Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ // ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

+
-
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΠΑΠΙΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1602-0054
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€14.40
(-20%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Είναι κάποιες μνήμες που δεν ξεχνιούνται... Γιατί δε γράφονται στο νου. Σα πυρωμένο σίδερο πληγώνουν την καρδιά ως να αφήκουν πάνω της ανεξίτηλο σημάδι. Υπάρχουν μνήμες που, άδικα προσπαθείς, ποτέ δε θα μπορέσεις να τις σβήσεις...
Το ξέρω, φούλα μου, γιατί κι εγώ μία τέτοια κουβαλώ. Αυτή είναι που οδηγάει τη ζωή μου. Όσο κι αν θέλω να το κρύψω, δεν μπορώ. Το πυρωμένο της αχνάρι στην καρδιά πάντα θα μαρτυρεί για με, ποια είμαι, πού ανήκω..."
Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, με πρωταγωνιστή έναν ξύλινο σταυρό, αργά-αργά ξεδιπλώνεται ένα άγνωστο σχεδόν κομμάτι της Ιστορίας. Η τρισχιλιόχρονη διαδρομή της Βορείου Ηπείρου, που λιμνάζει μπερδεμένη στα γρανάζια των διπλωματικών σκοπιμοτήτων και της πολιτικής, παραμένοντας ατελείωτη. Ίσως γι' αυτό και η διήγηση αυτού του βιβλίου μοιάζει να μην έχει τέλος, αφήνοντας στον αναγνώστη ένα ζωντανό δίλημμα και μαζί, την ευθύνη της προσωπικής του επιλογής. Αν οι ήρωες θα δικαιωθούν ή θα παραμείνουν θλιβερά ξεχασμένοι. Ο καθένας ας αποφασίσει για το τέλος που θα 'θελε να δώσει, όχι τόσο στο βιβλίο, όσο στην ίδια την Ιστορία... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609486507
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων752
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1602-0054
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

LOISKARA

Κριτικές για το προϊόν

[10/02/2019] ster.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο ‘Ξύλινος Σταυρός’ είναι μια ιστόρηση των συμβάντων στην Βόρεια Ήπειρο από το 1900 και μετά. Η συγγραφέας κατορθώνει με μαγευτικό τρόπο να μας αναβιώσει το απίστευτα τυραννικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα καθώς και τα βασανιστήρια και τις εξορίες που υπέστησαν οι Ελληνικής καταγωγής πολίτες.
Ίσως κανένα άλλο καθεστώς να μην υπήρξε σκληρότερο από το καθεστώς Εμβέρ Χότζα. Οι κακουχίες των Ελλήνων την Βορείου Ηπείρου είναι πράγματι ανείπωτες. Δυστυχώς α κόμη και σήμερα φαίνεται ότι συνεχίζονται.
Το βιβλίο είναι ένα αριστούργημα που σε μεταφέρει με πολύ παραστατικό τρόπο σε χώρους και χρόνους με έναν εκπληκτικά και ευρηματικό τρόπο. Αν και είναι αρκετά μεγάλο σε έκταση, δύσκολα θα κομπιάσει κανείς μαζί του.
Κρίμα που το ‘Αθηναϊκό Κράτος’ παραμελεί τέτοιας δυναμικής και ιστορικής εγκυρότητας βιβλία, αφήνοντάς τα στην αφάνεια. Η άγνοια και οι ιδεολογικές προκαταλήψεις, φαίνεται ότι είναι η κύρια αιτία της παραμέλησης αυτού του θησαυρού.
Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είναι ένα α κόμη αδικημένο κομμάτι του Ελληνισμού και φαίνεται ότι ξέρουμε πολύ λίγα γι αυτό.
Έχω την εντύπωση ότι ανακάλυψα έναν πολύτιμο λίθο. Λίθο αλήθειας και ανθρώπινης δύναμης.
[01/06/2017] LOISKARA.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει και σου μαθαίνει την άγνωστη ιστορία που δε διδάσκεται στα σχολεία. μόνο που είναι καταχωρημένο σε λάθος θεματολογία: είναι ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και όχι ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ κλπ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS