Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

+
-
HOROWITZ ANTHONY
Κωδ. Πολιτείας: 0360-0661
Τιμή Έκδοσης
€14.90
Τιμή Πολιτείας
€10.43
(-30%)
Κερδίζετε €4.47


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Νοέμβριο του 1890, ένας απρόσκλητος επισκέπτης φτάνει στο σπίτι της Μπέικερ Στριτ 221Β και μιλά στον Σέρλοκ Χολμς για έναν κακοποιό με σημαδεμένο πρόσωπο, που έχει γίνει η σκιά του εδώ και εβδομάδες. Στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν την υπόθεση, ο Χολμς και ο Γουάτσον καλούνται να εξηγήσουν μια σειρά παράξενων γεγονότων και έρχονται αντιμέτωποι με τον Οίκο του Μεταξιού, μια μυστηριώδη οργάνωση που απειλεί να γκρεμίσει τα θεμέλια της ίδιας της κοινωνίας... Για πρώτη φορά μετά το θάνατο του δημιουργού του, ο Σέρλοκ Χολμς επιστρέφει σε ένα μυθιστόρημα υπό την αιγίδα τον Arthur Conan Doyle Estate, του ιδρύματος που διαχειρίζεται την πνευματική κληρονομιά του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα. Παραμένοντας πιστός στο γνώριμο ύφος αφήγησης, την επαγωγική σκέψη και τα ευρηματικά στοιχεία της πλοκής των έργων του Doyle, ο Anthony Horowitz κατορθώνει να δώσει μια νέα πνοή στο μύθο του πιο διάσημου ντετέκτιβ όλων των εποχών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Horowitz πέτυχε απόλυτα - η οικεία αφήγηση, τα ευφυή συμπεράσματα, ο ενεργός ρόλος του Γουάτσον και μια περίπλοκη σειρά μυστηρίων που πρέπει να λυθούν... οι θαυμαστές των πρωτότυπων βιβλίων σίγουρα θα εκλιπαρούν τον Horowitz να επιστρέψει στην Μπέικερ Στριτ." (Publishers Weekly)

[...] Την ιστορία αφηγείται, όπως συνήθως, ο Γουάτσον. Ενας ηλικιωμένος Γουάτσον, όμως, ο οποίος, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Χολμς, θυμάται ανείπωτες, φρικτές περιπέτειες που έζησε με τον παλιό του σύντροφο. Οι ρητές αλλά και οι πολλές έμμεσες αναφορές σε άλλες ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς είναι ο μίτος που συνδέει το σημερινό κείμενο με τον κανόνα των τεσσάρων μυθιστορημάτων και των 56 διηγημάτων του σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ και η ταύτιση των παραπομπών είναι ένας γρίφος που θα διασκεδάσει τους μυημένους στο σύμπαν του Σέρλοκ Χολμς. Άλλωστε, το διακειμενικό παιχνίδι είναι το ενδιαφέρον στοιχείο που εισάγει ο Χόροουιτς, ο οποίος χρησιμοποιεί επιδέξια και το κλασικό εύρημα του ανακαλυφθέντος χειρογράφου και την οπτική γωνία του γέροντα Γουάτσον, που κάνοντας απολογισμό σχολιάζει τη ζωή στη βικτωριανή Αγγλία και εκφράζει μια απούσα στον Κόναν Ντόιλ κοινωνική ευαισθησία.
Στο τέλος, αν οι παρατηρήσεις του για τις διευρυμένες κοινωνικές αντιθέσεις και την εξαθλίωση των κατώτερων στρωμάτων και οι αναφορές στον Δεύτερο Αγγλοαφγανικό πόλεμο, σε συμμορίες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε εμπόριο ναρκωτικών, σε διαφθορά και ανηθικότητα που φτάνουν ως τα κυβερνητικά κλιμάκια δέχονται κάποια ιδιαίτερη ερμηνεία από τον αναγνώστη του 21ου αιώνα, αυτό έρχεται εις επίρρωσιν των ικανοτήτων του Χόροουιτς, ο οποίος παραδίδει μαθήματα για το πώς μπορεί να ανανεώσει κανείς μια παλιά καλή συνταγή χωρίς να αλλάξει τα υλικά της. (ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 22/1/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE HOUSE OF SILK
ISBN139789604971909
ΕκδότηςANUBIS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕπιμέλειαΛΕΤΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΡΟΒΙΤΣ ΑΝΤΟΝΙ
Κωδικός Πολιτείας0360-0661
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

amenelao, alexkandrelis, steve papa, martio83

Κριτικές για το προϊόν

[29/01/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απολαυστικό, όπως όλα τα βιβλία με τον Χολμς! Δύο ιστορίες που εξελίσσονται ταυτόχρονα, με κινηματογραφική πλοκή (που δικαιολογείται εξάλλου από την ιδιότητα του συγγραφέα) και πολλές ανατροπές!
Παρουσιάζονται αρκετοί γνωστοί χαρακτήρες του Ντόυλ και, αν και δε γίνεται ιδιαίτερη εμβάθυνση στον χαρακτήρα τους από τον συγγραφέα, ο αναγνώστης δεν μπορεί εύκολα να το αφήσει από τα χέρια του! Άλλη μια εξαιρετική δουλειά από τον Χόροβιτς.
[28/05/2020] booksrgreat!.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο ήταν κάπως καλύτερο από ότι περίμενα. Το περίμενα πολύ καλό και τελικώς ήταν εξαιρετικό!!
Είναι μια ακόμα ιστορία του Σέρλοκ Χολμς, πάνω-κάτω όπως έχουμε συνηθίσει και αγαπήσει τις προηγούμενες. Με έμφαση στην παρατηρητικότητα και εφευρετικότητα του πρωταγωνιστή και την αμέριστη βοήθεια του Γουάτσον. Ενδιαφέρουσα, ανατρεπτική, χωρίς πλεονασμούς ή παραλείψεις.
Είναι από τα βιβλία που θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να τελειώσω σε μια μέρα μετά από ασταμάτητο διάβασμα, αλλά που επιλέγω να τα αφήσω, ώστε να παρατείνω την απόλαυση!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ; ΟΧΙ ΠΙΑ!
MELLODY PIA
€16.08 €6.43
(-60%)
Κερδίζετε €9.65
ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS