιού, μπήκε νικηφόρος στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, στην πόλη αυτή με τη μεγάλη εθνική παράδοση και την τεράστια πνευματική προσφορά.
Στους πολύμηνους αγώνες για την απελευθέρωση της Ηπείρου -αγώνες που εντάσσονται στα πλαίσια των Βαλκανικών πολέμων του 1912-13- ο ελληνικός στρατός ενισχύθηκε αποτελεσματικά από την ομόθυμη συμπαράσταση και την πολύπλευρη βοήθεια του ηπειρωτικού λαού: τριάντα εννέα περίπου ανταρτικά σώματα Ηπειρωτών εθελοντών αγωνίστηκαν ηρωικά στο πλευρό του τακτικού ελληνικού στρατού. Ο τοπικός τύπος με την εμπνευσμένη και θαρραλέα αρθρογραφία του, που προξένησε πολλά δεινά στους συντάκτες του, τόνωσε το φρόνημα του λαού, όχι μόνο την εποχή της συρράξεως αλλά και στα προεπαναστατικά χρόνια. Οι Ηπειρώτες με προαιρετικούς εράνους και ουσιαστικές εκδηλώσεις συμπαραστάσεως ενίσχυσαν τον αγώνα υλικά και ηθικά. Τεράστιες υπήρξαν οι θυσίες και οι υλικές καταστροφές του ηπειρωτικού λαού κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων: σφαγιάστηκαν γυναικόπαιδα και αιχμαλωτίστηκαν ή θανατώθηκαν αγωνιστές, έγιναν λεηλασίες και δηώσεις, και σαράντα οκτώ ηπειρωτικά χωριά πυρπολήθηκαν από τους Τούρκους. Το μέγεθος της θυσίας δείχνει και το μέγεθος της προσφοράς. Σ' όλους αυτούς τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές, που με τον ηρωισμό και τις θυσίες τους συνέβαλαν στην απελευθέρωση τούτης της ελληνικότατης γης, με ευγνωμοσύνη στρέφεται η σκέψη του Έθνους.
Η άλωση του Μπιζανιού, που γιορτάστηκε με ασυγκράτητο ενθουσιασμό από το Πανελλήνιο και έγινε θρύλος και τραγούδι, αποτελεί το κορύφωμα των αγώνων των Ηπειρωτών για την ελευθερία. Όμως ο λαός της Ηπείρου αγωνίστηκε έναν άλλο αγώνα πεντακόσια σχεδόν χρόνια, όχι μόνο για να επιβιώσει κάτω από την ξένη κυριαρχία, αλλά και για να διασώσει και να διαδώσει την παράδοση του Ελληνισμού και να ανυψώσει το πνευματικό επίπεδο του Γένους. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1982
Αριθμός σελίδων24
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3196-0064
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Μέγας Αλέξανδρος (δίτομο-σκληρόδετη έκδοση)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€69.99 €31.50
(-55%)
Κερδίζετε €38.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS