Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΝΙΑ ΑΜΕΛΙΑ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 421 / ΣΕΙ

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΝΙΑ ΑΜΕΛΙΑ

+
-
SERRANO MARCELA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8621
Τιμή Έκδοσης
€14.40
Τιμή Πολιτείας
€10.08
(-30%)
Κερδίζετε €4.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Αν πήγαινες πρωί στη Νοβένα, δε θα αργούσες να νιώσεις τη στενή σχέση της ιδιοκτήτριάς της με τα φυτά και με τον κήπο σαν εργαστήριο και σαν ιερό χώρο... (Η υπομονή, Μιγέλ, αυτή είναι η μητέρα της κηπουρικής, πρέπει να έχεις πολλή υπομονή. Όπως και για να κάνεις επανάσταση, της απάντησε εκείνος μ' ένα περιπαιχτικό χαμόγελο.)"
Κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης ενάντια στη δικτατορία του Πινοτσέτ, ο φοιτητής Μιγέλ Φλόρες συλλαμβάνεται και οδηγείται στο κρατητήριο. Λίγες μέρες μετά τον εκτοπίζουν σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα, αλλά μακριά από κάθε πολιτική δραστηριότητα. Εκεί, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο φυλάκιο των καραμπινιέρων σε καθημερινή βάση και διαπιστώνει ότι η παρουσία του γεννά φόβο και μίσος στους ντόπιους. Η μόνη που εντέλει θα καλοδεχτεί τον νεαρό εξόριστο, βάζοντας τέλος στη μοναξιά του, είναι η δόνια Αμέλια, γυναίκα μέσης ηλικίας, χήρα και ιδιοκτήτρια μιας φάρμας με το όνομα Λα Νοβένα. Του ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της και τον φέρνει σε επαφή με την κουλτούρα ενός κόσμου που αντιπροσωπεύει ό, τι ο νεαρός άνδρας απεχθάνεται περισσότερο στην κοινωνία. Ο Μιγέλ, σταδιακά, χάρη στη σχέση που αναπτύσσει με την Αμέλια, θέτει υπό αμφισβήτηση τις προκαταλήψεις του. Η βαθιά επιθυμία του να τη μισήσει μετατρέπεται σε έλξη και σ' έναν μόνιμο δεσμό. Όμως η μοίρα και η πολιτική δράση του Μιγέλ θα επιφέρουν μια οδυνηρή, ανεπανόρθωτη και για τους δυο, ανατροπή.
Μια συγκινητική ιστορία με την οποία η Μαρσέλα Σερράνο μάς εισάγει στον συναισθηματικό κόσμο των γυναικών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον σπαραγμό της προδοσίας - που έχουν προδοθεί μα και έχουν προδώσει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA NOVENA
ISBN139789601678382
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΡΡΑΝΟ ΜΑΡΣΕΛΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-8621
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[12/05/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Γραφή στοχαστική και ήρεμη. Γραφή που σε χαϊδεύει χωρις να χάνει τον παλμό της, την εσωτερική της ένταση και τη συγκίνηση που τη διαπερνάει. Δυο αξέχαστα πρόσωπα: Ένας συμπαθής εικοσάχρονος φοιτητής με τις παρωπίδες της ιδεολογικής του πλάνης, επιπόλαιος «επαναστάτης» με όλη την αλαζονεία που αντιστοιχεί στη ηλικία του. Μια βαθιά καλλιεργημένη μεσήλικη αστή, μεγάλης πνευματικής εμβέλειας, ευαίσθητη, αφάνταστα γενναιόδωρη
και προστατευτική, έχει καταφέρει να αποβάλλει τις δικές της παρωπίδες και αντιμετωπίζει με κατανόηση και επιείκεια τα εγκόσμια και όχι μόνον. Αυτή, ιδιοκτήτρια μιας μεγάλης φάρμας στη μέση του πουθενά. Αυτός, πολιτικός εξόριστος στην ίδια περιοχή. Οι δυο του (δυο κόσμοι στους αντίποδες) συναντιώνται, και μια ιδιότυπη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους. Οι διάλογοι τους, κομμάτια ανθολογίας. Αυτή όμως η βαθιάς ουσίας σχέση μέλλει να στραγγαλιστεί με τον τρόπο που μόνο μια δικτατορία ξέρει. Οι ζωές των δυο ηρώων θα πάρουν μια ανέλπιστη τροπή που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στα επόμενα είκοσι χρόνια. Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο για την βασανιστική πορεία στην αυτογνωσία και τον επανακαθορισμό της ζωής ύστερα από κομβικά γεγονότα. Ένα δράμα χωρίς κραυγές αλλά με εσωτερικό σπαραγμό, σημαδεμένο από το μαύρο καρφί της δικτατορίας. 5 αστεράκια, με το σπαθί του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
TITMUSS CHRISTOPHER
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
PISSARO
€12.00 €4.80
(-60%)
Κερδίζετε €7.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS