Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

+
-
ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0420-0323
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βγήκαν από τη σκιά στο ξέφωτο. Ήταν κάμποσοι κι όλο έρχονταν κι άλλοι. Στην αρχή φοβισμένοι, με δέος γι' αυτό που πήγαιναν να κάνουν, αλλά σιγά σιγά έπαιρναν το θάρρος που δίνουν οι πολλοί. Κοιτάζονταν με νόημα -ξέρω γιατί είσαι κι εσύ εδώ- και οι ματιές τους έπλεκαν ιστό που παγίδευε την υπόσχεση να μη λιποψυχήσουν. Καθένας τους κουβάλαγε τον σταυρό του κι ένα κούτσουρο να καθίσει, χαμηλό, να δείχνει την ταπεινότητά του - μονάχα ο Μεσούτ ο νάνος αντί για σταυρό κουβάλησε ένα άδειο κοντάρι για λαχεία.
Κάθισαν ένα γύρο και σιωπηλά πρόβαρε ο καθένας αυτά που θα 'λεγε όταν θα έρχονταν η ώρα.
Τα χείλη τους σάλευαν σαν να 'καναν προσευχή. Τη συγχωρητική ευχή τούς είχε βάλει ο παπα-Ευτύχης να την αποστηθίσουν, και στη μέση του ξέφωτου, πάνω στην πέτρα, το πετραχήλι του διπλωμένο, έτοιμο να το φορέσει ο εξομολόγος. Ο παπάς, ως αντ' Αυτού, είχε αποκλειστεί απ' τη Σύνοδο, γιατί θα γεννιόταν θέμα ασυμβίβαστου και (α)μεροληψίας. Όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν για μια καθαρή ήττα. Έτοιμοι για την κάθαρση. Τουλάχιστον αυτοί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605372767
ΕκδότηςΑΠΟΠΕΙΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0420-0323
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[27/11/2021] george1559.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μπορεί να βρει ο Θεός το θάρρος να εξομολογηθεί;

Ή καλύτερα ειπωμένο: Μπορεί να κατηγορηθεί ο Θεός για μια σειρά από αμαρτίες για τις οποίες οφείλει να ζητήσει άφεση;
Οι ήρωες του σπονδυλωτού μυθιστορήματος (απλοί άνθρωποι όπως εσείς κι εγώ) του Νίκου Μάντζιου δίνουν καταφατική απάντηση στο ερώτημα αυτό αλλά ψάχνουν "επί ματαίω" έναν "πανταχού απόντα θεό" ο οποίος απουσιάζει μονίμως από τη ζωή τους και τις προσωπικές τους τραγωδίες.
Το μυθιστόρημα του Νίκου Μάντζιου είναι "σπονδυλωτό" υπό την έννοια ότι οι κεντρικοί ήρωες κάποιων κεφαλαίων του βιβλίου μετατρέπονται σε κομπάρσους σε κάποια επόμενα κεφάλαια και τ' ανάπαλιν.
Το όμορφο αυτό παιχνίδι του συγγραφέα προσθέτει επιπλέον λογοτεχνική αξία στον ιδιαίτερο τρόπο αφήγησης κάποιων ιστοριών που ενώ είναι ακραία τραγικές, καταφέρνουν να είναι (με κάποιο μαγικό τρόπο) απολαυστικές.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΛΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ELIAS NORBERT
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS