Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ

Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ

+
-
ΚΑΚΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1504
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στην Αθήνα του 1871, όπου μόλις έχουν αρχίσει οι δίκες για τη σφαγή στο Δήλεσι, γιορτάζονται τα 50 χρόνια από την Επανάσταση και η πατριωτική έξαρση κορυφώνεται με την άφιξη του σκηνώματος του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε'. Αλλά οι φιλοδοξίες, ο κομματισμός, η αχόρταγη δίψα της εξουσίας και του πλουτισμού στήνουν το σκηνικό για μια ιστορία διαπλοκής που, μέσα σ' έναν ανεμοστρόβιλο μετοχών, θα υψώσει στον ουρανό τον πελώριο, φανταχτερά ασημένιο Χαρταετό του Λαυρίου. Μια εικόνα της Αθήνας όταν το άστυ είναι ιοστεφές, ο Ιλισός είναι ακόμη ποταμάκι, τα Πατήσια εξοχή, η πρασινάδα πνίγει τους Αμπελοκήπους, και ο Βράχος, ορατός από παντού, δεσπόζει. Στο κεντρικό καφενείο «Η Ωραία Ελλάς» πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ποιητές, οι ισχυροί της εποχής και οι παράγοντες κάθε λογής συζητούν καθημερινά με πάθος την επικαιρότητα. Στους Αέρηδες κουρνιάζουν τη νύχτα τα δεκάδες αδέσποτα αγόρια που ολημερίς πουλούν εφημερίδες ή γυαλίζουν παπούτσια. Το εμπόριο της γης οργιάζει οι αναμνήσεις της Εξώσεως επηρεάζουν τη σκέψη η σκόνη και η λάσπη ταλαιπωρούν τους Αθηναίους εικόνες ανεπανάληπτης ομορφιάς τούς περιβάλλουν. Σ' αυτή την πόλη κινούνται τα πρόσωπα του μυθιστορήματος ζώντας, υποφέροντας ή εκμεταλλευόμενα μια γενικευμένη κρίση που δεν περιορίζεται στα Λαυρεωτικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600510188
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 90
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων552
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας1710-1504
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sotiskas, fotinipoliteia, karaman

Κριτικές για το προϊόν

[27/11/2021] stefanos1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο προσεγγίζει μια ιστορική περίοδο της οποίας τα γεγονότα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στον περισσότερα κόσμο. Όπως και τα «ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ» καταπιάνεται με γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα. Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει κι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ίδιοι θύτες, ίδια θύματα, τα τελευταία έρμαια της άγνοιας και της επιπολαιότητας τους.
[04/05/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αν επρόκειτο για μια ιστορική μελέτη, θα το χαρακτήριζα εξαιρετικό βιβλίο, γιατί μεταφέρει, όσο γίνεται πιο πιστά, το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα της Αθήνας του 1871-1873. Επειδή όμως πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα, νομίζω ότι θα έπρεπε να δοθεί από τη συγγραφέα περισσότερος χώρος στη μυθοπλασία. Άργησα να το τελειώσω, γιατί με κούραζαν ιστορικές λεπτομέρειες, κάποιες φορές περιττές. Είχα περισσότερες αξιώσεις, τη στιγμή μάλιστα που προηγήθηκε από μένα η ανάγνωση του βιβλίου της "Πριμαρόλια", που το θεωρώ ίσως το καλύτερό της βιβλίο.
[10/12/2018] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Χωρίς δισταγμό, αξίζουν τέσσερα αστέρια σε αυτό το βιβλίο. Εξαιρετική η απόδοση μιας εποχής της Ελλάδας με φλέγοντα πολιτικά κι άλλα ζητήματα. Δε λείπει επίσης, από την ιστορία η θέση της γυναίκας εκείνης της εποχής που προσωποποιείται με τη Μαρή, αλλά και τη Μαριάνθη. Η Κακούρη, έχει συνθέσει το μυθιστόρημα βασιζόμενη σε πληθώρα βιβλιογραφικών κι άλλων αναφορών, αλλά το έχει κάνει περίτεχνα. Σε παρασύρει στην εποχή εκείνη, που μοιάζει τόσο μακρινή, αλλά συνάμα εντοπίζεις τα ίχνη της και στη σημερινή Ελλάδα. Τουλάχιστον βρίσκεις παραλληρισμούς. Επέλεξε ένα τέλος, που κατ' εμέ προδιαγράφει τη θέση της γυναίκας. Της μεοσαστής εκείνης της εποχής, η οποία γίνεται έρμαιο των φιλοδοξιών ενός ανερχόμενου μεγαλοαστού. Ο Θανάσης είναι η "φωνή" του λαού. Εκπροσωπεί άλλη τάξη, τόσο κοινωνική όσο και ηθική. Οι λίγες ώρες που χρειάστηκαν να το τελειώσω, άξιζαν κάθε γραμμή. Ευχάριστη αλλαγή από εκεί που δεν το περιμένεις.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΧΡΩΜΑ
HUNTINGTON LUCY
€6.00 €2.70
(-55%)
Κερδίζετε €3.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS