Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ

ΠΑΛΙΑ, ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ

ΜΑΡΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0770-0656




Παρουσίαση

Ένας άλλος τίτλος του μυθιστορήματος του Πέτρου Μάρκαρη θα μπορούσε να είναι "Ο αστυνόμος Χαρίτος στην Πόλη". Ο Χαρίτος και η Αδριανή αποφασίζουν να εγκαταλείψουν για λίγο την Αθήνα και να πάνε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Θαυμάζουν τα αξιοθέατα και την πολίτικη κουζίνα αλλά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τον αστυνόμο Χαρίτο, η χαρά του δε διαρκεί πολύ. Μια ηλικιωμένη γυναίκα από τον Πόντο, που ζει στη Δράμα, επιστρέφει μετά από χρόνια στα πάτρια εδάφη και αρχίζει να σκοτώνει. Ο Χαρίτος πρέπει να προλάβει τον επόμενο φόνο της, αλλά και να καταφέρει να συνεργαστεί με έναν Τούρκο αστυνομικό, τον Μουράτ, με τον οποίο τους «συνδέει» μια αμοιβαία καχυποψία.
Η Κωνσταντινούπολη του Πέτρου Μάρκαρη μέσα από τα μάτια του αστυνόμου Χαρίτου. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο πικρία, σαρκασμό, και νοσταλγία. Και για πρώτη φορά ο Χαρίτος μακριά από την Αθήνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αναμφίβολα το "Παλιά, πολύ παλιά" είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη. Με πολλά μέτωπα ανοιχτά, χθεσινά και τωρινά, πολύ χιούμορ, πολύ άρωμα της Κωνσταντινούπολης και έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. (ΟΛΓΑ ΣΕΛΛΑ, Η Καθημερινή, 26/7/2008)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603363507
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2008
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΥΡΙΑΖΑΚΟΥ ΒΑΣΩ
Κωδικός Πολιτείας0770-0656
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

adolapts

Κριτικές για το προϊόν

[01/01/2019] christinakakani.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ ωραίο βιβλίο.Η αστυνομική ιστορία που παρουσιάζει είναι δευτερεύουσα σε σχέση με την περιγραφή της Κωνσταντινούπολης.Πλην όμως έχει πολλές πληροφορίες για την ζωή εκεί
Απόλαυσα πραγματικά την ανάγνωση του.
[26/12/2018] adolapts.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα έξοχο βιβλίο. Η αστυνομική υπόθεση είναι απλά το χαλί για να αναδείξει τον κόσμο της Ρωμηοσύνης μετά τον Β' ΠΠ, με έμφαση στη ρωμηοσύνη των τελευταίων χρόνων. Συστήνεται ανεπιφύλακτα, τόσο σε όσους αρέσει η αστυνομική λογοτεχνία, όσο και στους λάτρεις της ιστορίας.
[22/10/2018] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πάρα πολύ.Η πλοκή είναι πολύ καλή, η γραφή είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα σου κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι το τέλος. Επιπλέον, το μυθιστόρημα αυτό δεν είναι απλά αστυνομικό, είναι και κοινωνικό και ιστορικό μαζί. Διαβάζοντας το βιβλίο δημιουργούνται στον αναγνώστη προβληματισμοί ιστορικοί και κοινωνικοί που σχετίζονται με τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι είναι άκρως διδακτικοί για όλους εμάς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ
SCIASCIA LEONARDO
€8.48 €3.82
(-55%)
Κερδίζετε €4.66
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
MARABINI JEAN
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS