Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

+
-
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0610
Τιμή Έκδοσης
€12.90
Τιμή Πολιτείας
€9.03
(-30%)
Κερδίζετε €3.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι Παιδικοί έρωτες, το πρώτο βιβλίο της σειράς ΣΧΟΛΗ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, προέκυψε από μαγνητοφωνημένες βραδινές συζητήσεις του συγγραφέα με μια ομάδα γονέων. Ανήσυχων για αυτά που συμβαίνουν στα παιδιά τους, στο σπίτι, στο σχολείο, στην κοινωνία. Ανήσυχων επειδή δεν επαναπαύονται αλλά ζητούν να μάθουν.
Ξεκινώντας κάθε φορά από κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα γονέα, τοποθετώντας το στο γενικό του πλαίσιο και προσφέροντας θεωρητικά και επιστημονικά κλειδιά, ο διάλογος τότε, το βιβλίο τώρα, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις και να δημιουργήσει νέα ερωτήματα. Όλα αυτά μοιάζουν, και είναι, πολύ σοβαρά, αλλά, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης που θα αφεθεί στο κλίμα της κάθε "βραδιάς", συχνά οι αφηγήσεις είναι κωμικοτραγικές και οι στιχομυθίες έχουν κάτι από τη σωκρατική μαιευτική ειρωνεία, εαυτού και αλλήλων.
Πόσο μάλλον όταν το θέμα είναι οι παιδικοί έρωτες ή, αλλιώς: Τι είναι το σεξουαλικό ένστικτο; Πότε και πώς ενεργοποιείται; Γεννιόμαστε με φύλο, ή αυτό κατασκευάζεται; Δύο, τρία, ή επτά φύλα; Είναι η ομοφυλοφιλία παθολογία; Πόσο γυμνοί να κυκλοφορούμε μπροστά στα παιδιά; Τι τους λέμε για τις ερωτικές μας σχέσεις; Τι σημαίνει η σεξουαλική προκλητικότητα των εφήβων;... Και άλλα πολλά ανομολόγητα!
Ένα ενημερωτικό, απολαυστικό, για κάποιους σοκαριστικό, βιβλίο που απευθύνεται στους γονείς και σε όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά να ζήσουν δημιουργικά τη σχέση με τον έρωτα ή, όπως τον έλεγε ο Φρόυντ, την ενόρμηση ζωής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
- Αρσενικό - θηλυκό μέσα στην οικογένεια
- Παιδικοί έρωτες
- Σεξουαλικότητα στην προεφηβεία και στην εφηβεία
Λεπτομέρειες
ISBN139789605721640
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
ΣειράΣΧΟΛΗ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2017
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2010-0610
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mavridil

Κριτικές για το προϊόν

[20/10/2018] Joan8book.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Απλοϊκό, μονοδιάστατο και παρωχημένο. Οι παιδικοί έρωτες είναι κυρίως η αποτύπωση ενός μονολόγου του συγγραφέα με ακροατές γονείς, οι οποίοι ενίοτε συμμετέχουν. Μιλώντας με ύφος αυθεντίας ο συγγραφέας ξεδιπλώνει τις απόψεις και ερμηνείες του που υστερούν σε επιστημονικότητα και υποστηρίζονται μέσω ιδεολογημάτων. Υπάρχει εμμονή με το Φρόυντ και αναφορές σε αναχρονιστικές θεωρίες, με φωτεινές εξαιρέσεις τα λεγόμενα των Ν. Γουίνικοτ και Φ. Ντολτό. Σε κανένα σημείο δεν αποκαλύπτεται η πολυπλοκότητα των θεμάτων αλλά ακολουθείται μία γραμμική σκέψη συντηρώντας κοινωνικά και έμφυλα στερεότυπα που οδηγούν σε οπισθοδρόμηση της ανθρώπινης σκέψης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€36.04 €18.02
(-50%)
Κερδίζετε €18.02
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS