Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

+
-
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ. Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2887-0003
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€8.00
(-20%)
Κερδίζετε €2.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

(. . .) Οι άγιοι Μακάριος Νοταράς και Νικόδημος ο αγιορείτης [. . .], απαντούν με επιχειρήματα από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας, αποδεικνύοντας πως η συχνή θεία Κοινωνία είναι "αναγκαία, ωφέλιμη και σωτήρια". Ενώ αντιθέτως "όσοι προσέρχονται με βραδύτητα σε αυτή, προξενούν μεγάλη βλάβη στον εαυτό τους". (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΪΜΙΟ
ΜΕΡΟΣ Α': ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΟ "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ"
ΜΕΡΟΣ Β': ΠΕΡΙ ΣΥΧΝΗΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ
ΜΕΡΟΣ Γ': ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789608757936
ΕκδότηςΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2009
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2887-0003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kwnstantinos_mi, xadamalas, psatos, alejandrinos

Κριτικές για το προϊόν

[13/04/2024] xadamalas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλό βιβλίο και πολύ καλή απόδοση του αρχικού κειμένου στην νεοελληνική γλώσσα. Εν κατακλείδι ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέει ότι όσο πιο συχνά κοινωνεί κανείς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού τόσο πιο προσεκτικός είναι στην πνευματική του ζωή πριν και μετά την θεία μετάληψη μαζί με την θεία Χάρη που λαμβάνει. Στην αντίθετη περίπτωση είναι αμελής στην πνευματική του ζωή. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αμελείς στην πνευματική μας ζωή, βρίσκοντας συνεχώς δικαιολογίες όπως ο Αδάμ και η Εύα αμέσως μετά την πτώση τους. Του Αδάμ του έφταιγε η γυναίκα για την πτώση του, της Εύας της έφταιγε το φίδι και εμάς μας φταίει η κοινωνία. Και όπως ο Αδάμ μετά την πτώση του κρύφτηκε από τον Θεό, έτσι και εμείς "κρυβόμαστε" από την θεία μετάληψη. Έστω και ένας να ζει στην κοινωνία όπως θέλει ο Χριστός (και όχι ο Άγιος Νικόδημος) είναι κατηγορία εναντίον μας. Εκεί εφαρμόζεται ο λόγος του Αποστόλου Παύλου: "ουκ οίδατε ότι οι Άγιοι τὸν κόσμον κρινούσι;" (Α' Κορ. 6,2).
[08/04/2024] ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΤΙΚΑΣ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο βέβαια, αλλά ελάχιστοι μπορούν να τα εφαρμόσουν αυτά. Τουλάχιστον αν θέλουμε να μην λογιζόμαστε ως θεομπαίχτες. Ίσως αφορούν περισσότερο όσους έχουν ακολουθήσει τη μοναχική πολιτεία, οι εν τω κόσμω χριστιανοί είναι αδύνατο να ζήσουν (ειδικά σήμερα) όπως θα ήθελε ο Αγ. Νικόδημος.
[07/04/2024] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα θαυμάσιο βιβλίο. Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης εξέδωσε το βιβλίο αυτό, που περιέχει συγκεντρωμένες αναφορές διάφορων Πατέρων της Εκκλησίας για τα οφέλη της τακτικής Θείας Κοινωνίας.Οταν εκδόθηκε το βιβλίο αυτό υπήρξε σημείον αντιλεγόμενον, διότι κρατούσα ήταν η άποψη πως οι χριστιανοί έπρεπε να κοινωνούν πολύ αραιά.Οι Άγιοι Μακάριος Νοταράς και Νικόδημος Αγιορείτης διαφώνησαν και αργότερα η άποψή τους κυριάρχησε. Πράγματι, τι τιμή και τι ευλογία για μας τους χριστιανούς ορθοδόξους να κοινωνούμε το Τίμιο Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας...Όσοι κοινωνούν, καταλαβαίνουν.
[09/06/2022] kwnstantinos_mi.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Καταπληκτικό έργο, μου αρέσει που ο Άγιος παραπέμπει και βασίζει τις απόψεις του πάνω στους Ιερούς Κανόνες, αλλά και στο λόγια των Αγίων Αποστόλων! Τρομερό σύγγραμμα, νομίζω δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι κανενός συνειδητά αγωνιζόμενου χριστιανού!!!
[04/02/2022] Πανοςμ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Λύνονται απορίες ,κανονική κατήχηση στο θέμα της Συνεχής Θειας Μεταλήψεως,οι Άγιοι Νικόδημος και Μακάριος είναι φωστήρες ,όπως θα έλεγε ο παππούς μου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΡΙΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
BRECHT BERTOLT
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
STEVENSON ROBERT-LOUIS
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS