Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΛΕΡΜΟ // ΕΠΕΣΗ Η ΝΥΧΤΑ

ΠΑΛΕΡΜΟ

ΕΠΕΣΕ Η ΝΥΧΤΑ

+
-
ΚΙΝΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3457-0237
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€11.90
(-30%)
Κερδίζετε €5.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Χριστούγεννα 1972. Κορυφή του Ολύμπου. Ο Ελληνοϊταλός Διόνυσος Κολλίνι καλεί τους συγγενείς του για την αναβίωση ενός σικελικού εθίμου. Του αστυνομικού παιχνιδιού χαρτιών "έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο", με αφηγητή του παιχνιδιού τον μπάτλερ και πιστό του φίλο.
Στο τραπέζι του σαλονιού, υπό τη μουσική του Ριγκολέττο του Βέρντι, η τράπουλα μοιράζεται. Τα απλά χαρτιά είναι τα θύματα. Ο βαλές καρδιά ο δολοφόνος. Και ο άσσος μπαστούνι ο μαφιόζος, δηλαδή ο μόνος που γνωρίζει τον δολοφόνο.
"Έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο. Κλείστε τα μάτια. Ο δολοφόνος σηκώνει το χέρι. Ο μαφιόζος τα ανοίγει και βλέπει ποιος είναι ο δολοφόνος. Τα κλείνει. Μόλις χτυπήσω το χέρι μου, ανοίγετε , όλοι τα μάτια και το παιχνίδι ξεκινά". Μπαμ! Αντί για το χέρι του αφηγητή, χτυπάει το κεφάλι ενός εκ των παιχτών στο τραπέζι... Νεκρός. Από την παλάμη του γλιστρά ο άσσος μπαστούνι.
Στο όρος των θεών φτάνει η κόρη του Αλέξανδρου Ζαφείρη -διασημότερου Έλληνα ντεντέκτιβ- Άρτεμις. Αντιμέτωπη με ένα μυστήριο που συνέβη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπροστά στα μάτια όλων. Στα κλειστά μάτια. Όλοι οι ύποπτοι ήταν παρόντες στον φόνο και όλοι θύματα του γεγονότος. Όχι όλοι. Κάποιος κρατούσε τον βαλέ καρδιά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του συγγραφέα
Πρόσωπα
Λονδίνο
Παλέρμο - Όλυμπος
Δέκα χρόνια
Κουβέντες πίσω από γέρικη πλάτη
Οικογένεια τελευταία φορά
Θεός του παιχνιδιού
Κυνήγι θησαυρού
Νικητής
Συνήθεια
Έπεσε η νύχτα
Κενό 13
Επιστροφή
Έρευνα
-
Ανάκριση
Παλέρμο ξανά
Μεταξύ μας
Παλιοί γνωστοί
Πίσω από ατμούς
Γάβγισμα του Κέρβερου
Ακόμη ένα γάβγισμα
Σκυλοκαβγάς
Το ποίημα
Το κακό πάντα τριτώνει
Ιχνηλάτες
Βγαίνει φως
Καβουρίσια βήματα
Απαντήσεις
Σοκ
Α.Ζ.
Υδροχόος
Αλφάβητος
Έγκλημα στον Έβρο
Έξοδος
Λεπτομέρειες
ISBN139789606261053
ΕκδότηςΠΗΓΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2019
Αριθμός σελίδων396
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΑ
Κωδικός Πολιτείας3457-0237
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Giannis_Oikonomou, ΒΑΣΩ ΤΣ., ANNA LAMPROU, maria1977, AnastasiaIf

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

AnastasiaIf, Giannis_Oikonomou, ANNA LAMPROU, ΒΑΣΩ ΤΣ., maria1977

Κριτικές για το προϊόν

[01/12/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα ιδιαίτερο και συγχρόνως σκληρό βιβλίο από αυτά που τα θυμάσαι για καιρό! Με τράβηξε ο τίτλος του βιβλίου, καθώς και η κριτική του Κοκκινόπουλου στο εξώφυλλο, η οποία πράγματι ανταποκρίνεται στο περιεχόμενό του. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και οι ανατροπές είναι συνεχείς μέχρι και την τελευταία σελίδα! Ο ψυχισμός των ηρώων αποκαλύπτεται με επιτυχημένο τρόπο, ενώ αρκετά πρωτότυπο είναι το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά τους εναρμονίζονται με τα χαρακτηριστικά των θεών του Ολύμπου! Οι θεατρικοί διάλογοι, οι ηχηρές λέξεις, οι ενδιαφέρουσες αναλύσεις περί φυσιογνωμικής και γλώσσας του σώματος, καθώς και ο πετυχημένος συνδυασμός μυθοπλασίας, θρησκείας και μυθολογίας συμπεριλαμβάνονται στα συν του βιβλίου, ενώ η εμμονή στην αστρολογία, ο μεγάλος αριθμός των αρχαίων χωρίων, καθώς και κάποιες υπερβολές στην πλοκή, ανήκουν στα αρνητικά.
[14/08/2019] ΒΑΣΩ ΤΣ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σπανιως λαμβανω τοση γνωση με τοσο ευχαριστο τροπο απο ενα μυθιστορημα το οποιο ταυτοχρονως απηλαυσα μεχρι (κυριολεκτικα) την τελευταια του φραση. Ο συγγραφεας, εξαιρετικα νεος για τις γνωσεις που κατεχει, με εντυπωσιασε για το παντρεμα τοσο διαφιρετικων στοιχειων (από ποιηση εως θριλερ). Υπαρχει ελπιδα για το νεο ελληνικο μυθιστορημα.
[11/08/2019] ANNA LAMPROU.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΟ ''ΠΑΛΕΡΜΟ'', ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΝ, ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ, ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ, ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ, ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΠΕΡΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ!

ΑΝΝΑ Λ.
[16/06/2019] AnastasiaIf.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το διαβασα σε δυο βράδια...με εξέπληξε το οτι δεν εμοιαζε με κανενα απο detective stories που εχω δαβασει εδώ και περίπου 40 χρόνια. Έχει θεατρικούς διαλόγους, κινηματογραφική ατμόσφαιρα, κομμάτια ποίησης, επιστημονικές αναλύσεις φυσιογνωμικής και γλωσσας του σώματος και ολα μεσα σε ένα πέπλο μυθολογιας-αστρολογιας. Ο συγγραφεας φαινεται πραγματικα διαβασμενος σε ολα τα κρυφά θεματα θρησκειας που πιανει (θύμισε λιγο Κωδικα Da Vinci). Δεν θα αρέσει σε οσους δεν αρεσει το σινεμα ή το θεατρο...αυτό ομως ειναι και το μεγαλύτερο θετικο του εργου. Περιμένω τη συνέχεια που υποσχεται...
[22/05/2019] Giannis_Oikonomou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η πλοκή, οι ήρωες και η ατμόσφαιρα του Σταυριανού θυμίζουν τα καλύτερα έργα της Αγκάθα Κρίστι!
Τελείωσα το έργο πριν 10 λεπτά και ήταν ακριβώς αυτό που γράφει ο κύριος Κοκκινόπουλος στο εξώφυλλο του βιβλίου. Η Άρτεμις Ζαφείρη είναι η νέα, γυναικεία έκδοση του Ηρακλή Πουαρώ!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS