Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΝΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ // ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

ΠΕΝΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

+
-
ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 0080-0655
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΙΔΙΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ: Πληρώνοντας ακριβά την αμαρτία των γονέων της, μια γυναίκα, παρατηρώντας από το παγκάκι της αστεγίας τις τελετές του ναού της Κοιμήσεως, γίνεται η αφορμή για κριτική στον θεσμό του γάμου ως κοινωνικής τελετής.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: Με εργαλείο το μεσσηνιακό γλωσσικό ιδίωμα προβάλλεται η προσωπικότητα μιας αγράμματης γυναίκας η οποία, σε εποχές εξαιρετικά άδικες για τη γυναίκα, τονίζει με τις πράξεις και τους λόγους της την εξίσου άδικη θέση και του άντρα.
ΦΩΣ ΣΙΓΑΝΟ: Ένας ψυχικός ακρωτηριασμός στην παιδική ηλικία είναι η αιτία μιας αποτυχημένης σε όλα τα επίπεδα ζωής. Ωστόσο, μύχιες ψυχικές δυνάμεις θα λειτουργήσουν και η βαρυμένη από τις ενοχές συνείδηση θα καθαρθεί.
ΓΗ, ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΣ: Η αξιοπρέπεια μπορεί να ανθήσει σε οποιαδήποτε συνθήκη. Η Μαρουσώ γίνεται παράδειγμα αξιοπρέπειας εκεί όπου η υποκριτική κοινωνία λιθοβολεί.
ΟΧΤΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ: Μια γυναίκα της λαϊκής αγοράς μεταστρέφει τη βακωνική υπεροψία της αφηγήτριας σε αναγνώριση της αξίας κάθε συνανθρώπου, ανεξάρτητα από την τυπική μόρφωσή του.
ΕΝ-ΤΕΡ, ΠΑΠΠΟΥ: Σ' ένα σπίτι, μια δημοσιογράφος ζει με δύο γέρους· μια σχέση δύσκολη και παράφορη, μέχρις ότου αποκαλυφθεί η ανατρεπτική πραγματικότητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΙΔΙΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΦΩΣ ΣΙΓΑΝΟ
ΓΗ, ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣ
ΟΧΤΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ
ΕΝ-ΤΕΡ, ΠΑΠΠΟΥ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603225720
ΕκδότηςΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων98
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0080-0655
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[01/10/2019] Maria Chatzichristodoulou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κριτική για το βιβλίο "ΠΕΝΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ" της Φωτεινής Νικολαΐδου, εκδόσεις "ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ", στο βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

Ένα βιβλίο, με την ετυμολογική σημασία του όρου, λογοτεχνικό. Γιατί πάντα εν αρχή ο λόγος εστί, είτε ως αιτία που επιφέρει αποτελέσματα είτε ως έκφραση της υπεροχής του ανθρωπίνου όντος. Τα κείμενα της Φωτεινής Νικολαΐδου μας θύμισαν τις εποχές της ηθογραφικής λογοτεχνίας που εκφραζόταν παράλληλα με ήθος γλώσσας, με ποιότητα έκφρασης και δομής. Οι αλήθειες της Φωτεινής Νικολαΐδου δεν είναι μόνο πέντε, είναι τελικά πάρα πολλές και όλες διαχρονικές, εκφρασμένες εδώ με αντικειμενικότητα μέσα από τις ιστορίες γυναικών, όπως τις συνέλαβε η μυθοπλαστική ικανότητα της λογοτέχνιδας. Ακόμα και το ψέμα της είναι μια αλήθεια, δοσμένη με τρόπο χιουμοριστικό.
Συστήνω το βιβλίο «ΠΕΝΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ» ανεπιφύλακτα και με ενθουσιασμό, γιατί πιστεύω ότι συστήνω ένα λογοτέχνημα ξεχωριστό όχι γιατί έχει στοιχεία εντυπωσιασμού, αλλά για την ποιότητά του και την έκφραση ΑΓΑΠΗΣ προς τον άνθρωπο.

Μαρία Μ. Χατζηχριστοδούλου
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS