Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΒΙΔΙΟΥ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΒΙΔΙΟΥ

+
-
OVIDIUS
Κωδ. Πολιτείας: 1210-0001
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι "Μεταμορφώσεις" είναι το πιο γνωστό και το πιο αντιπροσωπευτικό έργο του Οβιδίου, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές τον χρυσού αιώνα των Λατινικών γραμμάτων, τον αιώνα του Αυγούστου. Για θέμα του στο μεγάλο αυτό επικό ποίημα (είναι χωρισμένο σε 15 βιβλία) ο ποιητής διάλεξε από τον ανεξάντλητο θησαυρό της Αρχαίας Ελληνικής κυρίως, αλλά και της Ρωμαϊκής μυθολογίας όλους τους μύθους, όσοι είχαν σχέση με μια υπερφυσική μεταμόρφωση. Και όλο αυτό το ποικίλο και διασπασμένο υλικό της Μυθολογίας, αφού το επεξεργάστηκε με το καλλιτεχνικό του τάλαντο και τη γόνιμη φαντασία του, επεχείρησε να το διαρθρώση σ' ένα ενιαίο σύνολο τακτοποιώντας το σε μια χρονογραφική σειρά, πού αρχίζει, όπως ο ίδιος λέει στο προοίμιο, από την πρώτη αρχή του κόσμου και τελειώνει φθάνοντας ως τα χρόνια του με την αποθέωση τον Ιουλίου Καίσαρα, δένοντας μεταξύ των τους διάφορους μύθους με τεχνητούς δεσμούς. Από το ποιητικό αυτό έργο, που το διακρίνει απαράμιλλη αφηγηματική γοητεία και περιγραφική ενάργεια, ποικιλία και κομψότητα, φραστικός πλούτος και χιουμοριστική ελευθεριότητα, διαλέξαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες Μεταμορφώσεις και τις δίνομε αυτοτελείς σ' έμμετρη μετάφραση με όλη την επίγνωση των αδυναμιών του προσφερομένου έργου. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΔΙΦΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1966
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΙΑΝΝΑΤΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΒΙΔΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1210-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Darvs, βιβλιοπόντικας

Κριτικές για το προϊόν

[16/11/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μια πάρα πολύ καλή επιλογή από το κλασικό έργο του Οβιδίου σε έμμετρη μετάφραση. Με μια απόδοση σε ανομοιοκατάληκτο ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, απολαμβάνουμε ωραία ποίηση. Οι Μεταμορφώσεις είναι ένα «γόνιμο αναμάσημα» της ελληνικής μυθολογίας, μια μεγάλη στιγμή έμπνευσης του Οβιδίου. Υπάρχουν και λιγότερες αναφορές σε ανατολικούς μύθους και θεότητες. Η προσπάθεια επιλογής του υλικού και μετάφρασης-απόδοσης του Θεόδωρου Ι. Γιαννάτου είναι αξιόλογη και μας προσφέρει ένα ποιητικό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής αξίας. Ο Οβίδιος έδωσε σημασία στους ελληνικούς μύθους και τους προσέδωσε μια ποιητική υπόσταση. Η παρούσα έκδοση είναι λιτή και δεν κουράζει. Εισαγωγικά σημειώματα και υποσημειώσεις δίνονται μόνο εκεί που είναι απαραίτητο, ώστε να βοηθούν τον αναγνώστη στην κατανόηση του νοήματος των ποιημάτων και των μύθων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τ' ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΡΥ ΛΥΝΤΟΝ
THACKERAY WILLIAM-MAKEPEACE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
ΦΟΒΟΣ
ROBIN COREY
€29.68 €14.84
(-50%)
Κερδίζετε €14.84

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS