Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ (ΕΖΝΕΠΙΔΗΣ)

Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ (ΕΖΝΕΠΙΔΗΣ)

+
-
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ)
Κωδ. Πολιτείας: 7012-0000
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€15.09
(-11%)
Κερδίζετε €1.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πάρα πολλές φορές διάφορες περιστάσεις και ανάγκες πνευματικές με οδηγούσαν στην ταπεινή καλύβα του Γέροντα. Προσπαθούσα πάντα να τον συμβουλεύομαι και να καθοδηγούμαι από την πατρική του αγάπη. Εγώ, βέβαια, προκοπή πνευματική δεν έκανα, γιατί η αμέλεια με είχε κατακυριευμένο, βγήκε όμως κι ένα καλό απ' αυτή μου την προσπάθεια: Όσα μου έλεγε ο Γέροντας τα σημείωνα ελπίζοντας ότι ίσως, κάποτε, θα φιλοτιμηθώ και, αφού με τις σημειώσεις αναζωπυρώσω την μνήμη μου, να κάνω αυτά πού μου υποδείκνυε, για να σωθώ. Περνώντας όμως ο καιρός - και βλέποντας πώς πνευματική διάθεση δεν έχω- αποφάσισα να διαθέσω όλες μου τις σημειώσεις σ' αυτούς πού έχουν πνευματική διάθεση. Είπα, τουλάχιστον να μην πάνε μαζί μ' εμένα χαμένα και τα λόγια του Γέροντα, πού είναι πολύτιμα, όπως πολύτιμος ήταν και ο χρόνος πού διέθετε, για να μου μιλά.
Τις σημειώσεις μου αυτές ποτέ δεν σκέφτηκα να τις κρατώ, για να γράψω κάτι για το Γέροντα. Τώρα παρακινούμαι να τις δημοσιεύσω, διότι διάβασα στον πρόλογο πού έγραφε εκείνος στο βιβλίο του για το Χατζη-Γεώργη: "Οι απόγονοι πάντοτε έχουν ιερό καθήκον να γράφουν τα θεία κατορθώματα των Αγίων Πατέρων της εποχής τους και τον φιλότιμο αγώνα πού έκαναν, για να πλησιάσουν στον Θεό. Φυσικά, με το να γράφουμε για τους Αγίους μας, πάλι εμείς ωφελούμαστε, διότι μ' αυτόν τον τρόπο τούς θυμόμαστε και οι Άγιοι τότε συγκινούνται περισσότερο και μας βοηθούν, για να φτάσουμε και εμείς κοντά τους".
Με όσα εκθέσω σ' αυτό το βιβλίο θα προσπαθήσω, από την αρχή έως το τέλος, να έχω ένα σκοπό και τον εξηγώ: Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι από μένα είναι φύσει αδύνατον να προέλθει κάτι καλό, θα προσπαθήσω να μην εισάγω τίποτε δικό μου στα άγια και ταπεινά λόγια του Γέροντα και θα παραθέσω, κατά το δυνατόν, αυτούσια τα δικά του λόγια. Αυτός εξάλλου είναι κι ο λόγος πού τα διάφορα θέματα - κεφάλαια του βιβλίου αυτού δεν παρουσιάζονται σε μορφή συνταγμένων ενοτήτων. Παρουσιάζονται οι συζητήσεις αυτοτελώς - κάποτε με ορισμένες επαναλήψεις, οι οποίες όμως "φωτίζουν" από διαφορετικές πλευρές το εξεταζόμενο θέμα - και ακολουθούν πολλά παραδείγματα, από την καθημερινή ζωή, με τα οποία ο Γέροντας, με μοναδικό τρόπο, έκανε σαφές ότι έλεγε. [. . .] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608665408
ΕκδότηςΙΕΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2012
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ (ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ)
Κωδικός Πολιτείας7012-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, xristossakel, simi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

simi

Κριτικές για το προϊόν

[11/02/2017] ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΑΧΙΛΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Καταπληκτικό. Έπεσε τυχαία στα χέρια μου και είμαι πολύ εγνώμων για αυτό. καλογραμένο, κατανοητό, μεστό. Ευλογία. Μετά την ανάγνωσή του θέλησα να το συμπεριλάβω στην βιβλιοθήκη μου κι ετσι το παρήγγειλα και μάλιστα εις διπλούν γιατί επιθυμεί να το αποκτησει και μια φιλη μου. Με εκτίμηση
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
ΛΙΝΤΑ
PERSSON G. W. LEIF
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS