Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ

ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ

+
-
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3200-0023
Τιμή Έκδοσης
€0.85
Τιμή Πολιτείας
€0.68
(-20%)
Κερδίζετε €0.17


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Αι ψυχές των νέων, όσο κι' αν έχουν φασκιωθή από τις κακές επιδράσεις των μεγάλων, απ' τις ίδιες των κακές συνήθειες, απ' τον αμαρτωλό τους εαυτό, ωστόσο διασώζουν ακόμα κάποιο αρκετά σημαντικό μέρος, στο οποίο διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά του Θεού. Όπως στο φασκιωμένο νήπιο διακρίνουμε το προσωπάκι του, έτσι και στο νέο και στη νέα βλέπουμε ακόμα την εικόνα του Θεού, την ψυχή. Όπως μέσα στο νερό μπορούμε να δούμε τον ήλιο, έτσι και μέσα στο άπλαστο ακόμα παιδί μπορούμε ν' αντικατοπτρίσουμε τον Θεό.
Φρονούμε ότι από την ψυχή του νέου πρέπει ν' αρχίση κάθε ανορθωτική προσπάθεια. Ο Κύριος είπε στους μαθητάς Του, οι οποίοι εμπόδιζαν τα παιδιά να Τον πλησιάσουν: "Άφετε τα παιδία έρχεσθε προς με, και μη κωλύετε αυτά..." (Μάρκ. 10, 14).
Αι νεανικές ψυχές, εφ' όσον δεν έχουν διαφθαρή από την αμαρτία, είναι ιερές. Και όπως τα ιερά σκεύη της Εκκλησίας μονάχα στους ιερείς επιτρέπεται να τα εγγίζουν, έτσι και τις αδιάφθορες ψυχές των νέων μονάχα ιερωμένοι την ψυχήν πρέπει να τις πιάνουν για να τις χειραγωγούν μεσ' απ' τις κακοτοπιές της ζωής.
Αυτό πρέπει να το προσέξουν οι γονείς και οι παιδαγωγοί. Δεν επιτρέπεται να βάζουν τα χέρια τους επάνω στις ψυχές των νέων, αν προτήτερα δεν καθαρίσουν τις ίδιες των ψυχές από τη λέπρα της αμαρτίας. Αν δεν γίνουν οι ψυχές των ιερωμένες. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Σειρά
Αριθμός σελίδων16
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας3200-0023
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aetios, maglavites, alexis88kotsias

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ
BATAILLE GEORGES
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00
ΜΙΑ ΑΝΙΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
CHEKHOV ANTON
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS