Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΛΕΥΚΟΣ ΤΙΓΡΗΣ

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΤΙΓΡΗΣ

+
-
ADIGA ARAVIND
Κωδ. Πολιτείας: 2815-2329
Τιμή Έκδοσης
€12.90
Τιμή Πολιτείας
€5.81
(-55%)
Κερδίζετε €7.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Μπαλράμ Χαλβάι, υπηρέτης, επιχειρηματίας, φιλόσοφος και δολοφόνος, κλείνει τα μάτια, ενώνει τα χέρια σε ένα ναμάστε γεμάτο σεβασμό και εξιστορεί τη ζωή του.
Γεννήθηκε σε ένα μέρος όπου οι ντόπιοι αποκαλούν Σκοτάδι. Ήταν ο πιο έξυπνος μαθητής, αλλά δεν τελείωσε το σχολείο. Η οικογένειά του τον έστειλε να δουλέψει σε μια τσαγερία. Να σπάει κάρβουνα. Να σκουπίζει τραπέζια. Να ονειρεύεται ότι ξεφεύγει από τη λάσπη του Γάγγη που στραγγαλίζει ό,τι φυτρώνει στις όχθες του. Να θυμάται τα λόγια του επιθεωρητή που τον ξεχώρισε από όλους μέσα στην τάξη... "Εσύ, νεαρέ μου", του είχε πει, "είσαι ένα έξυπνο, τίμιο, ζωηρό παιδί ανάμεσα σ' αυτό τον όχλο από αλήτες και ηλιθίους. Σ' αυτή τη ζούγκλα είσαι το πιο σπάνιο ζώο. Το πλάσμα που εμφανίζεται μόνο μία φορά σε κάθε γενιά... Ο λευκός τίγρης". Πώς θα ξεφύγει, όμως, ο λευκός τίγρης από το κλουβί του; Ο Μπαλράμ δεν ξέρει να κάνει πρωτότυπες σκέψεις. Ξέρει, ωστόσο, να ακούει και να βλέπει. Γίνεται σοφέρ ενός πλούσιου Ινδού και, από το καθρεφτάκι του οδηγού, ρίχνει κλεφτές ματιές σε έναν κόσμο χλιδής και διαφθοράς, μαθαίνοντας παράλληλα πως θα κατακτήσει την ελευθερία του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WHITE TIGER
ISBN139789606912030
ΕκδότηςΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2008
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΑΤΧΟΥΤ ΡΕΝΑ
ΕπιμέλειαΜΑΣΟΥΡΙΔΟΥ ΕΡΜΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΝΤΙΓΚΑ ΑΡΑΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2815-2329
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

KAROUSEL, dimbik, Krvag, annap3gr, Kaffes

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

annap3gr

Κριτικές για το προϊόν

[19/10/2018] booksrgreat!.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Δεν περίμενα να αποδοθούν με τόσο ενδιαφέροντα τρόπο ορισμένες λεπτομέρειες από τη ζωή ενός Ινδού. Από μικρό παιδί, μέχρι που μεγαλώνει. Κατάφερε και μου κράτησε το ενδιαφέρον, παρόλο που το διάστημα αυτό δεν διαβάζω τόσο τέτοιου είδους βιβλία. Είναι αλλοπρόσαλλο, ωμό, λίγο βαρετό, απλό, αρκετά ευχάριστο και κυλάει άνετα. Μόνο αν θέλετε να ρίξετε μια μικρή ματιά σε ένα κομμάτι της ζωής στην Ινδία, τότε διαβάστε το. Ειδάλλως, καλύτερα όχι.
[24/09/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλό βιβλίο που ξεκινά με ένα ενδιαφέρον στόρι να διηγηθεί. Από ένα σημείο και μετά όμως τα φώτα μένουν στραμμένα μόνο στον πρωταγωνιστή με αποτέλεσμα ο περίγυρος και οι υπόλοιποι χαρακτήρες να είναι κάπως άτονοι.
[24/09/2014] tzwrtzia94.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ένα υπέροχο βιβλίο για τις κοινωνικές διακρίσεις και διαστρωματώσεις. είναι ένα ταξίδι στην ζωή ενός μικρού φτωχού ινδού και το πως κατάφερε να γίνει πλούσιος. θα μου μείνει στη μνήμη για πολύ καιρό...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS