Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΓΑΛΑΤΑΣ // ALDINA 23

Ο ΓΑΛΑΤΑΣ

ALDINA 23

+
-
BURNS ANNA
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1568
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€14.10
(-25%)
Κερδίζετε €4.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε μια ανώνυμη πόλη με κατοίκους χωρίς ονόματα, σε μια κοινωνία που τη σκεπάζει η σκιά της βίας και η τρομοκρατία διαποτίζει κάθε ορατή και αθέατη πτυχή του δημόσιου βίου, ένα δεκαοχτάχρονο κορίτσι προσπαθεί να κρατήσει την προσωπική του ελευθερία. Ώσπου, ο επονομαζόμενος «Γαλατάς», ένας από τους ηγέτες ισχυρής παραστρατιωτικής οργάνωσης, γίνεται η σκιά της. Με ποιο σκοπό την πλησιάζει; Οι διαδόσεις θεριεύουν, ενώ οι προκαταλήψεις δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινότητας.
Με απαράμιλλη υφολογική δεξιοτεχνία, η Anna Burns αποτυπώνει την ανασφάλεια, την πίστη και την ελπίδα του ατόμου σε κοινωνίες που αρνούνται πεισματικά να κάνουν αυτοκριτική. Παραδίδει έτσι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, που δικαίως τιμήθηκε με το Βραβείο Booker. Οι κριτικοί είδαν στην Burns μια συγγραφέα του διαμετρήματος ενός Μπέκετ κι ενός Στερν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τόπος: Η πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου επικεντρώνεται η ομολογουμένως εμπύρετη αυτή γραφή, σκοπίμως δεν κατονομάζεται. Γενικότερα αποφεύγονται ονόματα κι επώνυμα των χαρακτήρων. Η καταιγιστική, αυστηρά πρωτοπρόσωπη αφήγηση, η οποία αρχικώς απέβλεπε να κατασταλάξει σε ένα σύντομο κείμενο, επείγεται να αποδώσει τοιχογραφία Πάθους. [...] Χρόνος: Η δεκαετία του 1970. (Γιώργος Βέης, bookpress.gr 25/04/2019)

Περιεχόμενα

Επιμέλεια κειμένων και διορθώσεις τυπογραφικών δοκιμίων: Δημήτρης Παπακώστας
Σχεδιασμός και επιμέλεια έκδοσης: Γιάννης Μαμαής
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMILKMAN
ISBN139789600120097
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράALDINA
ΒραβείοBOOKER
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2019
Αριθμός σελίδων560
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΜΑΜΑΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΡΝΣ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0920-1568
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ombledroom, dimbik, Μενέλαος, valiat, Krvag, emaria, graobook

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ion_tava

Κριτικές για το προϊόν

[31/05/2020] Μαριάννα Παπουτσοπούλου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Έξοχο νέο μυθιστόρημα για την κατάσταση στην Ιρλανδία, τα πάθη και τα παθήματα των ανθρώπων της, με μικρή κάμψη-τραινάρισμα προς το τέλος, εξαιρετική η ολοζώντανη μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου του δίνει μια άξια θέση στα ελληνικά γράμματα.
[30/07/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η ιστορία και η πλοκή του βιβλίου έχουν ενδιαφέρον. Ο τρόπος αφήγησης όμως είναι εξαντλητικός. Από το τρίτο κεφάλαιο και μετά κάποια γεγονότα επαναλαμβάνονται και είναι τόσο φλύαρη και καταιγιστική η διήγηση που νόμιζα ότι είχα απέναντι μου μια γυναίκα που μιλά ασταμάτητα χωρίς να παίρνει ανάσα. Είναι δύσκολο βιβλίο και δεν διαβάζεται εύκολα. Τις τελευταίες σελίδες τις πέρασα γρήγορα γιατί ήθελα να το τελειώσω. Όσον αφορά όμως τη θεματολογία, η συγγραφέας εκθέτει το καταπιεστικό καθεστώς μιας χώρας που διχάζεται για τα πολιτικά και θρησκευτικά πιστεύω, περιγράφοντας τον τρόπο που επιβιώνουν οι πολίτες κάτω από τον ζυγό του φόβου, της λογοκρισίας και της συνεχούς παρακολούθησης του κράτους και του παρακράτους. Μεικτά συναισθήματα έχω γι’ αυτό το βιβλίο. Με κούρασε μεν αλλά δεν μετάνιωσα που ακολούθησα ένα καταπιεσμένο κορίτσι στον δρόμο που παραμονεύει ο «Γαλατάς».
[19/06/2019] charoup.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το βιβλίο δεν είναι κακό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι διαβάζεται κι εύκολα. Ανυπομονούσα να το διαβάσω, αλλά έκανα μεγάλη προσπάθεια να το ολοκληρώσω. Η ιδέα είναι πολύ καλή, το θέμα πολύ ενδιαφέρον, κάποια σημεία στο βιβλίο είναι εξαιρετικά, η συγγραφέας ξέρει να γράφει, αλλά ως σύνολο είναι αρκετά κουραστικό και θέλει υπομονή. Μετά από ένα σημείο νιώθεις ότι απλά επαναλαμβάνεται. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν θα το πρότεινα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
TAYLOR CHARLES
€43.00 €21.50
(-50%)
Κερδίζετε €21.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS