Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ (ΜΕΓΑΛΟΙ ΛΑΙΚΟΙ / ΣΕΙΡΑ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4132-0005
Τιμή Έκδοσης
€35.00
Τιμή Πολιτείας
€26.25
(-25%)
Κερδίζετε €8.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Γιώργο Μητσάκη από κοντά. Περάσαμε μαζί όλο το τελευταίο καλοκαίρι της ζωής του συζητώντας ώρες και μέρες ατελείωτες. Όταν μιλούσε, λες και σταμάταγε ο χρόνος. Έχανες την αίσθηση του τώρα και ταξίδευες. Αφηνόμουν να με παρασύρει με τα λόγια του και τις εικόνες που αυτά γεννούσαν σε μέρη μαγικά, σχεδόν παραμυθένια. Άλλα πρόσωπα, άλλα τοπία, άλλες συνήθειες, άλλες αξίες. Γενικά, μια άλλη αίσθηση ζωής. Από την Κωνσταντινούπολη στο Βόλο, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, από τις παράγκες του Πειραιά στα κοσμικά μαγαζιά. Ένα ατέλειωτο ταξίδι σε ονειρικούς χρόνους και χώρους, έστω κι αν ήταν δύσκολοι. Τότε συνειδητοποίησα πως τον Μητσάκη τον γνώριζα από πολύ παλιά, όπως και τον Τσιτσάνη, όπως και τον Χατζιδάκι, όπως και κάποιους Ιταλούς που ποτέ δεν έμαθα τ' όνομά τους, αλλά έχω ακόμα στη μνήμη μου τα τραγούδια τους... Το "Όπου Γιώργος και μάλαμα" μπερδεύεται γλυκά με το "Ήταν ένα μικρό καράβι", πιασμένο χέρι χέρι με τα "Καβουράκια" και τον "Ιλισό".
Εδώ ξετυλίγεται ο δικός μου, ο δικός μας Μητσάκης. Αυτός που κουβαλάμε μέσα μας, που τον τραγουδήσαμε, τον χορέψαμε, αγαπήσαμε με τις νότες και τους στίχους του. Είναι η γλυκιά ανάμνηση για τη γενιά του '50, οι "Μεγάλοι Λαϊκοί" για τις νεότερες γενιές. Οι σκληρές μα και δημιουργικές στιγμές στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, του Εμφυλίου και μετά, τα γλέντια μας τα ξέγνοιαστα της δεκαετίας του '60, οι αγωνίες μας στη δικτατορία, η ζωή μας μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος που αγαπήσαμε μια φορά, αλλά για πάντα. Ο "ποιητής" του τραγουδιού και του ονείρου. (Νίκος Οικονόμου, από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ/ΜΑΝΙΑΤΕΑΣ
ΣειράΜΕΓΑΛΟΙ ΛΑΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων194
Διαστάσεις29x25
Κωδικός Πολιτείας4132-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΠΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
FLORES-TAPIA LUISA
€4.60 €2.30
(-50%)
Κερδίζετε €2.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS