Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Β΄Τ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ( ΡΟΜΠΕΡΤΣ )

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ROBERTS M. JOHN
Κωδ. Πολιτείας: 3070-0426
Τιμή Έκδοσης
€33.92
Τιμή Πολιτείας
€25.44
(-25%)
Κερδίζετε €8.48


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η διαμόρφωση της πρώιμης σύγχρονης Ευρώπης (Αναγέννηση: η αυθεντία και η αμφισβήτησή της, Η έφοδος της Ευρώπης στον κόσμο). Η εποχή των πολιτικών αλλαγών και επαναστάσεων (Η νέα Ευρώπη, Ο αγγλοσαξονικός κόσμος, Ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός, Η αντίδραση της Ασίας στον εξευρωπαϊζόμενο κόσμο). Η περίοδος των μεγάλων πολέμων (Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Η Ασία εν εξελίξει, Η οθωμανική κληρονομιά και τα δυτικά ισλαμικά εδάφη, Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και η διαμόρφωση ενός νέου κόσμου). Η πρόσφατη εποχή (Η πολιτική του Νέου Κόσμου και ο Ψυχρός Πόλεμος, Η ασιατική επανάσταση, Κληρονόμοι αυτοκρατοριών: Μέση Ανατολή και Αφρική, Η Λατινική Αμερική, Η διχασμένη Ευρώπη). Οι νέες προκλήσεις της μετα-ψυχροπολεμικής παγκόσμιας τάξης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHISTORY OF THE WORLD
ISBN139789602104217
ΕκδότηςΟΔΥΣΣΕΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2002
Αριθμός σελίδων768
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΜΠΕΡΤΣ Μ. ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας3070-0426
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ktheou

Κριτικές για το προϊόν

[08/09/2022] ptheodoropoulos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Επιθυμούσα να αποκτήσω μία επίτομη παγκόσμια ιστορία, δηλαδή μία ιστορία που να μην καταλαμβάνει πολλούς τόμους και να περιέχει τα βασικότερα σημεία της παγκόσμιας ιστορίας. Επέλεξα αυτό το βιβλίο κυρίως λόγω των ευνοϊκών σχολίων που διάβασα. Πρόκειται για μεγάλη απογοήτευση. Αυτή δεν είναι παγκόσμια ιστορία. Μπορεί ο συγγραφέας να μην είναι οπαδός της κλασικής συγγραφής ιστορικών βιβλίων, δηλαδή της χρονολογικής παράθεσης των γεγονότων, αλλά αναλώνεται σε ατέρμονες θεωρητικολογίες και κριτικές, κάτι το οποίο είναι υπερβολικά κουραστικό. Ακόμα και η μοντέρνα συγγραφή ιστορίας οφείλει πρώτα να παραθέτει με χρονολογική σειρά τα γεγονότα και έπειτα να προβαίνει σε κριτικές, σχόλια και αναλύσεις. Είναι εμφανές σε όλο το βιβλίο ότι ο συγγραφέας γράφει επί της ουσίας κριτικές και διαρκώς κάνει χρονικά πισωγυρίσματα, κουράζοντας ακόμη περισσότερο τον αναγνώστη. Είναι επίσης εμφανέστατη η τάση να θέλει να ικανοποιήσει τους αναγνώστες όλων των ιδεολογικοπολιτικών και κοσμοθεωρητικών προσεγγίσεων. Και, τέλος, κάτι που αφορά ιδιαιτέρως εμάς τους Έλληνες: στον δεύτερο τόμο, στις σελίδες 261-262 γράφει: "Όταν το 1821 άρχισε αυτό που σύντομα παρουσιάστηκε ως "επανάσταση" των "Ελλήνων" (δηλαδή των ορθόδοξων χριστιανών υπηκόων του σουλτάνου, (πολλοί από τους οποίους ήταν ληστές και πειρατές), η Ρωσία ....). Η επανάσταση των Ελλήνων μπαίνει εντός εισαγωγικών. Το ίδιο και οι Έλληνες. Εάν ο κύριος αυτός δεν γνωρίζει ότι το 1821 ξέσπασε αληθινή επανάσταση και τη βάζει εντός εισαγωγικών και εάν δεν είναι σίγουρος ότι αυτοί που την έκαναν ήταν γνήσιοι Έλληνες (τους οποίους επίσης βάζει εντός εισαγωγικών) όπως έχει αποδείξει η ιστορική, γλωσσολογική, ανθρωπολογική και προσφάτως η βιολογική έρευνα, τότε ας επιστρέψει στο γυμνάσιο να μάθει ιστορία και να μην παριστάνει τον καθηγητή.
[07/01/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αναμφίβολα είναι ένα μη εκλαϊκευτικό, συνθετικό έργο. Δεν θα πω ψέματα. Δεν διάβασα όλο αυτόν τον τόμο, αλλά ούτε και το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου. Αν και κατανοητό, είναι κουραστικό και του λείπει η πρωτοτυπία στη σύλληψη του εγχειρήματος. Έχει εντούτοις πολλές έγκυρες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Δεν καταπιάνεται με παράλληλη ιστορία, αλλά εμπλέκει τις χώρες που, συνήθως παραγκωνίζουν οι ιστορικοί, μόνο όταν αυτές "συμπλέκονται" με τις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης. Παραμένει μια δυτικοκεντρική προσπάθεια, χωρίς να σημαίνει ότι ο αναγνώστης δεν θα λάβει πλούσιες και χρήσιμες πληροφορίες. Πάνω στους δύο τόμους του J. M Roberts βασίστηκαν ντοκιμαντέρ, ενώ το έργο του αποτέλεσε και σύγγραμμα σε ορισμένα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων και ελληνικών. Περιμένουμε ακόμη καλύτερες προσπάθειες στο χώρο των μη εκλαϊκευμένων βιβλίων, γιατί απλούστερες δουλειές έχουν κυκλοφορήσει και ορισμένες έχουν γίνει και δημοφιλείς.
[27/08/2013] i09arva.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με μεγάλη διαφορά, πρόκειται για το καλύτερο συνθετικό (αλλά όχι εκλαϊκευτικό) έργο Παγκόσμιας Ιστορίας, από αυτά που κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα. Δυστυχώς αξιόλογες εναλλακτικές επιλογές που να καλύπτουν ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπάρχουν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS