Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΜΗΡΟΣ: ΙΛΙΑΔΑ, ΡΑΨΩΔΙΑ Α

ΟΜΗΡΟΣ: ΙΛΙΑΔΑ, ΡΑΨΩΔΙΑ Α

+
-
ΟΜΗΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3210-0430
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€4.77
(-55%)
Κερδίζετε €5.83


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η "Ομήρου Ιλιάς μετά σχολίων και ερμηνείας" του παλαιού φιλολόγου Α. Ξ. Καραπαναγιώτη, είναι μια αξιόλογη φιλολογική εργασία, πάντοτε χρήσιμη στους φοιτητές, τους φιλόλογους και όσους ενδιαφέρονται για τη μελέτη των ομηρικών επών.
Τα πολύτιμα όμως σχόλια και η ερμηνεία (μετάφραση) έχουν γραφεί στη λόγια γλώσσα, την καθαρεύουσα του τέλους του περασμένου αιώνα, και γι ' αυτό, σήμερα με την επικράτηση και την καθιέρωση της δημοτικής μας γλώσσας στην Εκπαίδευση και σε όλο το Δημόσιο βίο, γίνονται δύσχρηστα και δυσνόητα προπάντων στους νέους μελετητές των ομηρικών επών.
Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει τα σχόλια του συγγραφέα "μεταγλωττισμένα" στη δημοτική, για να είναι εύχρηστα και κατανοητά. Η μετάφραση δεν είναι δυνατόν να "μεταγλωττισθεί", γιατί από τη "μεταγλώττιση" θα προέκυπτε ένα "σόλοικο", ακατανόητο κείμενο. Γι ' αυτό αναζητήσαμε μια νέα μετάφραση στη δημοτική μας γλώσσα. Η μετάφραση αυτή σε πεζό λόγο, που είναι μια προσπάθεια απόδοσης του ομηρικού κειμένου κατά λέξη και φράση στη σημερινή μορφή της γλώσσας μας, καθώς και η "μεταγλώττιση" (= μεταφορά, απόδοση στη δημοτική) των σχολίων, έχουν γίνει από το φιλόλογο Αλέξ. Αθ. Μπαλτά.
Ελπίζουμε ότι η νέα μας αυτή έκδοση των ραψωδιών της Ιλιάδας θα φανεί χρήσιμη στους φοιτητές, τους φιλόλογους καθηγητές και κάθε άλλον που ασχολείται με τη μελέτη των δύο ανυπέρβλητων ποιητικών δημιουργημάτων του Ομήρου, ο οποίος κατά τον Πλούταρχο, "πρώτος και μέσος και ύστατος παντί παιδί και ανδρί και γέροντι τοσούτον αφ' αυτού δίδωσιν όσον έκαστος δύναται λαβείν". (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
ΣειράΟΜΗΡΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2003
Αριθμός σελίδων100
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΛΤΑΣ ΑΘ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Α. Ξ.
Κωδικός Πολιτείας3210-0430
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
Ο αυτόπτης μάρτυρας
WEISS ERNST
€19.08 €6.68
(-65%)
Κερδίζετε €12.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS