Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΠΡΟΟΜΗΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΙΗΣΗ

Η ΠΡΟΟΜΗΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΙΗΣΗ

+
-
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2920-0045
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€8.48
(-20%)
Κερδίζετε €2.12


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το περίεργο με τις διάφορες "Ιστορίες της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας" είναι ότι αρχίζουν από τα Ομηρικά έπη, λες και η γέννηση της ποίησης έγινε κατά τρόπον αυτόματον εκεί γύρω στον ένατο π.Χ. αιώνα. Και αδιαφορώντας για ένα πλήθος από μαρτυρίες προομηρικής ποίησης, που συναντάμε στους κλασσικούς, αλλά και για ολόκληρα ποιήματα της αυτής περιόδου οι "σοφοί ιστορικοί εγκέφαλοι" προσπαθούν ανενδοίαστα να μας πείσουν ότι οι πριν τον Όμηρο ποιητές είναι "σκιές", μύθοι ή δεν υπήρξαν ποτέ.
Και διερωτάται εύλογα κανείς αν οι ιστορικοί αυτοί της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας έχουν μερική άγνοια της αρχαιοελληνικής Γραμματείας ή η αποσιώπηση των στοιχείων της προ του ενάτου αιώνος ποίησης κρύβη κάποιες σκοπιμότητες. Το πρώτο σκέλος της διάζευξης, φυσικά, αποκλείεται γιατί περί των άλλων είναι λαλίστατοι. Έτσι, μοιραία, αναζητούμε τις σκοπιμότητες αυτές που εμποδίζουν τους "επιλεκτικούς" μας ερευνητές να διακρίνουν πέραν από την κατεστημένη θεωρία της γνώσης.
Είναι γνωστή η τάση που καλλιεργείται από ορισμένους "κύκλους", να αμφισβητήται η πολιτισμική προσφορά της Ελλάδος. Είναι οι ίδιοι "κύκλοι" που θεωρούν ως θέσφατο το κείμενο της παλαιάς Διαθήκης. Γι' αυτούς κάθε άλλο κείμενο που αντιβαίνει ή συγκρούεται με αυτό της Π.Δ. είναι επικίνδυνο. Και ένεκα τούτου πρέπει να αποσιωπάται και να χάνεται. Με δεδομένα, μάλιστα, τα ανθελληνικά αισθήματα αρκετών ιστορικών της αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας δεν είναι απορίας άξιον πώς συνεχώς αναπαράγεται ή "επιστημονικώς αυτή κρατούσα άποψις".
Άλλως τε τα μέσα και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι "κύκλοι" αυτοί για να επιτύχουν την "συμφωνία σιωπής" είναι ανάλογα με τα συμφέροντα που διακυβεύονται στην ιδεολογία τους. Και για πολλούς είναι αρκούντως πειστικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ευχαριστίες
Πρόλογος
Η Γέννηση της Ποίησης
Παράρτημα στο κεφάλαιο η Γέννηση της ποίησης
Το Δακτυλικό Εξάμετρο
Προομηρική Ποίηση: Μια συνοπτική θεώρηση
Η Φορωνίδα
Ο Ωλήν
Ο Θάμυρις
Ο Λίνος
Ο Πάμφως
Περί των Αργοναυτικών του Ορφέως
Ο Μουσαίος
Ο Εύμολπος
Ο Κινύρας
Ο Εύκλους
Και κάποιοι ελάσσονες
Οι Αοιδοί
Επίμετρο
Συνοπτική βιβλιογραφία
Ο Συγγραφεύς
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΝΕΑ ΘΕΣΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1993
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις20x14
Κωδικός Πολιτείας2920-0045
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95
ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS