Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
PATRIOT

PATRIOT

+
-
ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0846
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο εικοσιτριάχρονος Αγκίμ, μετανάστης από την Αλβανία στην Ελλάδα για περισσότερο από δέκα χρόνια, παίζει συχνά το κλαρίνο του στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
Το όνειρό του είναι να γίνει επαγγελματίας κλαρινίστας. Όταν, λοιπόν, ένας άγνωστος συμπατριώτης του τον προσεγγίζει εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του και του προτείνει να δουλέψει σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα, ο Αγκίμ αποδέχεται την πρόταση, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο Μιχάλης Μαλανδράκης σε αυτό το πρώτο του πεζογράφημα αποτυπώνει, με ρεαλισμό και διεισδυτικότητα, μια όψη της σύγχρονης ζωής που έχουμε την τάση να την παραβλέπουμε: του μετανάστη που, ζώντας για πολλά χρόνια ανάμεσα σε δύο πατρίδες, δεν ανήκει πια σε καμία· του ανθρώπου που αισθάνεται μετέωρος και ξένος όπου κι αν βρεθεί, αλλά επιμένει να διεκδικεί μια καλύτερη θέση στη ζωή και κυνηγάει το όνειρό του μέχρι τέλους. Κι ας γνωρίζει ότι η πραγματικότητα συντρίβει, συνήθως, όποιον δεν κατορθώνει να βρει μια θέση μέσα σε αυτήν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Σε μια περίοδο όπου την κοινωνία μας απασχολεί η ροή νέων προσφύγων και νέων μεταναστών, ο Μαλανδράκης έρχεται να περιγράψει τα πάθη ενός από αυτούς που αν και έχουν περάσει χρόνια από τη μετεγκατάστασή του, παραμένει "όχι οικειοθελώς" στο περιθώριο. Μια νουβέλα που στηρίζεται σε ένα καίριο θέμα, που δεν ωραιοποιεί, μήτε και μεγαλοστομεί. Κι αν κάποιες στιγμές (κυρίως με το τέλος της) δείχνει να γέρνει προς κάτι το μελοδραματικό, εντούτοις έχει φροντίσει πιο πριν να υπενθυμίσει τις προϋποθέσεις εκείνες που οδηγούν στη δραματική όσο και αποστειρωμένη εξιλέωση». (Μάνος Κοντολέων, bookpress.gr - 16/11/2019)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604356935
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2019
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις20x14
ΕπιμέλειαΑΛΙΣΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΑ
Κωδικός Πολιτείας3520-0846
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

paulgrigorakis, lefteris karavitakis, dimbik, Pete, ani.rst

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

paulgrigorakis, lefteris karavitakis, filodwsths, Pete, ani.rst

Κριτικές για το προϊόν

[09/05/2022] filodwsths.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μπράβο ρε μάγκα. Απλή και ρεαλιστική ιστορία με όλα εκείνα τα απαραίτητα που την κάνουν δυνατή και δυναμική. Καλή αρχή!
[20/05/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έχει το ρεαλισμό μιας καλογυρισμένης ταινίας.Αυθεντικοί χαρακτήρες που ξετυλίγουν τις πτυχές τους μέσα σε λίγες σελίδες.Συντηρείται το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα και βεβαίως τελειώνει γρήγορα με την αίσθηση ότι πολλά περιστατικά τα είδες ως εικόνα.Ωραίο!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE SANDRA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS