Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
"ΕΙΣ ΤΑ ΑΔΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΒΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΑΣ"

"ΕΙΣ ΤΑ ΑΔΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΒΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΑΣ"

+
-
ΠΙΚΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1756-0297
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€14.31
(-25%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"...λιγωμένη ανατριχίλα απ' τα φυλλώματα και τ' αργό μουρμουρητό της θάλασσας σκεπάζουν τα κρυφαναστενάγματα, τα λόγια της αγάπης... Απαράλλαχτα όπως σκεπάζουν κι ένα άλλο αναστέναγμα, βαρύ και θλιμμένο, που βγαίνει μέσ' απ' τα σιδερόφραχτα παράθυρα. Βραχνός λυγμός, μακρόσυρτο κλαψιάρικο τραγούδι: "...Μαννάκι μου, μαννάκι μου, / πονεί το κεφαλάκι μου...". Είμεθα εις τας φυλακάς Πρεβέζης..."

Δημοσιογραφική και λογοτεχνική περιήγηση "Εις τα άδυτα και τα ερέβη των φυλακών μας", γραμμένη από τον πρωτοπόρο διανοούμενο της Αριστεράς του μεσοπολέμου, Πέτρο Πικρό. Κατά την τακτική του των "ζωντανών ρεπορτάζ", βιώνει ο ίδιος την κατάσταση που περιγράφει, συναναστρέφεται με τους κρατουμένους, βλέπει με τα μάτια του την αθλιότητα των καταλυμάτων τους και διαπιστώνει τις απάνθρωπες και μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσής τους. Ως δημοσιογράφος αποκαλύπτει και ασκεί κριτική στα κακώς κείμενα του σωφρονιστικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα προτείνει την άμεση λήψη μέτρων από την πολιτεία, ώστε να σταματήσει η τραγική κατάντια των φυλακισμένων. Παράλληλα, το λογοτεχνικό αλλά και επιστημονικό του υπόβαθρο συμπληρώνει το έργο του μαχητικού δημοσιογράφου, εμπλουτίζοντας την έρευνά του με ιστορικές και λαογραφικές αναφορές και προσδίδοντάς της λυρισμό, αμεσότητα και ανθρώπινη ζεστασιά.
Η έρευνα αυτή, που παρουσιάζεται 90 χρόνια μετά την πραγματοποίησή της, αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και ταυτόχρονα συγγραφικό σταθμό στην έως τώρα ταραχώδη ιστορική διαδρομή των φυλακών και της ποινής του εγκλεισμού. Συνιστά επίσης ένα ιστορικό ντοκουμέντο, προσφέροντας στο σημερινό αναγνωστικό κοινό μια διεισδυτική ματιά σε μια "σκοτεινή", αθέατη πτυχή της νεοελληνικής κοινωνίας την εποχή του μεσοπολέμου.
Είναι μια δημοσιογραφική-λογοτεχνική καμπάνια του 1926 που διαβάζεται ευχάριστα και σήμερα, διατηρώντας συγχρόνως μια θαυμαστή επικαιρότητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος, Γιάννης Δ. Μπάρτζης
Συνοπτική ιστορική εισαγωγή, Νίκος Βαρβατάκος
Πέτρος Πικρός: Μια μεγάλη ανθρωπιστική έρευνα μέσα εις τας ελληνικάς φυλακάς
Σχόλια, Νίκος Βαρβατάκος
Βιβλιογραφία
Παράρτημα με φωτογραφικό υλικό
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2016
Αριθμός σελίδων308
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΠΑΡΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΒΑΡΒΑΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1756-0297
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ymouzakitis, amenelao, ΦΜ70, geopap1984, antpth

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ 1944-1946
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Δ. ΙΑΚΩΒΟΣ
€17.14 €8.57
(-50%)
Κερδίζετε €8.57
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS