Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ

Ο ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ

+
-
NGUYEN VIET-THANH
Κωδ. Πολιτείας: 4622-0025
Τιμή Έκδοσης
€18.50
Τιμή Πολιτείας
€12.95
(-30%)
Κερδίζετε €5.55


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα βαθύ, συγκλονιστικό ντεμπούτο είναι το βιβλίο "Ο Συνοδοιπόρος" του Viet Thanh Nguen, είναι η ιστορία ενός ανθρώπου σε σύγκρουση, κάποιος του οποίου οι πολιτικές πεποιθήσεις είναι σε διαμάχη με τις ατομικές του πεποιθήσεις. Σε διάλογο αλλά και διαμετρικά αντίθετο με τις αφηγήσεις του πολέμου του Βιετνάμ που προηγήθηκαν αυτού, το μυθιστόρημα αυτό προσφέρει μια σημαντική και νέα προοπτική για τον πόλεμο: αυτή του διχασμένου φιλο-κομμουνιστή. "Ο Συνοδοιπόρος" έχει κερδίσει το βραβείο Pulitzer 2016 για τη λογοτεχνία, καθώς και πολλά άλλα βραβεία, είναι ένα σπουδαίο και ρηξικέλευθο έργο.
Έχοντας το ρυθμό και το σασπένς ενός θρίλερ και μία γλώσσα εφάμιλλη του Graham Green και του Saul Bellow, είναι ένα «έπος» για τον έρωτα και την προδοσία. Ο αφηγητής -ένας διπλός πράκτορας- είναι ένας άνθρωπος διχασμένος, βολοδέρνει ανάμεσα σε δύο εαυτούς. Ο Γαλλοβιετναμέζος λοχαγός που φτάνει στην Αμερική μετά την πτώση του Βιετνάμ (Σαϊγκόν 1975), χτίζει μια νέα ζωή και παράλληλα αναφέρει μυστικά στους κομμουνιστές ανωτέρους του πίσω στην πατρίδα.
"Ο Συνοδοιπόρος" είναι μια βαθιά και σκληρή ιστορία που διερευνά την ταυτότητα και -τελικά- την ύπαρξη, ένα σπουδαίο βιβλίο κατασκοπείας και μια σπαρακτική ιστορία έρωτα και φιλίας.

«Τίποτα, πράγματι! Το τίποτα ήταν αληθινά ανείπωτο. Καθώς το καμιόνι ξεκίνησε σηκώνοντας ένα σύννεφο από κόκκινο χώμα πίσω του που έπνιξε στον βήχα τον φρουρό με το παιδικό πρόσωπο, είδαμε τον διοικητή να απομακρύνεται και τον ανιχνευτή Χμονγκ, τον φιλοσοφημένο γιατρό, και τον μαύρο πεζοναύτη να σκεπάζουν τα μάτια τους. Μετά στρίψαμε σε μια γωνία, και το στρατόπεδο χάθηκε από τα μάτια μας. Όταν ρωτήσαμε τον Μπον για τους άλλους συντρόφους μας, αυτός μας είπε ότι ο αγρότης από το Λάος είχε χαθεί στο ποτάμι, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ενώ ο ακόμα πιο μαύρος πεζοναύτης πέθανε από αιμορραγία όταν μια νάρκη του τίναξε τα πόδια στον αέρα. Στην αρχή μείναμε σιωπηλοί καθώς ακούγαμε τα νέα. Για ποιον αγώνα, για ποιον σκοπό πέθαναν; Για ποιο λόγο είχαν πεθάνει εκατομμύρια άλλοι, συχνά παρά τη θέλησή τους, στον μεγάλο μας πόλεμο που έγινε για να ενώσουμε τη χώρα μας και να απελευθερωθούμε; Όπως αυτοί, έτσι κι εμείς είχαμε θυσιάσει τα πάντα, αλλά τουλάχιστον είχαμε ακόμη χιούμορ. Αν κανείς το σκεφτόταν αληθινά, από κάποια απόσταση, έστω με την πιο αμυδρή ειρωνεία, θα μπορούσε να γελάσει με το αστείο που παίχτηκε εις βάρος μας, εις βάρος εκείνων που τόσο πρόθυμα είχαν θυσιάσει εαυτούς και αλλήλους. Κι έτσι γελάσαμε και γελάσαμε και γελάσαμε, και όταν ο Μπον μας κοίταξε λες και είχαμε τρελαθεί και ρώτησε τι τρέχει μ' εμάς, σκουπίσαμε τα δάκρυα από τα μάτια μας και είπαμε, Τίποτα.» (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

ΒΡΑΒΕΙΑ: Pulitzer Prize for Fiction, Prix du Meilleur Livre Etranger, International Dublin Literary Award, Edgar Award for Best First Novel, Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction, Dayton Literary Peace Prize for Fiction, Center for Fiction First Novel Prize, Asian/Pacific American Award for Literature, California Book Award for First Fiction, Asian American Studies Award for Best Book in Creative Writing

«Καθηλωτικό... δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακά καλογραμμένο μυθιστόρημα με κατασκόπους, αλλά κι ένα έργο που θα ασκήσει μεγάλη επίδραση στην αμερικανική μυθιστοριογραφία του 21ου αιώνα... προσφέρει βαθιές διοράσεις στην κληρονομιά του πολέμου και στην πολιτικά και ρατσιστικά φορτισμένη δεκαετία του 1970.»
(Bookreporter)
«Η λογοτεχνική τέχνη του Nguyen φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί απέτυχαν στην πολιτική και στρατιωτική προσπάθειά τους να ανασυστήσουν το Βιετνάμ - αλλά στη συνέχεια πέτυχαν θεαματικά να καλύψουν την αποτυχία τους στις διαστρεβλώσεις του Χόλυγουντ. Συναρπαστικό - και βαθιά ανησυχητικό.»
(Booklist)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SYMPATHIZER
ISBN139786185173326
ΕκδότηςUTOPIA
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2018
Αριθμός σελίδων652
Διαστάσεις20x14
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΦΑΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ, ΠΗΓΗΣ Γ. ΔΙΟΜΗΔΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΓΚΟΥΓΙΕΝ ΒΙΕΤ-ΘΑΝ
Κωδικός Πολιτείας4622-0025
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou, deus, Ombledroom, Μενέλαος, Νίκος Καλαποθαράκος, dimbik, alexiosp1, geopap1984

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[14/09/2020] panther.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Βιβλίο αποκάλυψη για μένα και ευχάριστη έκπληξη. Παρότι είχε αρκετά καλές κριτικές δεν το περίμενα να είναι τόσο καλό. Απέχει πολύ από το να είναι μια απλή κατασκοπική ιστορία. Είναι πολλά παραπάνω: μια ανατομία της ΝΑ Ασίας την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ, μια εσωτερική αναζήτηση για τον ήρωα, δηκτικό, αστείο, ειρωινικό αλλά και ασφυκτικά τραγικό στο τέλος σε βαθμό που σε τρομάζει...ευχάριστα. Εξαιρετική γλώσσα, πολύ καλή μετάφραση αλλά λίγο απρόσεκτη επιμέλεια. Όπως και να έχει είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα που σου γεννάει πολλές- καλές και κακές- σκέψεις.
[13/09/2020] papacas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν είναι ένα απλό διηγημα για το Βιετναμ.
Είναι ένα διήγημα για τις χαμένες προσδοκίες.
Μου θύμισε το Κιβώτιο (το οποίο είναι πιο Καφκικό) και την πορεία του λοχαγου σττο Αποκάλυψη τώρα που έχει αποστολή να σκοτώσει τον συνταγματατλαρχη Κουρτζ.
Πολύ καλή γραφή με ψυχολογικές προεκτάσεις. ¨οταν η τρέλλα της ιδεολογίας οδηγεί στην εξαφάνιση του ατόμου. Οι τελευταίες 100 σελίδες είναι και η ουσία.
[05/03/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Συνοδοιπόρος είναι ένα θαυμάσιο πολιτικό δράμα. Μέχρι τις τελευταίες 100 σελίδες ήμουν στα 4-4,5 αστέρια. Από εκείνο περίπου το σημείο το μυθιστόρημα "σκοτεινιάζει", γίνεται πολύ ρεαλιστικό και έχει τόσο δυνατές σκηνές που με έπεισε να δώσω 5 αστέρια. Ως εκεί έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία που την αφηγείται ένας πολύ διχασμένος αφηγητής - πρωταγωνιστής. Αν και κοσμοπολίτης σε σχέση με τους συμπατριώτες του, είναι ουσιαστικά πολύ μοναχικός. Μοναδικές σανίδες σωτηρίας από τα διλήμματα, τις αναμνήσεις της οικογένειας και της πατρίδας του αλλά και της προδοσίας και του ρατσισμού που ζει, είναι οι δύο αδελφοποιτοί του όσο και αν αλλάζουν μεγαλώνοντας αποτελούν την πυξίδα των πράξεών του. Το βιβλίο έχει μεγάλα τμήματα απολαυστικής πρόζας και αρκετές σκηνές με ποιοτικό χιούμορ και φυσικά προτείνεται στους φίλους του είδους.
[23/08/2019] charoup.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτικό βιβλίο, φανταστικοί χαρακτήρες, πολύ ωραία πλοκή! Γλυκό, σκληρό, αληθινό, κάποιες φορές αστείο. Πολύ καλή ευκαιρία να δεις τον πόλεμο του Βιετνάμ από μία διαφορετική ματιά.
[16/08/2018] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το «Κιβώτιο» στο Βιετνάμ. Ρεαλισμός, παραλογισμός, δράμα, κωμωδία, όλα και τίποτα, τα πάντα μαζί και διχασμένα. Επισης: Επική δράση, σασπενς, ανατροπή και ανατροπή στην ανατροπή. Εκπληκτικό βιβλίο. Σημαντικό βιβλίο. Μόνο που… ύποπτη η μετάφραση - πιο πολύ σε ελεύθερη απόδοση φέρνει. Πολύ ωραία, εξαιρετική, αλλά όχι πιστή. Έξτρα ένσταση: πάρα πολλά «καίτοι».

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84
ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS