Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΜΕΤΡ ΚΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Ο ΜΕΤΡ ΚΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

+
-
BULGAKOV MIKHAIL
Κωδ. Πολιτείας: 2800-3388
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για να ξανασυναντήσει τον άνθρωπο που αγαπά, έναν καταραμένο συγγραφέα κλεισμένο σε άσυλο, η Μαργαρίτα συμφωνεί να παραδώσει την ψυχή της στον Διάβολο. Το μυθιστόρημα "Ο μετρ και η Μαργαρίτα" αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του μύθου του Φάουστ τοποθετημένη στη Μόσχα της δεκαετίας του 1930 και μια από τις πιο συγκινητικές και δυνατές ιστορίες αγάπης που γράφτηκαν ποτέ.
Ο συγγραφέας δούλευε το μυθιστόρημα δώδεκα χρόνια εν μέσω απόλυτης κυριαρχίας της σταλινικής γραφειοκρατίας, έχοντας επίγνωση ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να δει εν ζωή την έκδοση του βιβλίου του. Υμνώντας την ελευθερία των καλλιτεχνών εναντίον κάθε μορφής λογοκρισίας, αυτό το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1970, καθιστώντας τον Μπουλγκάκοφ ισάξιο των μεγάλων κλασικών: Ντοστογέφσκι, Γκόγκολ, Τολστόι και Τσέχοφ.
Σήμερα, ογδόντα χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα, το μυθιστόρημα "Ο μετρ και η Μαργαρίτα" φαντάζει πάντα επίκαιρο - όσο επίκαιρα μπορούν και παραμένουν πάντα το γέλιο, ο έρωτας και ο αντίκτυπος της εξουσίας στη ζωή των ανθρώπων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο μετρ και η Μαργαρίτα είναι, χωρίς αμφιβολία, το βιβλίο του 20ού αιώνα". (Die Zeit)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180213003
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2019
Αριθμός σελίδων608
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΕπιμέλειαΚΟΝΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΥΛΓΚΑΚΟΦ ΜΙΧΑΗΛ
Κωδικός Πολιτείας2800-3388
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ani.rst, nmpoutis, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[04/11/2023] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Μπουλγκάκοφ είναι ένας αριστοτέχνης. Μεταφυσικό, μεταμοντέρνο, αλληγορικό, σουρεάλ, ένα μυθιστόρημα φαντασίας; Όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με το κυνικό χιούμορ του συγγραφέα χαρίζουν στον αναγνώστη μια μοναδική εμπειρία. Μην σας αποθαρρύνει το πρώτο μέρος του μυθιστορήματος. Όπως και στο "Καρδιά Σκύλου" το πρώτο τρίτο είναι σαν το χόλ (λεπτομέρειες, περιγραφές, δημιουργία ατμόσφαιρας, ιστορικό πλαίσιο κ.λπ) που στο τέλος του βγάζει στην αρένα. Μετά το πρώτο τρίτο ο Μπουλγκάκοφ (ίσως και με την βοήθεια οποιούχων, δεν μας νοιάζει) αφήνεται, απελευθερώνεται και μας αφήνει ένα αριστούργημα με πάμπολλες προεκτάσεις, ανάλογα με την επάρκεια του κάθε αναγνώστη. Τέλος.
[03/10/2021] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα πολύ ευχάριστο μεταφυσικό μυθιστόρημα. το οποίο περιγράφει τη σοβιετική Ρωσία της δεκαετίας του 30, σατιρίζοντας την. Οι χαρακτήρες είναι πολύ ενδιαφέροντες, η γλώσσα του συγγραφέα εξαιρετική και η ιστορία,είναι επίσης αρκετά καλή. Αν και το βιβλίο είναι μεγάλο, διαβάζεται με πολύ ευχαρίστηση.Είναι ένα κλασικό μυθιστόρημα, που το συνιστώ στους λάτρεις του είδους.
[03/05/2021] Μαριλένα Κελαιδωνη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Από μόνο του αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία μυθιστορήματος...μακάρι να υπήρχαν και άλλα όμοιά του.....όμορφες περιγραφές τοπίων και ανθρώπων...λίγο δύσκολο καθώς είναι αλληγορικό !
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
BRUCKNER PASCAL
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10
ΔΕΣΜΟΙ ΣΤΟΡΓΗΣ
HASBUN RODRIGO
€10.90 €3.82
(-65%)
Κερδίζετε €7.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS